Kiekko-Espoon voittoputken jatkuminen on todennäköistä Naisten Liigan ylemmässä jatkosarjassa

Naisten Liiga / Artikkeli
Kärkikaksikko ei luovuta helpolla.
Naisten Liigan alkusarja on pelattu ja kuusi joukkuetta jatkaa ylempään jatkosarjaan. Nämä joukkueet ovat automaattisesti pudotuspeleissä, joten jatkosarjassa onkin mahdollista kokeilla uusien temppujen toimivuutta.

Naisten Liigan ylempi jatkosarja alkaa tammikuun 8. päivä. Tuolloin alkaa kuuden joukkueen valmistautuminen pudotuspeleihin, sillä nämä kaikki ovat jo varmistaneet paikkansa kevään odotetuimpiin otteluihin. Mielenkiintoisin asia jatkosarjassa on se, että voittaako Kiekko-Espoo edelleen kaikki ottelunsa. 

HIFK

Edellisenä keväänä HIFK taisteli itselleen pronssiset mitalit. Tahti ei ole hiljentynyt kuluvan kauden aikana. Joukkue vahvistui muun muassa Matilda Nilssonilla, joka tehtaili 40 pistettä (28+12), sekä Julia Liikalalla. HIFK on voittanut kaikki muut ottelunsa alkusarjassa, paitsi kolme ottelua Kiekko-Espoota vastaan. Ykkösmaalivahdin viittaa kantava Iina Kuusela on torjuntapörssin toinen torjuntaprosentin ollessa 94,6. Tämä on 0,3 prosenttia parempi kuin K-Espoon Tiia Pajarisella.

Ylemmässä jatkosarjassa joukkueen on mahdollista vielä kokeilla turvallisesti keinoja espoolaisten kaatamiseen, sillä luultavasti tänä keväänä finaalisarja tullaan pelaamaan Stadin Derbynä.

ILVES

Tamperelaisten kantava voima syksyn aikana on ollut MM-kisojen parhaaksi valittu maalivahti Anni Keisala. Keisala oli Ilveksen selkeä ykkösvahti pelaten 3/4 otteluista torjuntaprosentin ollessa 94,5. Kenttäpelaajista pisteiden valossa esille nousevat Anniina Kaitala (14+10=24) ja Janette Jokikokko (7+14=21). Seuraavana joukkueen sisäisessä pistepörssissä tulevat ovat jo yhdeksän pisteen päässä.

Ilves taipui viime keväänä pronssiottelussa HIFK:lle. Mitalit ovat joukkueella varmasti mielessä, mutta mahdollisuudet ovat korkeintaan pronssiseen Kiekko-Espoon ja HIFK:n ylivoimaisuuden vuoksi.

KIEKKO-ESPOO

Espoossa ei ole tällä kaudella tarvinnut harmitella häviöiden jälkeen, sillä niitä on jatkosarjaan lähdettäessä pyöreä nolla. Joukkue on ollut aivan ylivoimainen, tehden 137 maalia alkusarjan aikana. Päästettyjä maaleja on puolestaan vain 25. Vertailun vuoksi Sport teki koko syksynä ainoastaan 27 maalia. KalPasta Kiekko-Espooseen siirtyneen maalitykin Elisa Holopaisen tahti ei ole ainakaan hidastunut. 19 pelattua ottelua ja 19 tehtyä maalia. Tähän kun lisätään vielä 23 syöttöä niin kokonaispisteiksi saadaan 42.

Kiekko-Espoon katse siintää jo finaaliottelussa. Pitäisi tapahtua katastrofaalisia asioita, jotta joukkueen lento keskeytyisi ja finaalipaikka jäisi saamatta. Tiedä vaikka joukkue voittaa Suomen mestaruuden täysin puhtaalla pelillä. Häviäminen ei kuulu espoolaisten sanavarastoon.

Oona Havanan onnistumisia kaivataan myös ylemmässä jatkosarjassa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto

KUORTANE

Vuosi sitten Kuortane jäi alempaan jatkosarjaan, josta se kuitenkin nousi mukaan pudotuspeleihin. Nyt taskussa on suora pudotuspelipaikka ja hetken aikaa voi hieman hengähtää ja pistää kuviot kuntoon tiukkoja pelejä varten. Yksilöosaamista joukkueesta löytyy, nimittäin Sofianna Sundelin löytyy pistepörssin kuudennelta sijalta pistein 14+13=27. Sundelinin maalimäärä on noin neljäsosa koko joukkueen tekemistä maaleista. Kuortane on ainoa joukkue ylemmässä jatkosarjassa, jolla maaliero jää miinuksen puolelle.

Mitalipeleihin pääsy ei ole ollenkaan varmaa nuorella joukkueella. Kokemusta tarvittaisiin tiukoissa paikoissa, jotta peli ei leviä tärkeimmällä hetkellä. Pudotuspelien jälkeen Kuortane löytyy luultavammin sijoilta 4-6.

KÄRPÄT

Kärpät oli alkusarjan positiivisin yllättäjä. Joukkue pystyi laittamaan kampoihin kärkikaksikolle ja tappiot jäivät melko maltillisiksi näitä joukkueita vastaan. Kiekko-Espoota ja HIFK:ta vastaan pienimmät häviöt olivat lukemin 5-2. Oululaista osaamista nähdään myös pistepörssissä Oona Havanan ollessa kymmenes pistein 13+12=25. Havana oli valittu myös Tyttöleijoniin, joiden kisat kuitenkin peruttiin tammikuulta.

Oululaiset voivat hyvinkin olla pronssiottelussa keväällä. Toimivat taktiikat ovat jo löytyneet, nyt niitä täytyy hioa vain timanttiseen kuntoon, jotta jompikumpi kärkikaksikosta saataisiin kaadettua. Kaukana se ei ole ja Kärpät ovatkin ainoa joukkue, jolla siihen on edes realistisia mahdollisuuksia.

TPS

Turussa ylemmän jatkosarjan paikkaa sai jännittää loppuun saakka. Taisto oli tiukka HPK:n kanssa, mutta TPS vei lopulta pidemmän korren. Turkulaisten maalimäärät otteluita kohden olivat melko maltillisia suurimmaksi osaksi. Suurin maalimäärä (15) yhdessä ottelussa syntyi Sportia vastaan lokakuun lopulla. Joukkueen näkyvin pelaaja on ollut ranskalainen Estelle Duvin, joka valittiin myös lokakuun parhaaksi pelaajaksi. Duvin on pistepörssin kolmas pistein 23+16=39.

Ylemmässä jatkosarjassa vastustajina ovat juuri ne, joille TPS on joutunut taipumaan vähintään kerran alkusarjan aikana. HIFK:ta ja Kiekko-Espoota joukkue ei ole onnistunut voittamaan kertaakaan ja vähintään toinen olisi voitettava, jotta oma sijoitus nousee, jolloin mahdollisesti pudotuspeleissä on vastassa tasoltaan heikompi joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle