Kausiennakko: Vahvistunut Oilers hakee paikkaa pudotuspeleihin − Jesse Puljujärveltä odotetaan viimeinkin läpimurtoa

NHL / Artikkeli
Connor McDavid ja Leon Draisaitl johtavat Edmonton Oilersia kohti pudotuspelejä.
Kuva © Getty Images
Edmonton Oilers vahvistui vapaiden agenttien markkinoilla useilla kovan luokan pelimiehillä. Joukkueen tavoitteena tulevalla kaudella on pudotuspelipaikka. Ykköspuolustaja Oscar Klefbomin poissaolon vaikutus kuitenkin herättää paljon kysymyksiä.

Edmonton Oilersin osalta viime kausi oli kaksijakoinen. Dave Tippettin alaisuudessa Oilers nousi runkosarjan aikana yhdeksi liigan varteenotettavimmista pudotuspeliehdokkaista. Elokuun karsintapelit Chicago Blackhawksia vastaan jättivät kuitenkin paljon toivomisen varaa, eikä Oilers missään vaiheessa päässyt keväällä nähdylle tasolle.

GM Ken Holland onnistui syksyn aikana hankkimaan muutaman erinomaisen täsmävahvistuksen pakistoon ja hyökkäykseen. Maalivahtiosasto kuitenkin pysyi ennallaan ja se luo pieniä kysymysmerkkejä tulevaan kauteen lähdettäessä. Lisäksi joukkueen kärkipuolustaja Oscar Klefbom joutui olkapäävamman vuoksi koko kaudeksi sivuun ja hänen poissaolonsa vaikutus on vielä kysymysmerkki.

Maalivahtiosasto

Yksi Hollandin päätavoitteista vapaiden agenttien markkinoilla oli löytää mitat täyttävä ykkösmaalivahti. Oilers oli pitkään Jacob Markströmin perässä, mutta jäi lopulta nuolemaan näppejään, kun Calgary Flames nappasi ruotsalaisveskarin öljymiesten nenän edestä. Lopulta Holland joutui turvautumaan varasuunnitelmaan ja solmi yksivuotisen jatkosopimuksen Mike Smithin kanssa. 

Oilers ei kuitenkaan maalivahteihin kaadu, sillä Mikko Koskinen on viimeisen kahden kauden aikana näyttänyt olevansa laadukas torjuja NHL-tasolla. Koskiselle on myös alkavalla kaudella luvassa paljon vastuuta. 

Puolustus

Oilers kärsi pahan takaiskun juuri ennen kauden alkua, kun joukkueen ykköspuolustaja Klefbom joutui sivuun koko kaudeksi olkapäävamman takia. Klefbomin poissaolo jättää seuran takalinjoille valtavan loven, jonka paikkaaminen ei ole helppoa. Klefbomin uran jatko on myös vaakalaudalla ja toistaiseksi on epävarmaa, pystyykö hän pelaamaan myöskään ensi kaudella.

Holland vahvisti kuitenkin Oilersin pakistoa vapaiden agenttien markkinoilla, kun Tyson Barrie laittoi nimensä yksivuotiseen sopimukseen. Barrie tuo mukanaan paljon kiekollista taitoa ja hyökkäyspään osaamista. Puolustuspeli ei kuitenkaan kuulu hänen vahvimpiin osa-alueisiinsa.

Tyson Barrien odotetaan paikkaavan Oscar Klefbomin poissaolon jättämää aukkoa.
Kuva © Getty Images

Klefbomin ollessa poissa on Darnell Nurselle tarjolla entistä isompaa roolia. Nursella on nyt elämänsä tilaisuus osoittaa olevansa johtava puolustaja NHL-tasolla. Myös viime kaudella läpimurtonsa tehneeltä Ethan Bearilta on lupa odottaa hyvää kautta.

Hyökkäys

Oilersin hyökkäystehot ovat aiempina kausina levänneet vahvasti Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin harteilla. Tehokaksikko on tälläkin kaudella isossa roolissa, mutta nyt joukkueen hyökkäyksestä löytyy enemmän leveyttä kuin aiemmin. 

Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu kauden poissaolon jälkeen paluun tekevään Jesse Puljujärveen. Puljujärven kehitys otti Kärpissä isoja harppauksia eteenpäin. Nyt hänen on otettava samat kehitysaskeleet Oilersin paidassa murtautuakseen NHL:n eliittiin tai ylipäänsä Oilersin tulosyksikköön. Myös viime kaudella läpimurtonsa tehneeltä Kailer Yamamotolta odotetaan paljon.

Jesse Puljujärven paluuseen kohdistuu paljon odotuksia.
Kuva © Getty Images

Oilers vahvisti hyökkäyskalustoaan vapaiden agenttien markkinoilla, kun Kyle Turris ja Dominik Kahun tarttuivat albertalaisseuran tarjouksiin. Turris tuo mukanaan paljon kokemusta ja pystyy tekemään tärkeitä maaleja. Kahun on muodostanut Draisaitlin kanssa tehokkaan tutkaparin Saksan maajoukkueessa. On todennäköistä, että Kahun istutetaan Draisaitlin vierelle myös Oilersissa. 

Unohtaa ei sovi myöskään Ryan Nugent-Hopkinsia, joka McDavidin laituriksi siirryttyään on löytänyt uuden vaihteen peliinsä. Tunnollisena kahden suunnan hyökkääjänä tunnettu Nugent-Hopkins on elintärkeä palanen Oilersin hyökkäyspelissä.

Myös James Neal, Alex Chiasson ja Tyler Ennis tuovat tulivoimaa Oilersin hyökkäykseen. Neal oli viime kaudella tärkeä ase etenkin ylivoimapelissä. Gaëtan Haasin ja Joakim Nygårdin kaltaiset työmyyrät ovat isossa roolissa alemmissa ketjuissa. 

Korona-aika ei ole armollinen: Missä Oilers menee tällä hetkellä?

Holland onnistui vapaiden agenttien markkinoilla vahvistamaan juuri niitä osa-alueita, joissa Oilersilla on ollut eniten puutteita. Turrisin ja Kahunin hankinnat tuovat lisää tulivoimaa hyökkäykseen. Barriesta Oilers puolestaan sai puolustukseensa kauan kaivatun kiekollisen moottorin.

Ainoastaan maalivahtiosastolla jäi luu käteen, mikä rajoittaa Oilersin menestysmahdollisuuksia selvästi. Tasaisessa divisioonassa Oilers voi kuitenkin onnistuessaan taistella jopa kärkisijoista.

Oilers pelaa Pohjoisessa divisioonassa sijoista 3−4.

» Lähetä palautetta toimitukselle