Ketterä−TUTO: Taito- ja hermopelin tasapainoilua − kun taito loppuu, niin väkivalta alkaa

MESTIS / Artikkeli
Joulukuussa TUTOn Matt Nickerson ja Ketterän Konsta Mesikämmen ottivat yhteen nyrkkitappelussa.
Kuva © Timo Savela
Itä vastaan länsi. Imatran Ketterän ja TUTOn välieräsarjasta on odotettavissa fyysinen välienselvittely, jossa testataan kiekollisten taitojen lisäksi henkisiä taitoja. Molemmilla on allaan vahva puolivälierä, joten nyt pelataan niistä pienistä asioista, jolloin kuppi ei saa mennä nurin.

Imatralaisten liike ajaa vastustajan rikkeisiin

Ketterän puolivälieräsarja Jokipoikia vastaan oli ensimmäistä ottelua lukuun ottamatta vahvasti nousujohteinen ja paljasti imatralaisnipun olevan valmis kevään koviin peleihin. Ottelusarjan kaksi viimeistä ottelua Ketterä liikkui nimensä mukaisesti halliten peliä ja jättäen Jokipojat lähes täysin statistin rooliin takoen molemmissa otteluissa seitsemän maalia.

Kauden aikana joukkueen pelissä on ollut ailahtelevuutta, mutta puolivälieräsarjassa Ketterä onnistui jokaisella osa-alueella. Puolustus sulki parhaat maalintekopaikat ja maalilla mainiosti torjunut Karolus Kaarlehto onkin joutunut venymään kiekon eteen keskimäärin 20 kertaa ottelua kohden, joka on yhdeksän vähemmän kuin TUTO-vahti Julius Pohjanoksalla

Hyökkäyspeli oli myös alun yskähtelyn jälkeen lähes lumoavan kaunista katseltavaa. Kiekko liikkui pelaajalta toiselle laittaen vastustajan seuraamaan pelivälineen kulkua kuin kuulaa flipperissä. Virheitä ei pelätty, koska lähes aina löytyi paikkaaja, jolloin kiekkoa toimitettiin jatkuvalla virralla vastustajan maalia kohti. Ketterä on tehnyt pudotuspeleissä eniten maaleja ottelukohtaisen keskiarvon ollessa peräti 4,20.

Esiin nousseita pelaajia ovat muun muassa upeita syöttöjä tarjoileva Henry Karjalainen, kovaa hyökkäysalueelle painava Joona Jääskeläinen, ja rohkean ennakkoluulottomasti pelaava häkkipää Matias Mäntykivi. Pudotuspeleissä Ketterän ehdoton vahvuus on neljän kentän täysipainoinen käyttö. Kuormituksen tasaantuessa joukkue kykenee jauhamaan peliään vastustajaa väsyttävällä tahdilla, mikä todennäköisesti ajaa jäähyherkän TUTOn rikkomaan.

Maalivahtipeli turkulaisten suurin vahvuus

TUTO oli vahva läpi puolivälieräsarjan SaPKoa vastaan ja pystyi ensimmäisessä neljässä pelissä pimentämään täysin pässipaitojen vahvuudet. Viidennessä väännössä takki rehotti auki, kun savonlinnalaiset takoivat yhdeksän maalia TUTOn verkkoon. Kuudenteen otteluun Miika Elomo piiskasi joukkueensa takaisin ruotuun.

Ketterän ja TUTOn väliset voitot tältä kaudelta ovat tasan 2−2, mutta maalit runkosarjasta ovat imatralaisten hyväksi 10−5. Turkulaiset ovat kuitenkin muuttaneet peliään paljon, ja ainakin puolivälierissä joukkue harjoitti tiukkaa keskialueen trappia. Tämä toimi erittäin hyvin SaPKoa vastaan.

Maalivahtipeli on ollut ensiluokkaista, sillä Pohjanoksan torjuntaprosentti pudotuspeleissä on peräti 94,48. Lisäksi hyökkäyspäässä ketju Sami SalminenLassi KokkalaNiko Ahoniemi on ollut todella kovassa vireessä.

TUTO oli puolivälieräsarjassa erittäin fyysinen, mutta osittain lataus meni yli. Jälkipeliä oli yksinkertaisesti liikaa ja jäähymäärät olivat järkyttävät. Kuuteen peliin mahtui 43 kaksiminuuttista, yhdeksän käytöskymppiä sekä kaksi ulosajoa. Puolivälierissä Ketterä teki 21:stä maalistaan peräti kahdeksan ylivoimalla.

Toimituksen arvio

Otteluista tulee tasaisia kamppailuja, joista fyysisyyttä ei puutu. Turkulaisten ärhäkkä pelityyli voi rikkoa imatralaisten soljuvaa liikettä, mutta rajan ylittäessään TUTO tarjoaa Ketterälle vallan avainta tarjottimella. Tehokkaasti neljällä kentällä peliään pyörittävä Ketterä tulee väsyttämään TUTOn viimeistään kuudennessa kohtaamisessa lopullisesti, ja vie sarjan 4−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle