Kausiennakko: Boston Bruinsin runko tietää menestyksen reseptin − joukkueessa NHL:n eliittiä jokaiselle pelipaikalle

NHL / Artikkeli
Tuukka Rask johdattaa joukkonsa uuden kauden kimppuun.
Kuva © Steve Babineau
Bruce Cassidy johdatti joukkonsa viime vuonna mestaruuden kynnykselle. Tänä vuonna luotsi jatkaa projektiaan samoilla ydinpelaajilla, mutta yhtä suurta kokemusta rikkaampana.

Boston Bruins pelasi viime kaudella nousujohteisesti ja pääsi lopulta kamppailemaan Stanley Cupin finaaleihin, mutta St. Louis Blues osoittautui niissä vahvemmaksi. Joukkueen kärkipelaajat hävisivät kamppailun vastustajan vastaaville.

Tuukka Rask kannatteli Bruinsia maalin suulla vaikeina hetkinä, muttei pystynyt lopulta voittamaan viimeistä sarjaa joukkueen hyökkäyspelin ollessa tukossa.

Joukkue on säilyttänyt runkonsa viime kaudesta, joten on syytä odottaa Bruinsin olevan kilpailukykyinen nippu myös alkavalla sesongilla.

Maalivahdit

Rask saa pitää viime kaudelta tutun aisaparinsa Jaroslav Halakin, joten Bruinsin maalivahtikaksikko on ainakin takuuvarma. Molemmat veskarit ovat kokeneita, eikä heidän tasonsa heittele lyhyellä aikavälillä dramaattisesti, joten joukkue ei tule kokemaan takaiskuja huonon torjuntatyöskentelyn vuoksi.

Rask on jälleen paljon vartijana Bruinsin maalilla.
Kuva © Getty Images

Vaikka kumpikin veräjänvartija on jälleen vuoden vanhempi, eivät Rask,32, tai Halak, 34, ole vielä liian vanhoja isoonkaan pelimäärään NHL:n runkosarjassa. 

Puolustus

Myös Bruinsin puolustuskalusto on pysynyt liki muuttumattomana viime kaudesta. Kiekollisesti pätevät Torey Krug ja Charlie McAvoy jatkavat joukkueessa. He tulevat todennäköisesti olemaan koko sarjan kärkipäätä puolustajien hyökkäyksellisessä pelaamisessa.

Järkälemäiset Zdeno Chara ja Brandon Carlo pitävät huolen siitä, että Raskin tai Halakin silmille ei alakerrassa hypi kukaan. Kapteeni Chara on NHL:n pisin pelaaja 205-senttisellä varrellaan. Jo viime kaudella väläytellyt Matt Grcelzyk täydentää puolustuksen ydintä laadukaasti.

Pelaavan kuusikon voi tarvittaessa täydentää John Moorella, Connor Cliftonilla tai Kevan Millerillä.

Brandon Carlo ja Zdeno Chara pitävät huolen siitä, ettei Bruinsin maalille ole kiva tulla.
Kuva © Getty Images

Hyökkäys

Sitä ei käy kiistäminen, että Bruinsin hyökkäyskalusto vanhenee. Patrice Bergeronilla, Brad Marchandilla ja David Krejcillä on yli 30 ikävuotta mittarissa. Viime kauden pudotuspeleissä nähtiin, kuinka hyökkäyksen nestorin David Backesin liike ei enää riittänyt pelaavaan kokoonpanoon.

Kanadalaissentteri Bergeron tulee olemaan edelleen yksi NHL:n tehokkaimmista keskushyökkääjistä. Puolustavan keskushyökkääjän roolissaan hän on jo pitkään ollut sarjan eliittiä.

Toisaalta Jake DeBrusk, Danton Heinen, Charlie Coyle ja kumppanit ovat pystyneet tukemaan kokenutta kaartia erinomaisesti. David Pastrňákissa on potentiaalia aivan NHL:n pistepörssin kärkeen.

Bruins-hyökkäyksestä löytyy tulivoimaa Patrice Bergeronin johdolla.
Kuva © Getty Images

Seuraavaa askelta ja nousua NHL:ssä tulosta tekevien hyökkääjien joukkoon voidaan odottaa erityisesti DeBruskilta.

Erityisesti hyökkäyspäähän on tarjolla leveyttä myös AHL-organisaatio Providence Bruinsin puolelta. Pelipaikkaa ylhäällä kärkkyvät muun muassa Peter Cehlarik, Trent Frederic, Zach Senyshyn ja nuoret Jakub Lauko sekä Jack Studnicka.

Kehityskohteet viime kauteen nähden

Päävalmentaja Bruce Cassidy solmi pitkän jatkosopimuksen, joka antaa tärkeän selkärangan Bruinsin tulevaisuudelle. Vaikka tuttu ja turvallinen runko vanhenee kausi kaudelta enemmän, on Massachussettsin osavaltion ylpeydellä kaikki edellytykset menestykseen.

Kuten todettua, joukkue on liki muuttumaton viime kaudesta pelaajamateriaalin suhteen, mutta suurimpana edistysaskeleena voitaneen pitää Cassidyn luomaa peli-identiteettiä ja sen jatkuvuuden takaamista pitkällä jatkopestillä.

Boston Bruins pelaa Atlantin divisioonassa sijoista 1−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle