Kausiennakko: Tuhkista nouseva Kokkolan Hermes

MESTIS / Artikkeli
Nuorentuneeseen Hermekseen kokemusta tuo paluun Kokkolaan tehnyt kapteeni Jussi Nättinen.
Kuva © Timo Savela
Viime kausi oli kokkolalaisjoukkueelle kaikkea muuta kuin helppo, mutta nyt joukkueessa puhaltavat uudet tuulet ja tulevalle kaudelle lähdetään luottavaisin mielin puhtaalta pöydältä.

Mestis-kausi 2017-18 oli Kokkolan Hermekselle vähintäänkin haasteellinen. Vähäiset harjoitusottelut, ailahtelevaa pelaamista jäällä, loukkaantumisia, lainapelaajien liikehdintää, valmennuksen vaihto joulukuussa ja lopulta runkosarjan päättyminen sijalle 11.

Selviytyminen sarjassa oli katkolla, kun tulevan Mestis-kauden nousijajoukkue Koovee asettui vastaan karsintasarjassa. Kokkolalaisyleisö ja seura saivat huokaista kuitenkin helpotuksesta, sillä sarja ratkesi viidennessä pelissä kotiyleisön edessä ja mollivoittoinen kausi päättyi duuriin sarjapaikan säilyessä − loppu hyvin, kaikki hyvin.

Uusi kausi, uudet kuviot

Tulevalle kaudelle lähdetään luottavaisin mielin niin seurajohdon kuin valmennuksen puolelta. Valmennukseen on hankittu uutta verta ja päävalmentajan tahtipuikkoa tulevalla kaudella heiluttaa Espoo Bluesin junioreita valmentanut Janne Tuunanen, apunaan valmennuksessa valmentaja Kari Haakana ja maalivahtivalmentaja Aleksi Hilli. Fysiikkavalmennuksesta vastaa jo viime kaudelta tuttu ex-Hermes-pelaaja Niko Kivinen.

Päävalmentaja Tuunasta haastatellessa tulevaa kautta varten ovat valmennuksessa tunnelmat odottavaisen hyvät:

− Kesä sujui hyvin, pelaajat ovat kunnossa ja olemme saaneet joukkueeseen pelaajia, joita olemme hakeneet.

Hermes on Mestis-joukkueista nuorin, kun joukkueen keski-ikä on vain 21,92 vuotta, mutta joukkueesta löytyy myös tarvittavaa kokemusta. Kokemusta joukkueeseen tuovat muun muassa viime kaudella yksi Hermeksen kantavista pilareista ollut Samu Markkula ja paluun joukkueeseen tehnyt Jussi Nättinen, joka toimii myös kapteenina. Varakapteeneina toimivat tulevalla kaudella Markkula ja Niki Blomberg.

Maalivahtiosasto näyttää lupaavalta. Tulevalla kaudella tolppien välissä torjuu alle 18-vuotiaiden maailmanmestari, NHL-seura Colorado Avalanchen varaama Kärpät-laina Justus Annunen, joka taistelee myös nuorten MM-kisapaikasta. Annusen lisäksi maalia vartioi jo viime kaudelta Hermeksen paidasta tuttu Samuel Jukuri. Puolustuksen uusia kasvoja ovat muun muassa Eddie Ahlmark, Juho Korhonen, Toivo Pennanen ja Reko Tornberg.

Harjoituskausi antoi pirteän kuvan joukkueesta ja muun muassa 4−1-voitto Liiga-joukkue Vaasan Sportista näytti, että joukkue pystyy pelaamaan omaa peliään. Liike ja pelinavaukset ovat nopeita sekä ylivoiman tehokkuus on parantunut viime kaudesta. Joukkueen todellinen taso ja kunto nähdään heti kaudenavausviikonloppuna, kun joukkue matkustaa Turkuun avausotteluun TUTOn vieraaksi. Lauantaina on vuorossa kotiavaus Kokkolassa RoKin saapuessa vieraaksi.

Joukkueen tavoite tulevalle kaudelle on selkeä: kahdeksan parhaan joukkoon ja kohti pudotuspelejä. Kokkolassa eletään tällä hetkellä hyvää urheilullista nousua. Kysymys kuuluu, pystyykö seura ja joukkue käyttämään tätä sytyttimenä omassa pelissään ja markkinoinnissaan ja saamaan katsojat pysymään mukana niin hyvässä kuin pahassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle