Kausiennakko: Krug meni Bluesiin, Chára lensi pääkaupunkiin − Bruins on uuden tilanteen edessä

NHL / Artikkeli
Zdeno Cháran aikakausi on ohi.
Kuva © Getty Images
Bruinsin hyökkäysosasto lähtee uuteen kauteen liki muuttumattomalla miehityksellä. Joukkueen puolustus on kuitenkin kokenut massiivisen muutoksen. Lisäksi sisäinen johtajuus on järjestettävä uudelleen.

Boston Bruins voitti viime kaudella koko NHL:n runkosarjan pelattuaan vahvasti läpi kauden. Pudotuspeleissä joukkue kuitenkin menetti otteensa ja putosi toisella kierroksella tulevalle mestarille Tampa Bay Lightningille voitoin 4−1. Tuukka Raskin päätös lähteä kotiin kesken avauskierroksen vaikutti osaltaan joukkueen loppukauteen.

Bruins on viime kausien aikana omaksunut selvän peli-identiteetin ja sen tekeminen kentällä on ollut vakuuttavaa jo pitkään. Edellisestä Stanley Cupista on kuitenkin jo kymmenen vuotta aikaa.

Maalivahtiosasto

Rask ja Jaroslav Halak muodostavat yhden NHL:n parhaista maalivahtikaksikoista. Halak osoitti viime kaudella pystyvänsä tuuraamaan suomalaiskassaria erinomaisesti, joten Bruins ei kaadu maalivahteihinsa.

Organisaatiosta löytyy myös lupaava Daniel Vladar, jolle saattaa olla luvassa jonkin verran vastuuta. Tuoretta hankintaa Callum Boothia tuskin nähdään NHL:n puolella.

Puolustus

Tämä osa-alue onkin muuttunut Bruinsin osalta melkoisesti sitten viime kauden. Joukkueen pelillinen ykköspuolustaja Torey Krug lähti St. Louis Bluesin riveihin, joten ykkösylivoiman viivamiehen tontti jää avoimeksi. Charlie McAvoyn nimi on tässä yhteydessä nostettava esille, sillä nuorelle yhdysvaltalaiselle on näillä näkymin luvassa valtava vastuu.

McAvoy on pelannut NHL:ssä vaihtelevasti, sillä hän on ollut toisinaan pysäyttämätön. Välillä oikealta laukova pelimies on ollut vaikeuksissa paineen alla.

Jos Bruinsin peräpään kiekollisuus otti osumaa Krugin lähdön myötä, vähintään yhtä merkittävä on joukkueen ikikapteeni Zdeno Cháran lähtö Washington Capitalsiin. Slovakkijätti olisi tiettävästi halunnut päättää uransa Bruinsissa, mutta seurajohto halusi nuorentaa puolustusta.

Cháran johtajuutta voi olla nopealla aikataululla mahdotonta korvata, mutta hänen antinsa kaukalossa oli jo viime kaudella rajallinen. Sen ruudun pystyvät täyttämään muun muassa Brandon Carlo ja Matt Grzelcyk ottamalla napsun verran lisävastuuta.

Kevan Millerin tervehtyminen vankistaa puolustuspäätä. Jeremy Lauzon on sellainen pelaaja, josta Bruinsissa odotetaan Krugin hyökkäyspäähän jättämän aukon täyttäjää − aika näyttää, onko nuorukainen valmis haasteeseen.

Hyökkäys

Puolustuspäästä ei löytynyt Cháran kapteenityön jatkajaa, mutta hyökkäyksestä luonnollinen valinta oli niin ikään todella pitkään Bruinsia edustanut Patrice Bergeron. Tunnollinen kanadalainen on ollut osa joukkueen kapteenistoa jo yli kymmenen kautta ja saa nyt C-kirjaimen rintaansa.

Bergeron johtaa tuttuun tapaan ykkösvitjaa, jonka laidoilla häärivät Brad Marchand ja David Pastrňák. Laitahyökkääjät tosin kävivät viime kauden päätteeksi leikkauksissa, jotka saattavat myöhäistää heidän kausiensa alkua. Tässä tapauksessa Bruins tarvitsee pikaisesti tulitukea muualta.

David Pastrnak pelasi upean viime kauden, mutta tämä kausi alkaa katsomon puolelta.
Kuva © Getty Images

Nashville Predatorsista tullut Craig Smith tuo joukkueeseen mainiota leveyttä, mutta maaliseppoa hänestä ei sovi odottaa. Ykkösnyrkin takaa verkkoja pöllyttänevät eniten Ondřej Kaše ja Jake DeBrusk. Myös Nick Ritchielta ja Anders Bjorkilta voi odottaa tehoja. Keskikaista pysyy kuosissa myös Bergeronin takana, kun David Krejci ja Charlie Coyle kaapivat niin ikään oikeakätisillä mailoillaan aloitusympyrässä.

Päävalmentaja Bruce Cassidy on onnistunut roolittamaan hyökkäyksensä erinomaisesti. Siitä osoituksena alempien ketjujen työteliäät Sean Kuraly, Chris Wagner ja Karson Kuhlman ovat tärkeitä lenkkejä, vaikka eivät suurelle yleisölle niminä juuri mitään kerrokaan.

Korona-aika ei ole armollinen: Missä Bruins menee tällä hetkellä?

Bruins on parhaimmillaan todella kyvykäs nippu ja siltä löytyy osaajia kaikkiin tehtäviin. Toisaalta, jos koronavirus pääsee vaikuttamaan joukkueeseen ja esimerkiksi kärkihyökkääjistä osa putoaa pois taudin takia, saattaa ryhmän iskukyky heikentyä.

Kaikki myös muistavat Raskin päätöksen keskeyttää kautensa. Kuka tietää, millaisia päätöksiä tuore NHL-kausi mahdollistaa pelaajille ja miten he päättävät mahdollisuuksiinsa reagoida.

Bruins pelaa Idän divisioonassa sijoista 1−2.

Muokattu kello 19.37: Lisätty tieto Bergeronin kapteeniudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle