Kauden komeetaksi povattu Ilves on tänään tiukassa paikassa Porissa − seuran huonoin sarja-aloitus 24 vuoteen

LIIGA / Artikkeli
Ilves laskee tänään paljon tšekkimaalivahti Lukáš Dostálin varaan, joka pelasi eilen kauden ensimmäisen liigapelinsä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ilvestä povattiin ennen liigakautta jopa Liigan kärkinelikkoon, mutta nuori joukkue on jäänyt tyystin pisteittä neljässä ensimmäisessä ottelussaan. Tämä on seuran huonoin sarja-aloitus sitten kauden 1995−1996. Tänään Ilveksellä on edessään erittäin iso peli Porissa.

Viime kaudella kahdeksanneksi sijoittunut Ilves pelasi isoja toiveita nostattaneen harjoituspelikauden. Tupsukorvat voitti kuudesta harjoitusottelustaan peräti viisi. Mukaan mahtui muun muassa säkenöivä 7−2-murskavoitto paikallisvastustaja Tapparasta.

Karri Kiven johtama joukkue on nuori, mutta se on kuitenkin erittäin lupaava. Ennen liigakautta Ilveksen arvioitiinkin kautta median sijoittuvan sarjan kärkinelikkoon.

Liigan alettua kyyti on kuitenkin ollut jääkylmää: joukkue on jäänyt pisteittä neljässä ensimmäisessä ottelussaan. Ilves on hävinnyt Tapparalle, Lukolle, TPS:lle ja viimeisimpänä Kärpille, joka haki eilen pisteet Hakametsästä.

Neljän ottelun pisteetön sarjan aloitus onkin Ilveksen huonoin kauden alku 24 vuoteen. Kaudella 1995−1996 Ilves aloitti Liigan seitsemällä tappiolla.

Onkin selvää, että tänään kello 17 alkaen Porissa nähdään näytönhaluinen mutta ahdistunut Ilves. Joukkue kaipaa voittojen tielle mitä pikimmiten. Mitä pidemmäksi nuoren joukkueen tappioputki kasvaa, sitä vaikeammaksi kokemattomien pelaajien peli menee.

» Lähetä palautetta toimitukselle