Kanada-päiväkirja: Arki rullaa Edmontonissa aikaeroväsymyksestä huolimatta

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Rogers Place sijaitsee ICE District -nimisellä alueella.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com

Lentomatkustus on useimmiten helppoa, lähes aina turvallista ja mukavaakin. Kauas on pitkä matka, ja niin oli Tampereelta Edmontoniinkin. Lentoreittimme Helsingistä Albertan provinssiin kulki Pariisin ja Toronton kautta. Matkustustunteja kertyi yhteensä 21. Lentojen puolesta kaikki sujui ongelmitta.

Lentomme laskeutui Edmontonin kansainväliselle lentokentälle sunnuntaina kello 20 jälkeen paikallista aikaa. Suomessa tiuku tikitti jo seuraavan aamun kello viidessä. Tässä vaiheessa olimme olleet hereillä 27 tuntia.

Olisi siis ollut mahtavaa päästä muitta mutkitta majoitukseen kaupungin keskustaan. Jouduimme kuitenkin odottamaan lentokentällä liki tunnin, että matkalaukkumme saapuivat koneen ruumasta. Ne kuitenkin olivat perillä kohteessa, se lienee positiivista.

Arkea alla vaahteralipun

Kanadalainen kulttuuri ja sielunmaisema hivelevät omaa mieltäni. Ystävälliset ihmiset ja toimiva arki tekevät kaltaiseni matkailijapersoonan iloiseksi. Ja vaikka välillä suupielet mutristuisivatkin, erästä suomalaista yritysslogania mukaillakseni, "hyvä ruoka, parempi mieli". Erilaisia mahdollisuuksia ravinnonsaantiin Edmontonin keskustassa on viljalti.

En ainakaan itse ole vielä näin torstainakaan täysin toipunut yhdeksän tunnin aikaerosta Suomeen verrattuna. Uni kyllä tulee helposti, mutta toisesta päästä se loppuu yhtä sukkelasti.

Mitä jääkiekkoon tulee, Kanadassa ja ainakin Edmontonissa puitteet sille ovat kunnossa. Vuonna 2016 valmistunut Rogers Place on hulppea, yli 18 000 katsojaa vetävä pyhättö, josta muistaakseni myös Tampereen uusi Nokia Arena otti mallia. Harmi vain näin ensimmäisten pelipäivien perusteella, että kansa ei ole löytänyt areenan lehtereille.

Rogers Place on melkoinen pytinki.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com

Nuoret Leijonat pelasivat avausottelussaan Latviaa vastaan ja kellistivät vihulaisen tylysti. Aatu Rädyn johtama ykkösvitja oli kovalla pelipäällä. Toimittajavinkkelistä Rogers Placen järjestelyt ovat maailmanluokkaa.

Mediakatsomo on kuin unelmista ja kulku haastattelualueelle on helppo ja kivuton. Pelaajatkin ovat toistaiseksi saapuneet sovitusti jututettaviksi. Ja kun Kanadassa ollaan, täällähän törmää vähän väliä silmäätekeviin tähtitoimittajiin. TSN:n Craig Button lampsi ohi heti noin toisella minuutilla hallin pihaan tultuamme.

On mielenkiintoista nähdä, miten nuorten MM-turnaus kehittyy ja kasvaa näistä alun hieman hiljaisemmista päivistä. Mikäli Suomen maalitehtailu jatkuu nähdynlaisena, ei ainakaan kotimaassa tarvitse hyssytellä odotusten kanssa.

Seikkailut alla vaahteralipun jatkuvat.

» Lähetä palautetta toimitukselle