Kausiennakko: Viimeinkin tähtitorjujansa löytänyt Flyers on mielenkiintoinen sekoitus nuoruutta ja kokemusta

NHL / Artikkeli
Carter Hartin hartioille on kasattu kovat menestyspaineet.
Kuva © Getty Images
Philadelphia Flyers lähtee uuteen kauteen kovimpien mestarisuosikkien haastajana. Joukkueen pitää nyt osoittaa olevansa yksi Itäisen konferenssin varteenotettavista menestysehdokkaista. Mielenkiintoisin pelaaja löytyy maalinsuulta.

Koronapandemia ei olisi voinut iskeä huonompaan mahdolliseen aikaan Flyersin kannalta. Joukkueen peli rullasi täydellisesti keväällä ja organisaatio olisi hyvin voinut juhlia Metropolien divisioonan voittoa, jos runkosarja oltaisiin saatu pelattua loppuun asti.

Pudotuspeleissä Flyers päihitti ensimmäisellä kierroksella Montréal Canadiensin, mutta kärsi toisella kierroksella kirvelevän tappion New York Islandersia vastaan.

Nyt Alain Vigneault'n johtama ryhmä lähtee uuteen kauteen entistä kovemmilla tavoitteilla. 59-vuotias Vigneault on johtanut valmentajaurallaan sekä Vancouver Canucksin että New York Rangersin finaaliin asti. Mestaruus mieheltä kuitenkin puuttuu ja Flyers takaa sen metsästämiseen hyvät mahdollisuudet. Joukkueen tärkeillä runkopelaajilla on vielä muutama sopimusvuosi jäljellä, joten menestystä vaaditaan lähivuosien aikana.

Maalivahtiosasto

Flyers-maalilta löytyy yksi koko liigan mielenkiintoisimmista ja lupaavimmista nuorista maalivahdeista. Carter Hartin toinen vuosi NHL-ympyröissä oli lupauksia antava ja organisaatio uskoo, että hänestä on organisaation pitkäaikaiseksi ykkösmaalivahdiksi.

Hart pelasi viime kaudella 43 runkosarjaottelua, joista hän voitti 23. Pudotuspelikuplassa voittoja kertyi yhdeksän kappaletta. 22-vuotias Hart on joukkueen selkeä ykkösmaalivahti, mutta tiukka otteluohjelma tasoittanee maalivahtien peluutusta tulevalla kaudella normaalia enemmän.

Flyersin toinen maalivahti on 35-vuotias NHL-veteraani Brian Elliott. Jo 13 vuotta sitten NHL-uransa aloittanut Elliott on torjunut edelliset kolme kautta Flyersissa. Viime kaudella miehen torjuntaprosentti jäi runkosarjassa alle 90 prosentin, joten mistään huippuvahdista ei voida enää hyvällä syyllä puhua. Flyers kaipaa Elliottilta tasaisia otteluita, jotta Hartin pelikuorma ei nouse liian korkeaksi.

Joukkueen kolmas maalivahti on Alex Lyon, joka pelasi suurimman osan viime kaudesta AHL-joukkue Lehigh Valley Phantomsissa.

Puolustus

Flyersin puolustus toimi viime kaudella erinomaisesti ja joukkue päästi kesken jääneessä runkosarjassa 191 maalia – kahdeksanneksi vähiten koko liigassa. Puolustuksen palkkakuningas on 23-vuotias venäläispuolustaja Ivan Provorov, joka on nakutellut tasaisesti tehopisteitä jokaisella NHL-kaudellaan.

Provorov on Flyers-puolustuksen johtohahmo.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Huippulupauksena pidetyn Shayne Gostisbeheren otteet ovat olleet viime kausina vaisuja ja organisaatio odottaa häneltä selvää parannusta. Nuorista puolustajista tällä kaudella suurempaa roolia hakevat Travis Sanheim ja Philippe Myers.

Joukkueen siniviivalle hankittiin viime kaudeksi aimo annos kokemusta, kun puolustaja Justin Braun liittyi Flyersin riveihin viime kesänä. Toisaalta toinen konkari Matt Niskanen lopetti yllättäen uransa viime kauteen. Täksi kaudeksi puolustus vahvistui ruotsalaisella Erik Gustafssonilla, jonka vahvuudet ovat hyökkäysalueella.

Hyökkäys

Flyersin hyökkäysosasto on tasaisen hyvä ja ratkaisijoita riittää useampaan kentälliseen. Nuori Travis Konecny oli joukkueen tehokkain pelaaja viime kaudella 61 tehopisteellään ja hänen odotetaan kehittyvän entisestään.

Konecnyn takana joukkueen sisäisessä pistepörssissä loistivat tutut Flyers-konkarit Sean Couturier, Jakub Voracek ja kapteeni Claude Giroux. Ykkössentteri Couturierissa on kaikkea mistä philadelphialaisyleisö syttyy: taistelutahtoa, taitoa ja kaupungille luontaista kovuutta. Kaksikko Voracek–Giroux tekee tulosta vuodesta toiseen ja molemmat pelaajat ovat elintärkeitä joukkueen menestyksen kannalta.

Travis Konecny on Flyersin näköinen pelaaja.
Kuva © Elsa

Toissa kesänä pitkän sopimuksen Flyersin kanssa tehnyt hyökkääjä Kevin Hayes oli yksi viime kauden valopilkuista. Pitkään New York Rangersia edustanut raamikas sentteri tunnetaan taitavasta kiekonkäsittelystään ja hienoista maaleistaan. 

Flyersin alemmista kentistä löytyy ahkeria työntekijöitä, kuten Scott LaughtonMichael Raffl ja Nicolas Aubé-Kubel. Tällä kaudella Flyers saa myös syövän voittaneen ruotsalaishyökkääjä Oskar Lindblomin takaisin täydessä pelikunnossa.

Joukkue kaipaisi hyökkäykseensä myös kipeästi Nolan Patrickia, joka on ollut sivussa jo pitkään migreenin takia. Harjoitusleirin perusteella karmeasta epäonnesta kärsinyt Patrick pystyisi pelaamaan tällä kaudella.

Korona-aika ei ole armollinen: Missä Flyers menee tällä hetkellä?

Flyersin odotukset olivat korkealla, kun NHL pyörähti jälleen käyntiin loppukesästä. Joukkueen peli rullasi keväällä mainiosti ja voittoja tuli tiuhaan tahtiin. Kuplassa pelatut pudotuspelit jättivät kuitenkin paljon hampaankoloon, kun joukkueen tie nousi pystyyn toisella kierroksella. 

Flyers lähtee kauteen pitkälti samalla joukkueella kuin vuosi sitten. Vigneault'n pelityyli sopi joukkueelle ja se omaksui sen nopeasti. Erittäin tasaisessa divisioonassa pelaavan Flyersin on pystyttävä pelaamaan hyvällä tasolla illasta toiseen eikä notkahduksiin ole varaa. 

Flyers on paperilla yksi Idän divisioonan laadukkaimmista joukkueista. Nyt sen pitää todistaa tämä myös kaukalon puolella. 

Philadelphia Flyers pelaa Idän divisioonassa sijoista 1–2.

» Lähetä palautetta toimitukselle