Kausiennakko: Wild palkkasi uuden GM:n, mutta vanhat ongelmat vaivaavat edelleen

NHL / Artikkeli
Mikko Koivu on toipunut viime vuoden loukkaantumisesta.
Kuva © Getty Images
Minnesota Wild lähtee uuteen NHL-kauteen tutuilla pelimerkeillä. Jääkiekkohullussa osavaltiossa odotetaan pudotuspelimenestystä, mutta ilman yllätyksiä Wildin kausi päättynee jo huhtikuun puolella.

Minnesota Wildin viime kausi oli täydellinen mahalasku, ja joukkueen seurajohto uusiutui kesällä, kun entinen NHL-hyökkääjä Bill Guerin otti GM:n tehtävät haltuunsa. Vain reilun vuoden GM:n töitä hoitanut Paul Fenton sai lähteä ja tehdä tilaa uudelle tulokkaalle. Vaikka joukkueesta löytyykin kovia yksittäisiä pelimiehiä, ei organisaatiolla näytä olevan tarkkaa suunnitelmaa tulevaisuudestaan.

Wild-valmentaja Bruce Boudreau ei ole kertaakaan johdattanut joukkojaan ensimmäistä pudotuspelikierrosta pidemmälle, eikä tuleva kausi näytä tuovan muutosta tähän tilastoon. Wild ei ole organisaationa käynnistänyt kokonaisvaltaista uudelleenrakennusprojektia, joka mahdollistaisi kirkkaamman tulevaisuuden. 

Maalivahtiosasto

Devan Dubnyk pelasi viime kaudella eniten otteluita (67) koko liigassa ja pelasi joukkueen tasoon nähden hyvän runkosarjan. Pudotuspelijoukkueiden ulkopuolelta ainoastaan Canadiens-maalivahti Carey Price keräsi enemmän voittoja runkosarjassa (35).

Kakkosmaalivahdin tehtäviä hoitavan Alex Stalockin otteet sen sijaan vaihtelivat rajusti, ja 31-vuotiaan maalivahdin torjuntaprosentti jäi 21 ottelussa alle 90 prosentin. Jos Stalock petraa otteitaan ja Dubnykin pelikuormaa saadaan hiukan kevennettyä, Wildin maalivahtitilanne on ihan kohtuullinen.

AHL:ssä omaa näytönpaikkaansa odottaa suomalaismaalivahti Kaapo Kähkönen. 23-vuotias Espoon Bluesin kasvatti pelasi viime kaudella 39 ottelua Wildin AHL-joukkue Iowa Wildin paidassa. Hänet myös valittiin viime kaudella AHL:n tähdistöotteluun.

Puolustus

Wild saa yhden tärkeimmistä pelaajistaan takaisin kokoonpanoon, kun Matt Dumba on jälleen pelikuntoinen. Lähes koko viime kauden loukkaantumisen takia sivussa ollut 25-vuotias puolustaja on joukkueen puolustuksen johtohahmo. Konkaripuolustaja Ryan Suter ei ole enää menneiden vuosiensa vedossa, ja 29-vuotias Jared Spurgeon onkin ottanut joukkueen kakkospuolustajan paikan itselleen.

Spurgeon palkittiin aiemmin kesällä peräti seitsemän vuotisella jatkosopimuksella, jonka arvo on yli 50 miljoonaa dollaria. 

Greg Pateryn ja Nick Seeler ovat kehityskelpoisia pelaajia, mutta Wildin puolustus kaipaisi hiukan ryminää ja kokoa. Vastaus tähän voisi olla mahdollisesti yli kaksimetrinen 23-vuotias valkovenäläispuolustaja Stepan Falkovsky.

Mats Zuccarello on Wildin nimekkäin vahvistus.
Kuva © Getty Images

Hyökkäys

Wildin hyökkäyksessä on paljon potentiaalia, jos joukkueen nimimiehet pystyvät palaamaan vanhalle hyvälle tasolleen. Kuinka nopeasti Mikko Koivu saa juonesta kiinni pitkän loukkaantumisen jälkeen? Pystyykö Jason Zucker olemaan joukkueensa johtava hyökkääjä? Miten Eric Staalin ja Zach Parisen fyysinen kunto kestää? Nämä kaikki ovat kysymyksiä, jotka määrittelevät pitkälti Wildin suunnan tulevalla kaudella.

Joukkue hankki kesän vapailta markkinoilta hyökkääjät Mats Zuccarellon ja Ryan Hartmanin. Zuccarello kuuluu ehdottomasti NHL:n pelintekijöiden eliittiin, ja hän piristää varmasti Wildin hyökkäystä. Hartman on nuori hyökkääjä, joka on jo aiemmin väläytellyt potentiaaliaan sekä Blackhawksissa että Flyersissa.

Yllämainittujen lisäksi mielenkiintoa herättää Kevin Fiala, joka kaupattiin viime kaudella päittäin Mikael Granlundin kanssa. 23-vuotias sveitsiläishyökkääjä on onnistuessaan yli 30 maalin mies. Fiala solmi Wildin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen syyskuussa. Sopimuksen arvo on yhteensä kuuden miljoonan dollarin arvoinen. 

Keskeiset kehityskohteet

Wild teki viime kaudella viidenneksi vähiten maaleja (210) koko liigassa, joten hyökkäyspelaamisen on tehostuttava tällä kaudella. Vierasotteluissa Wildin alivoimapelaaminen oli varsin vaatimatonta (78,4%), joten tähänkin on syytä panostaa tulevalla kaudella.  

Wild oli viime kaudella keskivertojoukkue lähes kaikilla osa-alueilla, ja se näkyi myös joukkueen tuloksissa. Nousu pudotuspelijoukkueeksi vaatii ainakin yhtä erittäin hyvää pelin osa-aluetta. Boudreaun porukalla on mahdollisuudet olla hyvä niin omassa kuin vastustajankin päässä, mutta asia on helpommin sanottu kuin tehty. 

Minnesota Wild pelaa Keskisessä divisioonassa sijoista 5−7.

» Lähetä palautetta toimitukselle