Kiekko-Espoo saa välierissä vastaansa runkosarjassa piinanneen vastustajan

MESTIS / Artikkeli
TUTO laittoi Kiekko-Espoon puolivälierissä todelliseen testiin, mutta meni jatkoon.
Kuva © Timo Savela
Mestis-välierissä iskevät yhteen Kiekko-Espoo ja Joensuun Kiekko-Pojat. Molemmat joukkueet joutuivat puolivälieräsarjoissaan kovaan testiin, ja lunastivat paikan mitalipeleissä kuudessa ottelussa.

Kiekko-Espoon ja Joensuun Kiekko-Poikien puolivälieräsarjoissa kotietu ei ollut juurikaan valttia, sillä molempien ottelusarjoissa nähtiin vain yksi kotivoitto. Molemmat ottivat sen jatkoerässä, Kiekko-Espoo sarjan kolmannessa ja JoKP sarjan kuudennessa ja ratkaisevassa ottelussa.

Runkosarjassa joensuulaiset olivat espoolaisille yllättävänkin vaikea vastustaja. Voitot ja sitä myöten pisteet menivät tasan, kun molemmat ottivat yhden voiton sekä koti- että vieraskaukalossa. Pudotuspeleistä joukkueilla ei ole aikaisempaa historiaa, mutta pitempään lajia seuraavat muistavat vuoden 1992 liigakarsintasarjan, joka päättyi Kiekko-Espoon nousujuhliin.

Runkosarjan voittaneen Kiekko-Espoon puolivälieräsarja TUTOa vastaan ei ollut vakuuttava, kun erityisesti puolustuspelaaminen jäi parhaasta tasosta. Joukkue esitti samalla kuitenkin tiukkaa taistelutahtoa nousemalla peräti kolme kertaa voittoon ottelussa, jossa se oli kahden maalin takaa-ajoasemassa. Kiekko-Espoon voitoista ainoastaan neljäs peli oli sellainen, jota espoolaiset dominoivat runkosarjassa totutulla tyylillä.

JoKP ryösti kotiedun Hermestä vastaan kolme kertaa, mutta kaksi kertaa Hermes kuittasi kärsimänsä tappion heti perään Joensuussa. Kolmaskin kerta oli lähellä, sillä ratkaisu nähtiin toisessa jatkoerässä.

Molemmat joukkueet odottivat sitkeyttä ja kestävyyttä siinä mielessä, että jatkoerien saldo oli sataprosenttinen. Kiekko-Espoon sankariksi nousivat Joona Tamminen kolmannessa ja Aleksi Matinmikko kuudennessa ottelussa. Joensuulaisista ratkaisumaaleja juhlivat Aatu Luusuaniemi ensimmäisessä ja Artur Gatijatov kuudennessa ottelussa. Matinmikon ja Gatijatovin osumat syntyivät vasta toisessa jatkoerässä. Kaikkiaan JoKP pelasi jatkoeriä yli 41 minuuttia, Kiekko-Espoo selvisi reilulla 25 minuutilla.

Espoolaisten tehokkaimmaksi pelaajaksi nousi Joni Piipponen, jolle kirjattiin kolme maalia ja viisi syöttöä puolivälieräsarjassa. Myös neljä vuotta sitten Joensuussa pelannut Janne Hämäläinen ylsi kahdeksaan pisteeseen. Suurimpien nimien takaa on nostettava esiin myös viime keväänä tehoillut Anton Ollikainen, joka eteni puolivälieräsarjan piste per ottelu -tahtia.

JoKP:lta slovakialainen Timotej Šille keräsi seitsemän tehopistettä Jani Taskulan säestäessä tehoilla 3+3. Runkosarjan paras joensuulaispelaaja Denis Kusy sai puolivälieräsarjassa viisi pistettä.

Molemmilla joukkueilla jäi paranettavaa maalivahtipeliin, sillä vaikka Waltteri Ignatjew ja Erik Ahopelto torjuivatkin neljä voittoa, tilastoihin jäi parannettavaa, eikä helpoilta maaleilta vältytty. Välierissä vastaaviin ei olisi varaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle