Kiekko-Pojat marssi välieriin pitkän kaavan kautta – Peliitat säilytti sarjapaikkansa Mestiksessä

MESTIS / Artikkeli
Kiekko-Pojat lähtee seuraavana haastamaan Kiekko-Espoota.
Joensuussa nähtiin Kiekko-Poikien ja Hermeksen välillä todellinen trilleri. Hermes nousi ottelun viimehetkillä tasoihin, mutta Kiekko-Pojat onnistui katkaisemaan sarjan kotikirouksen ratkaisevalla hetkellä. Suomi-sarjan mestari Pyry hävisi jälleen Peliitoille, ja sarja päättyi suoraan neljässä ottelussa Peliittojen eduksi.

Kiekko-Pojat–Hermes 3-2 je  (4–2)

Ratkaisuotteluun Joensuuhun oli saapunut hyvin katsojia paikalle. Yleisömääräksi kirjattiin 2442. Mestis-kiekko tarjosikin jälleen suurta viihdettä paikalle saapunutta yleisöään kohtaan, ja toki myös TV:n välityksille seuraaville kannattajille.

Tässä ottelusarjassa ei oltu ennen tätä iltaa nähty vielä yhtäkään kotivoittoa, mutta Joensuun tiistai-ilta muutti viimeinkin tämän tilaston. Helpolla ei Kiekko-Pojat voittoa päässyt tuulettamaan, vaan ottelu venyi aina jatkoerään asti.

Kiekko-Pojat avasi kamppailun ryminällä. Peliä ei keretty pelata edes minuuttia, kun kiekko oli ensimmäistä kertaa maalissa ohi Hermes-vahti Niklas Kokon. Maali syntyi upealla joukkuepelaamisella, jonka seurauksena Matej Galbavý pääsi laukomaan kiekon täysin vapaasta paikasta verkon perukoille.

Erän puolivälissä Kiekko-Pojilla oli erinomainen mahdollisuus lisätä johtoaan rangaistuslaukauksesta. Kotiyleisö joutui valitettavasti pettymään, kun Timotej Šille sentteri  epäonnistui yrityksessään.

Kiekko-Pojat onnistui lopulta ensimmäisen erässä vielä kertaalleen. Jo vahvasti ensimmäisessä maalissa mukana ollut Denis Kusý laukoi kiekon näyttävästi ylivoimalla maaliin. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Kiekko-Poikien 2–0 johdossa.

Toinen erä oli Hermekseltä aikamoista rimpuilua, ja vierailla oli suuria vaikeuksia edes päästä maalintekosektoreille. Vastaavasti Kiekko-Pojat rummutti tasaisesti kohti Hermeksen maalia.

Toisessa erässä ei nähty maaleja, ja tästä on suurimmaksi osin kiittäminen Hermeksen tolppien välissä ollutta Kokkoa.

Kolmannessa erässä Kiekko-Poikien peli alkoi hieman takerrella, ja pelaamisesta välittyi turha varovaisuus.

Ottelun loppuhetkillä alkoi Hermeksen lopullinen rynnistys. Vierailijat kavensivat ottelun ylivoimalla, kun peliaikaa oli jäljellä enää reilut kolme minuuttia. Maalintekijänä kultakypärä Topias Liljamo

Tyypillistä Mestis-draamaa nähtiin ottelun viimeisillä hetkillä, kun Hermes antoi Joensuun kotiyleisölle karvasta kalkkia.

Tähän asti vakuuttavaa peliä pelannut Kiekko-Poikien maalivahdille Juho Ahopellolle sattui karmea virhearviointi. Hermeksen Aapo Ahola laukoi siniviivalta helpon näköisen laukauksen, joka livahti luvattoman helposti ohi Ahopellon.

Ottelun voittajaa jouduttiin hakemaan jatkoerän kautta. Ensimmäinen jatkoerä ei tuottanut tulosta, vaikka molemmilla oli muutamakin paikka ratkaisuun. Kiekko-Poikien kannalta oli tärkeää, että loppuhetkin mokasta huolimatta maalivahti Ahopelto pystyi nollaamaan tilanteen erinomaisesti.

Kamppailun ratkaisuhetki nähtiin lopulta toisessa jatkoerässä, kun Artur Gatiyatov pääsi villitsemään Joensuulaisen kotiyleisön voittomaalillaan. Tästä alkoi myös voimakkaat Kiekko-Poikien juhlat rajun kamppailun kunniaksi.

Kiekko-Poikien voitto tarkoitti sitä, että joukkue kohtaa välierissä Mestiksen runkosarjan voittaja Kiekko-Espoon. Vastaavasti Hermeksen kausi päättyi Joensuun iltaan kovan taistelun jälkeen.

Peliittojen kausi päättyi huojentavaan voittoon.
Kuva © Juha Alamäki

Pyry–Peliitat 1–4 (sarja 0–4)

Nokialla miteltiin jälleen tasainen vääntö. Ottelusarjan neljäs peli tarjosi kovaa taistelua aivan viimeisillä hetkille asti. Lopulta Peliitat haki riemastuttavan vierasvoiton Pyrystä, ja vei ottelusarjan suoraan neljässä ottelussa. Suomi-sarjan mestari Nokian Pyryn kausi päätyi loppujen lopulta karvaasti.

Ensimmäisenä maaliverkkoja pääsi pöllyttämään Peliittojen Niklas Virtanen, joka ohjasi Matias Lentämäen laukauksen onnistuneesti ohi Pyryn maalivahti Veli-Matti Mäkisen.

Peliitat osui ensimmäisessä erässä vielä toisenkin kerran. Vierailijat käyttivät tylysti kahden miehen ylivoiman hyväkseen, ja Julius Vesaaja pääsi tuplaaman johdon hyvällä laukauksellaan puolustuskolmikon välistä.

Pyryllä oli ensimmäisessä erässä hyviäkin paikkoja maalintekoon, mutta Peliittojen maalivahti Riku Räihä oli erinomaisella pelipäällä ja hoiteli tilanteet varmasti. Erätauolle lähdettiin Peliittojen tukevassa 0–2 johdossa.

Toisessa erässä Pyry pääsi viimeinkin tuulettamaan. Suomi-sarjan pistelinko Lassi Korpela kavensi tilanteen lukemiksi 1–2 komean kuljetuksensa päätteeksi.

Kovasta yrityksestä huolimatta Pyry ei onnistunut enää ottelussa maalinteossa, ja myös Peliittojen ratkaisuyritykset pysähtyivät viimeistään vastustajan maalilla loistavasti pelanneeseen Mäkiseen.

Ottelun viimeisellä minuutilla Peliitat kaunistelivat loppulukemiksi 1–4 tyhjään maaliin.