Kausiennakko: Devils roikkuu löysässä hirressä – tasoerot tulevat selville kivenkovassa divisioonassa

NHL / Artikkeli
Jack Hughes on Devilsin mielenkiintoisin pelaaja.
Kuva © Getty Images
New Jersey Devilsin kokoonpanosta löytyy muutamia mielenkiintoisia nuoria lupauksia, mutta kokonaisuus on edelleen vaisu ja sekava.

New Jersey Devils on yksi niistä seitsemästä joukkueesta, joka ei pelannut ollenkaan viime kesän lopputurnauksessa. Edellisestä ottelusta on siis vierähtänyt jo reilut kymmenen kuukautta ja joukkueen iskukyky on todella suuri kysymysmerkki.

Uudeksi päävalmentajaksi palkattiin paikallisvastustaja New York Rangersin apuvalmentajana toiminut pitkäaikainen NHL-valmentaja Lindy Ruff, 60.

Maalivahtiosasto

Devilsin maalivahtiosasto on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Kesällä kahden vuoden sopimuksen paholaisten kanssa solminut 36-vuotias Corey Crawford on kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja, joka saa ensi kaudella täyteen 500 runkosarjaottelua. Pitkään Chicago Blackhawksissa pelannut maalivahti tuo mukanaan hurjan määrän kokemusta ja toimii hyvänä mentorina organisaation nuoremmille veräjänvartijoille.

Juuri kauden kynnyksellä kolmen vuoden jatkosopimuksen saanut Mackenzie Blackwood on maalivahti, jonka varaan Devils rakentaa tulevaisuuttaan. 24-vuotias kanadalainen on seuran oma varaus kesältä 2015 ja hänen otteensa NHL-kaukaloissa ovat olleet lupauksia herättäviä. Viime kaudella Blackwood oli seuran harvoja valopilkkuja torjuntaprosentillaan 91,5.

Puolustus

Devilsin ongelmat tiivistyvät joukkueen puolustukseen. Joukkue päästi viime kaudella viidenneksi eniten maaleja koko liigassa, eikä suurta parannusta ole odotettavissa tälle kaudelle. Yhdeksän miljoonan vuosipalkalla pelaava P.K. Subban on kuin varjo entisestä itsestään ja miehen tehotilasto oli viime kaudella peräti –21.

Blue Jacketsista saapunut Ryan Murray ja Damon Severson ovat hyviä peruspuolustajia, mutta liigan eliittiin ei heitä voida laskea. Alun perin Colorado Avalanchen varaus Will Butcher pelasi erittäin vahvan tulokaskauden, mutta nyt peliesitysten taso on ollut laskusuunnassa.

Devils-puolustuksen täydentävät Connor Carrick ja Dmitri Kulikov. Seurajohto toivoo varmasti, että Subban ja Butcher palaisivat omalle hyvälle tasolleen. Puolustuksesta puuttuvat nuoret lupaukset, joiden varaan olisi hyvä rakentaa tulevaisuutta. Nyt aloittavan kuusikon keski-ikä on lähempänä 30 vuotta ja kolmen pelaajan sopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

Suomalaispuolustaja Sami Vatanen etsi pitkään uutta sopimusta vapailta markkinoilta ja teki lopulta paluun vanhaan seuraansa. Vatanen pelasi Devilsin paidassa kolme kautta, ennen kuin hänet kaupattiin Carolina Hurricanesiin viime kauden siirtorajalla. 

Subbanin peliesitykset eivät ole vakuuttaneet enää New Jerseyssä.
Kuva © Getty Images

Hyökkäys

Devilsin hyökkäyksen mielenkiintoisimpana pelaajana voidaan pitää kesän 2019 ykkösvarauta Jack Hughesia. Nuorukaisen tulokaskausi oli hiukan mollivoittoinen, mutta ajoittain Hughes väläytteli huimaa taitotasoaan. Hughes lähtee nyt uuteen kauteen kovin tavoittein. Hänen pitää pystyä ottamaan johtava rooli paholaisten hyökkäyksessä. 

Toinen mielenkiintoinen nuori hyökkääjä on pitkän jatkosopimuksen Devilsin kanssa tehnyt Nico Hischier. Viime kaudella NHL:n tähdistöottelussakin esiintynyt sveitsiläinen rikkoi 50 tehopisteen rajapyykin jo ensimmäisellä kaudellaan taalajäillä, mutta kaksi viimeistä kautta ovat olleet heikompia.

Joukkueen kokenutta kaartia hyökkäyksen puolella edustavat 35-vuotias Travis Zajac, 29-vuotias Kyle Palmieri ja 28-vuotias Nikita Gusev. Kaikkien kolmen pelaajan nykyiset sopimukset umpeutuvat tämän kauden päätteeksi ja onkin mielenkiintoista nähdä, kuuluuko kukaan heistä enää Devilsin tulevaisuuden suunnitelmiin. 

23-vuotias Pavel Zacha on väläytellyt osaamistaan edellisten kausien aikana ja häneltä odotetaan nyt nousua kohti joukkueen sisäisen pistepörssin kärkeä. Hyökkääjä Jesper Bratt on vielä ilman sopimusta tämän artikkelin julkaisupäivänä, mutta myös nuorella ruotsalaisella on tärkeä rooli Devilsin hyökkäyksessä. 

Kyle Palmieri on osa Devilsin kokenutta kaartia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Korona-aika ei ole armollinen: Missä Devils menee tällä hetkellä?

Devils on Buffalo Sabresin ohella Idän divisioonan heikoin joukkue ja kyyti voi olla melko kylmää alusta asti. Kovia pelejä on kuitenkin tarjolla nyt viikosta toiseen ja menestymisen vaatimustaso tulee todella selkeäksi jokaiselle joukkueelle.

Devils on välitilassa, jossa organisaatio ei oikein tiedä mitä sen kuuluisi tällä hetkellä tavoitella. Joukkueessa on useampia kärkivarauksia, joiden pitäisi nousta liigan eliittiin ja saada paljon vastuuta. Samaan aikaan on selvää, ettei joukkue pysty taistelemaan tosissaan pudotuspelipaikasta ja kärkivarauksen saaminen parantaisi joukkueen tulevaisuuden näkymiä.

Devils pelaa Idän divisioonassa sijoista 7–8. 

Muokattu: 7.1.2021, kello 14.11: Butcher on Avalanchen varaus, ei Devilsin.

» Lähetä palautetta toimitukselle