Kantaako maailmanmestari "EKI" Tapparan mestaruuteen?
Kuva © Telia

Kansainväliset huiput ja nälkäiset yllättäjät taistelevat eLiigan mestaruudesta − maailmanmestari Erik Tammenpää: ”Lähden tähänkin voittaminen mielessä”

Artikkeli
Telian ja Liigan järjestämä eLiiga lätkäistään käyntiin sunnuntaina. Kilpapelaamisen huippunimi Erik "EKI" Tammenpää odottaa kauden alkua vesi kielellä.

Artikkeli on toteutettu mainosyhteistyössä Telian kanssa.

eLiiga on Telian ja Liigan yhteinen e-urheilusarja, jossa Suomelle SM-liigasta tutut jääkiekkoseurat taistelevat NHL-pelin herruudesta omilla edustajillaan.

Telian ja Liigan yhteistyö kilpapelaamisen saralla alkoi viime keväänä, kun pelaamatta jääneiden pudotuspelien takia mestaruus ratkottiin virtuaalimaailmassa. Uusi askel kilpapelaamisen maailmaan tulee tänä syksynä, kun kaikki 15 Liiga-seuraa kilpailevat paremmuudesta Playstationilla pelattavassa NHL21 -pelissä.

Telian esports-tiimiin kuuluva Niklas Segercrantz kertoo, että ajatus konseptin rakentamisesta kyti jo pidemmän aikaa sitten.

− Keskusteluja sarjasta oli jo aiemmin. Kevään pudotuspelit olivat hieman viihteellisempi konsepti, mutta siitä poikinut palaute vahvisti ajatusta yhteistyöstä Liigan kanssa. Myös koronakevät toi elektroniselle urheilulle paljon positiivista huomiota.

Konsepti on yksinkertainen. Kaikki liigaseurat värväsivät itselleen kaksi edustajaa peleihin ja joukkueet kohtaavat toisensa kaksinkertaisessa sarjassa. Edustajia on haalittu kirkkaimmasta kärjestä, mutta myös yllätyksille on jätetty oma mahdollisuus.

− On hienoa, että olemme saaneet huippuja mukaan. Suomen parhaat pelaajat pelaavat sarjaamme, Segercrantz tunnelmoi.

− Mukana on myös tuntemattomampia kasvoja. Olemme järjestäneet pelaajille mahdollisuuden näyttää taitonsa seuroille ja sitä kautta seurat ovat kontaktoineet pelaajia. Tarkoituksena on myös kannustaa pelin harrastajia tarttumaan mahdollisuuteen osallistua tällaiseen sarjaan.

Ennalta ennakkosuosikin viittaa on soviteltu Tapparan harteille, joka jysäytti markkinoilta kaksi nimekästä edustajaa. Vastikään suomalaisen ENCEn riveihin siirtynyt Erik "EKI" Tammenpää on NHL-pelin maailmanmestari vuodelta 2018.

Tammenpään mukaan päätös lähteä mukaan oli helppo tehdä.

− Minulla on todella hyvät tunnelmat lähteä sarjaan mukaan. Olen odottanut jo jonkin aikaa, että Liiga järjestäisi jonkinlaisen turnauksen.

Tammenpää edustaa Tapparaa toisen edustajan, Arttu "Artuzio" Mustilan kanssa. Mustila on tuore pelin Euroopan mestari, mikä on ennakkokaavailuissa pönkittänyt Tapparan ennakkosuosikin asemaa.

− Kyseessä on tosi hyvä tyyppi ja vielä parempi pelaaja. Itselle oli tärkeää saada joukkuekaveri, jonka pelaamiseen voi luottaa, Tammenpää kertaa.

− Itse en ennakkosuosikin asemaa näe kuitenkaan niin selvänä. Lähden tähänkin sarjaan voittaminen mielessä, enkä ota paineista tai ennakkosuosikin asemasta ylimääräistä stressiä.

Tammenpää nostaa menestysspekulaatioon mukaan esimerkiksi Kärpät ja Jukurit.

Nopeutta ja tähtiloistoa

Sarjan ottelut pelataan Hockey Ultimate Team -pelimuodossa, jossa jokaisen joukkueen pelaajisto on rakennettu varaustilaisuuden kautta.

− Jokainen joukkue on vuorollaan saanut valita itselleen pelaajan. Kentällä ei ole vain Liigan pelaajia, vaan esimerkiksi Sidney Crosby edustaa yhtä ja Patrik Laine yhtä joukkuetta, Segercrantz toteaa.

Crosbyn otteita voi ihastella juuri Tapparan riveissä.

− Tässä peliversiossa nopeus on todella suuressa roolissa, ja se teema mielessä lähdimme rakentamaan joukkuetta. Saimme muun muassa Crosbyn, Patrik Kanen ja Drew Doughtyn, ja siihen ympärille nopeita täytepelaajia, joten olen varaustilaisuuden antiin erittäin tyytyväinen, Tammenpää iloitsee.

Pelit käyntiin sunnuntaina

Sarjan otteluita pelataan kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Sunnuntaisin otteluiden seuraaminen onnistuu Telian ja MTV:n kanavilla kello 18 alkaen. Sarjan ensimmäiset ottelut pelataan 1.11. ja mestari on selvillä 13.12.

Miksi ruudun ääreen siis kannattaa liimautua sunnuntai-iltaisin?

− On mielenkiintoista nähdä, millaista latausta paikalliskamppailuihin saadaan konsolialustalla. Samalla nähdään myös, millaiset ovat voimasuhteet virtuaalipuolella ja ketkä alkavat napsia menestystä, Segercrantz aloittaa.

− Korona on tuonut epävarmuutta myös urheiluun. Jos tilanne menee huonommaksi, meidän pelimme ja urheilu sitä kautta ei Suomesta lopu.

Sarjan ensimmäisenä pelipäivänä tulessa ovat HIFK, Jukurit ja Tappara joukkueiden kohdatessa toisensa kahdesti. Ilta alkaa kello 18 HIFK:n ja Jukurien mittelöllä. Kolmetuntinen viihdepläjäys päättyy kello 20.30 alkavaan Tapparan ja Jukurien kohtaamiseen.

− Heti ensimmäisenä päivänä vastustajamme ovat sarjan viiden parhaan joukosta. En ole pelannut HIFK:n ja Jukurien edustajia vastaan tätä peliversiota, joten peleihin lähdetään melko sokkona, mutta usko omaan tekemiseen on korkealla, Tammenpää päättää.

Seuraa otteluita Telian ja Maikkarin kanavilla joka sunnuntai 1.11. - 13.12. klo 18 alkaen.

Artikkeli on toteutettu mainosyhteistyössä Telian kanssa.

Telian eLiigassa syyskaudella 2020 pelaavat seurat ja heidän pelaajansa:

HIFK: Niklas "NikkeDangles" Tukiainen, Perttu "Beniittto" Kemppainen
HPK: Perttu "Regulinho" Salo, Jim "SadaPoika" Leskinen
Ilves: Aaro "xDoumi" Ruuhinen, Tomi "tomboo-_-" Laitinen

Jukurit: Tuukka "FlyerKungen" Kuha, Hannes " Hansulinho" Kettunen
JYP: Antti " tbnantti" Kuittinen, Oskari "Sibelius" Grönroos
KalPa: Saku " Mehukatti10" Serttilä, Roni "MrNipsuli-" Kaján

Kärpät: Paul " Pleemaker" Arontie, Kristian "Kriketsi17" Veijola
KooKoo: Nico " zNicoPS "Tuoreniemi, Janne " Nieppii " Niemelä
Lukko: Juuso "Kemppane_" Kemppainen, Tuomas "Tumpp1A" Aaltonen

Pelicans: Niklas "Koivisto81" Koivisto, Niklas "TheNikez37" Karlsson
SaiPa: Kristian "KrisutusB" Räsänen, Joona "Hullued" Saarinen
Sport: Eemil "sokkelo__" Soikkeli, Jani "JxLayout" Laakkonen

Tappara: Erik "ENCEKI" Tammenpää, Arttu "Artuzio" Mustila
TPS: Valtteri "Vattuyy " Virtanen, Väinö "Pikkardz" Pikkarainen
Ässät: Teemu "Teemuyy" Polttila, Tapani "TAPPUU_" Anttila

» Lähetä palautetta toimitukselle