Ketterä kaatoi väsyneen KOOVEEn – FPS avasi karsinnat voitolla

MESTIS / Artikkeli
Ketterä otti arvokkaan voiton kotikaukalossaan.
Kuva © Topi Lainio
Ketterä nappasi ensimmäisen voittonsa kevään pudotuspeleissä, ja kavensi otteluvoitot KOOVEEta vastaan. Imatralla nähtiin kliininen Ketterä, joka nousi ottelusarjaan mukaan toden teolla. Karsintasarjassa FPS haki selvän voiton JHT:sta.

Ketterä–KOOVEE 4–0 (sarja 1–2)

Eilisen maratonottelun vastapainoksi tänään nähtiin hieman rauhallisempi kamppailu. Runkosarjan kakkonen Imatran Ketterä tuli aivan erilaisella asenteella, mitä kahdessa ensimmäisessä pelissä todistettiin. Eilisen taistelun runtelema KOOVEE oli koko ottelun pahasti jäljessä, ja Ketterä sai vihdoinkin ensimmäisen voittonsa ottelusarjassa.

Ensimmäinen erä oli selvää Ketterän dominointia, ja ainoastaan KOOVEE-vahti Reima-Ville Roosin torjunnat pitivät joukkueen pelissä mukana. Erän puolivälissä Ketterän Mikko Haaparanta avasi illan maalihanat komealla yksilösuorituksellaan.

Toisessa erässä Ketterän dominointi jatkui, ja KOOVEE:lla oli suuria vaikeuksia omassa pelin avaamisessaan. Kovan paineen jälkeen Ketterän Jarkko Harjula siirsi ottelun lukemiksi 2–0, ja näistä lukemista myös lähdettiin kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä KOOVEE yritti rikkoa Ketterän pelaamista fyysisellä pelaamisellaan, ja se toikin hetkellisesti peliin eloa.

Lopullisen niitin ottelulle Ketterä löi ylivoimalla. Komean kuvion päätteeksi Harjula sai kunnian tehdä illan toisen maalinsa.

Ketterä teki vielä yhden maalin tyhjiin, ja haki tärkeän voiton lukemin 4–0. Viimeiseksi maalintekijäksi merkittiin Janne Kettunen, joka osui myös eilisessä ottelussa.

Sarja jatkuu perjantaina Tampereen Hakametsässä kutkuttavissa asetelmissa.

Sarja jatkuu perjantaina Tampereella jännittävistä asemista.

FPS–JHT 4–0 (sarja 1–0)

FPS näytti voimansa kotiyleisönsä edessä JHT:lle. Kovin odotuksin Forssaan saapunut vierailija JHT joutui pettymään sarjan avausottelussa.

Kotijoukkue FPS pystyi tylsyttämään Suomi-sarjan kakkosen JHT:n helposti, ja vierailijalla oli suuria vaikeuksia päästä tekopaikoille. FPS avasi karsinnat tyylikkäällä 4–0 voitolla.

Ottelun avausmaali oli todellista jääkiekkotaidetta. Miku Ronkainen veivasi JHT:n puolustajat ja maalivahti Elias Korpelan kuutamolle ja livautti kiekon tolppien väliin.

FPS:n toinen maali syntyi rangaistuslaukauksesta, jonka viimeisteli Eppu Varjamo tyylikkäästi. Varjamo onnistui vielä toisen kerran kamppailussa maalinteossa.

Forssalta maalinteossa onnistui myös Erkki Laiho ylivoimalla. Onnistujien joukkoon nousee FPS-vahti Petrus Lintunen, joka pelasi nollapelin 19 torjunnallaan.

Karsintasarjan seuraava peli on Kalajoella, jossa JHT:lla on revanssin paikka.