Ketterä−Jokipojat: Viime kevään puolivälierävastustajien kiivas uusinta

MESTIS / Artikkeli
Joukkueet kohtasivat Imatralla maaliskuun alussa, jolloin Ketterä oli parempi lukemin 4−2.
Kuva © Johanna Lahdenperä
Joensuulaisten kohtaaminen jälleen puolivälierissä tarjoaa imatralaisille mainion revanssin paikan. Kauden aikaisempien kohtaamisten perusteella ottelusarjasta tulee tiukka ja kiivaskin.

Ketterä ja Jokipojat ovat samassa tilanteessa kuin vuosi sitten, jolloin joukkueet kohtasivat niin ikään puolivälierissä samoilta runkosarjasijoilta. Tuolloinkin Ketterä oli runkosarjassa kolmas ja Jokipojat kuudes. Loistavan tulokaskauden pelannut Ketterä ei kuitenkaan ollut valmis pudotuspeleihin vaan jäi joensuulaisten jyräämänä kesälomille Jokipoikien edettyä suoraan välieriin voitoin 0−4.

Ketterä hakee revanssia vahvistetulla puolustuksella

Mestiksen nuorin päävalmentaja Maso Lehtonen on kahden Mestiksen runkosarjan jälkeen osoittanut olevansa paikkansa arvoinen pidettyään joukkueen tason kärkikastissa nousukauden jälkeenkin. Tulevat puolivälieräottelut kuitenkin mittaavat onko oppi mennyt perille viime keväältä, ja onko opittu kyetty siirtämään joukkueen peliin.

Tälle kaudelle joukkue on satsannut puolustukseen hakien siihen lisää kovuutta. Puolustus onkin toiminut viime kauteen nähden paremmin, kun joukkue on päästänyt neljänneksi vähiten maaleja sarjassa. Puolustuksen kulmakivinä luutivat kokeneet Marlo Koponen ja kapteeni Jarno Lippojoki. Lisämausteensa puolustukseen tuo Konsta Mesikämmen, joka on tuonut kaivattua kovuutta, mutta ollut samalla kohtuullisen herkkä keräämään rangaistuksia. Iso kiitos pienemmille määrille päästettyjä maaleja kuuluu myös maalivahtikaksikolle Karolus Kaarlehto ja Santeri Lipiäinen.

Viime kaudella imatralaiset nakuttivat tehokkaammin maaleja, mutta ei tämänkään kauden runkosarjaa voi sanoa tehottomaksi joukkueen iskettyä maaleja 3,26 keskiarvolla. Joukkueen kärkinikkari on ollut kärppäkasvatti Aku Kestilä, jonka kokemuksesta kovista peleistä niin Mestiksen pudotuspeleistä kuin Liigastakin tulee olemaan hyötyä. Muita seurattavia kärkihyökkääjiä joukkueesta ovat Jesse Juntheikki, joka on myös iskenyt joukkueesta eniten maaleja Jokipoikien verkkoon tällä kaudella, sekä kesken kauden paluun tehnyt Joona Jääskeläinen. Imatralaisnipun kolmanneksi tehokkain pelaaja Rasmus Hämäläinen on tällä hetkellä sivussa kokoonpanosta.

Jokipojat luottaa henkiseen yliotteeseen

Viime kevään Ketterän nöyryyttämisen avulla joensuulaiset lähtevät ottelusarjaan henkisen paineen yliotteella. Kohtuullisen hyvän runkosarjan jälkeen iso kysymys onkin saako joensuulaisten pääkäskyttäjä Jouni Varis irti joukkueestaan sen täyttä potentiaalia.

Jokipoikien fyysisyys tekee joukkueesta ennen kaikkea kevään rytinänivaskan ja lentoon päästessään se on vaikea pidäteltävä. Joukkueen ehdottomasti fyysisimmän hyökkäysvaaran luovat näissä karkeloissa Taavi Tiala, Tuomas Ahtonen ja Mika Koivisto. Kärkipelaajista tehonikkareina ovat runkosarjassa toimineet Joonas Larinmaa ja Janne Väyrynen, joiden voi odottaa olevan nytkin maalitykkeinä. Lisäksi on nostettava esiin joukkueen neljänneksi tehokkain pelaaja Tatu Kokkola, joka on ollut erityisen hanakka maalintekijä Ketterää vastaan.

Puolustuksen tärkein, ja joukkuetta johtava, pelaaja on kapteeni Esa Lehikoinen, joka tuo joensuulaisten ryhmään kokemuksen lisäksi rauhallisuutta. Lisävarmuutta oman pään pelaamiseen antaa isokokoinen Joel Olkkonen. Maalinsuulla puolestaan varmoja otteita on esittänyt Niilo Halonen, joka oli runkosarjassa maalivahtitilastossa neljäntenä Ketterän Kaarlehdon jälkeen, torjuntarprosentin ollessa 90,54.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset

Tällä kaudella joukkueiden kohtaamiset ovat menneet 4¬2 Ketterälle. Ottelut ovat olleet välillä todella tiukkoja maalinerolla vääntämisiä. Erityisesti alkukaudesta ottelut venyivät jatkoille tasatilanteesta varsinaisen peliajan jälkeen. Vuoden lopussa puolestaan maaleja lätkittiin urakalla isoilla eroilla molempien otettua kertaalleen voitot. Tämän vuoden puolella ottelut ovat kääntyneet Ketterälle viimeisimpänä vajaa kaksi viikkoa sitten lukemin 4−2.

Toimituksen arvio

Ottelusarjasta tulee tiukka ja vääntö on kovaa, jolloin Ketterän rangaistusherkkyys voi nostaa päätään. Jokipoikien kurinalaisuus tuo joukkueelle pienen etulyöntiaseman, mutta imatralaisten pitäessä pelinsä kasassa kääntyy ottelusarja Ketterälle. Tänä keväänä Imatralla on läksyt tehty ja Ketterä etenee välieriin voitoin 4−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle