Kiitos ja hyvästi, HIFK 2021−22: Vuodenvaihteessa HIFK oli suurin mestarisuosikki, mutta alkuvuoden ongelmat johtivat todelliseen floppaukseen

LIIGA / Artikkeli
Olli Palola pettyneenä TPS-sarjan päätössumerin soitua.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ville Peltosen ensimmäinen kausi oli vuoristorataa. Syksyllä HIFK kärsi maalinteko-ongelmista, mutta joulun jälkeen HIFK pelasi sarjan parasta jääkiekkoa. Koronan iskettyä pukukoppiin alkoivat helsinkiläisten hankaluudet.

Kauden kohokohta: Ryhdikäs taistelu puolivälierissä

Vaikka tappio puolivälierissä HIFK:n kaltaiselle organisaatiolle on maksimaalinen pettymys, niin joukkue saa kuitenkin olla suorituksestaan varsin ylpeä. TPS-sarja tarjosi HIFK-kannattajille iloa esimerkiksi Jere Innalan ja Miro Karjalaisen jatkoaikamaalien muodossa. Vaikean runkosarjan lopun päätteeksi HIFK pystyi pelaamaan uskottavaa jääkiekkoa, vaikka sen puolustus- ja maalivahtipeli eivät olleet vastustajan tasolla.

Kauden synkin hetki: Mittava koronakurimus

HIFK pelasi tammikuussa kauden parasta peliään, ja esimerkiksi 15. tammikuuta 7−3-voitto SaiPasta oli todella dynaaminen työnäyte helsinkiläisiltä.  SaiPa-ottelun jälkeen koronavirus iski rajusti pukukoppiin. Joukkue joutui pelaamaan usean ottelun vajaamiehisenä, ja tämä antoi selvästi tasoitusta muille joukkueille. Koronakurimuksen alun jälkeen HIFK pelasi 21 ottelua, joista se voitti vain kahdeksan.

26. tammikuuta HIFK palasi takaisin kaukaloon ja joukkue näytti siltä, kuin se harjoittelisi elokuun alussa ensimmäistä kertaa yhdessä. Alivoimapelaaminen sakkasi todella pahasti, ja myös vuodenvaihteessa loistanut hyökkäyspeli oli tyrehtynyt lähes kokonaan.

Huima tilasto on myös se, että tuon 21 ottelun jakson aikana HIFK jäi maaleitta kuusi kertaa, kun ennen koronaa joukkue oli tehnyt selvästi eniten maaleja koko Liigasta.

Mitä kesän aikana on tehtävä:

Urheilujohtaja Tobias Salmelaisen ykköstavoite on vahvistaa HIFK:n puolustuskalustoa. Päättyneellä kaudella puolustuksesta puuttui liikaa kiekollista taitoa, mikä heikensi huimasti joukkueen avauspelaamista. Puolustajista puhtaat paperit ansaitsevat Johan Motin, Miro Karjalainen sekä pudotuspeleissä loistanut Yohann Auvitu. Tehokkaasti runkosarjassa pelannut Jordan Schmaltz oli pudotuspeleissä todella heikko. HIFK:n kannalta olisi elintärkeää, että Karjalainen sekä Motin jatkaisivat Helsingissä.

Huhujen mukaan puolustusta ovat vahvistamassa Ilari Melart sekä Anttoni Honka. Vahvasta kiekollisesta osaamisesta tunnettu Honka toisi HIFK:n alakertaan runsaasti apuja.

Todennäköisesti HIFK suuntaa myös maalivahtikaupoille. Niilo Halonen pelasi vahvaa kautta, mutta loukkaantumisensa jälkeen nuori herrasmies ei pystynyt kantamaan ykkösvahdin vastuuta. Runkosarjan lopussa loukkaantunut Michael Garteig suuntaa todennäköisesti muihin ympyröihin.

On jopa suoraan sanottava, että HIFK hävisi TPS-sarjan heikon maalivahtipelinsä ansiosta. Salmelaisen on löydettävä maalille mies, joka torjuu varmasti kiekkoja myös kevään isoissa peleissä. Halonen on kuitenkin lupaava maalivahti ja raju kehitys kesän aikana on mahdollista.

» Lähetä palautetta toimitukselle