Kiekkokansa uskoo Liiga-kauden onnistuvan osittain − mutta kaikki eivät selviä maaliin asti

LIIGA / Artikkeli
Viime kausi keskeytyi koronavirusepidemian puhjettua.
Kuva © Jarno Hietanen
Liiga-kauden 2020−21 on määrä alkaa lokakuun alussa. Moni seura on ilmoittanut viime viikkoina koronavirustartunnoista eikä yleisörajoituksiin ole vielä olemassa selkeitä linjauksia. Jatkoaika kysyi, mitä kiekkokansa tilanteesta ajattelee.

Kysyimme Twitterissä seuraajiltamme Facebookissa ja Twitterissä mielipidettä siitä, miten Liiga-kausi 2020−21 viedään läpi, jos pelaaminen ylipäänsä on mahdollista. Kyselyyn vastasi Twitterissä yhteensä 819 henkilöä sen kuuden tunnin aikana, minkä kysely oli avoinna. Samassa ajassa Facebookiin tuli 141 vastausta.

Kyselyssä kartoitettiin neljän vaihtoehdon kautta sitä, miten kiekkoyleisö uskoo kauden suhteen käyvän. Vaihtoehtoina olivat kauden pelaaminen läpi normaalisti kokonaisuudessaan, kauden osittainen pelaaminen, kauden peruminen sekä skenaairo, jossa seuroja menee konkurssiin riippumatta siitä, kuinka pitkä kaudesta muodostuu.

Miten käy Liiga-kauden 2020−21?

1. Liiga-kausi perutaan

Vaihtoehto, jossa Liiga-kausi peruttaisi kokonaan koronaviruksen takia sai Twitter-kyselyssä kannatusta 14,3% verran. Facebookissa perumisvaihtoehtoa äänesti 33 henkilöä 141:stä eli noin 23%. Tästä mahdollisuudesta saatiin viitteitä vain muutama päivä sitten, kun Britannian EIHL ilmoitti peruvansa kauden kokonaan. Erityisesti tilanne, jossa Liigaa ei pelattaisi ensi kaudella ollenkaan, voisi johtaa neljännessä skenaariossa huomioituihin konkursseihin.

2. Liiga-kausi pelataan osittain

Yksi mahdollisuus olisi pelata Liiga-kausi osittain, esimerkiksi lyhennetyllä runkosarjalla. Tämä tarkoittaisi kenties kauden aloittamista entistä myöhemmin, jolloin tilanne koronaviruksen osalta saattaisi olla lohdullisempi - tai sarjan osittaista keskeytymistä jossain vaiheessa. Tämä vaihtoehto sai myös eniten ääniä Twitter-kyselyssä, yhteensä 45,7% kannatuksellaan. Myös Facebookissa tuli suurin äänisaalis, 68 ääntä eli noin 48%.

Kuinka paljon yleisöä istuu jäähallien lehtereillä ensi kaudella?

3. Liiga-kausi pelataan läpi normaalisti

On myös mahdollista, että kausi aloitetaan suunnitellusti lokakuun ensimmäisenä päivänä ja viedään läpi tutulla 60 ottelun runkosarjalla ja pudotuspeleillä − ovathan päättäjät tehneeet ratkaisuja muun muassa matkustusrajoitustenkin höllentämisestä. Täysimittainen ja tiivistahtinen runkosarja vaatisi todennäköisesti tarkkaa säännöstelyä ja ahkeraa testaamista.

Kyselyssä normaalin kauden pelaaminen sai Twitterissä 14,4% kannatuksen. Facebookissa siivu kasvoi prosentuaalisesti hieman, sillä 23 ääntä oikeuttivat noin 16% saaliiseen. Kovin vankkaa yleisön luotto täyteen kauteen ei siis ole.

4. Konkursseilta ei vältytä

Viimeisessä vaihtoehdossa ei otettu kantaa varsinaisesti siihen, kuinka paljon pelejä tai millä aikavälillä kausi viedään alusta loppuun, mutta se sisälsi hyisen kuvan siitä, että suomalaisia pääsarjaseurojen takaa löytyviä yrityksiä jouduttaisi ajamaan konkurssiin koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten tappioiden takia. Tällaisia kassavirtaa haittaavia asioita ovat muun muassa mahdolliset yleisörajoitukset ja oheistuotteiden, kuten ruuan ja juoman myynti ottelutapahtumissa.

Konkurssivaihtoehdon näki mahdollisena 25,6% Twitterissä kyselyyn vastanneista. Facebookissa ensisijaisesti konkurssivaihtoehtoa äänesti 17 henkilöä (12%), mutta myös muita vaihtoehtoja äänestäneet mainitsivat huolestuneisuutensa suomalaisten jääkiekkoseurojen taloudellisesta tilasta koronaviruksen pitkittyessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Petteri Lindbohmilla todettu korona, EHC Biel-Biennen joukkue karanteeniin
27.10.2020 20:24
Petteri Lindbohm on joukkueensa toinen koronaan sairastunut pelaaja.
Uutinen
Uutinen
Liigan Tallinnan-matka peruttiin − korona siirsi neljän joukkueen ottelut takaisin Suomeen
23.10.2020 0:04
Liigan Tallinnan-kursio peruttiin koronapandemian takia. Tallinnassa pelattavaksi tarkoitetut kaksi ottelua on siirretty pelattavaksi tutuissa Liiga-kaukaloissa 30.1.2021.

Lue myös