Kalapudas 3 - KalPa 2

LIIGA / Artikkeli
KalPa ei onnistunut pysäyttämään Kalapudasta.
Sport otti viimeisestä harjoitusottelustaan kotona voiton kuopiolaisten kustannuksella lukemin 3-2. Suurimpana onnistujana toimi Sportin Antti Kalapudas, joka iski vaasalaisten kaikki maalit.

Kuopiolaisvieraiden hyökkäyspelaaminen oli erittäin nopeaa ja pakkopeli ylivoimalla pyöri mallikkaasti. Sami Kapasen suojatit petasivat kätisyydet oikeille paikoilleen, aiheuttaen Sport-puolustukselle ja Sami Aittokalliolle hikisen avauserän.

Paluun Kuparisaareen KalPa-paidassa tehnyt Ari Gröndahl vastasi ottelun avausmaalista, ja sai useita yrityksiä parannella laukaustaan. Lisäksi kuopiolaisvieraat petasivat useita laukaisupaikkoja ylivoimalla Mikko Nuutiselle.

KalPan vajaa miehistö onnistui kuitenkin pitämään Sportin aisoissa vain ensimmäisen kolmanneksen ajan. Kotijoukkue iski lujaa vieraiden alakertaan pistäen KalPan tavoin mainiosti pyörivän pakkopelin toimintaan. Kanadalaissentteri Brody Sutter alkoi näkyä myös hyökkäyspäässä ja pääsi kokeilemaan hyvistä paikoista useamman kerran.

Sportin toinen takaisku tuli toisen erän alussa, kun Juuso Könösen laukaus lipsahti Aittokallion jalkojen välistä maaliin.

Ottelun valokeilan anasti lopulta Antti Kalapudas, joka iski kiekon Denis Godlan selän taakse kaikkiaan kolme kertaa. Voittomaalissa Kalapudas seurasi hyvin tilanteen loppuun KalPa-puolustuksen keskityttyä ainoastaan William Rapuzzin yritykseen.

− Pelasimme ehdottomasti ehjimmän ottelumme tällä harjoituskaudella. Aluksi olimme vähän purjeessa, mutta ottelun selkeydyttyä saimme otteen, kommentoi hattutempun iskenyt hyökkääjä.

Kalaputaan, Olavi Vauhkosen ja Jesse Paukun muodostama vitja oli kova luu KalPan pideltäväksi, jolloin pikkumusta usein löytyikin kuopiolaispäädystä.

KalPa pääsi vielä haastamaan Sportia toden teolla viimeisessä erässä, mutta Sport oli oppinut virheistään, eikä päästänyt kuopiolaisvieraita helposti irtokiekoille maalinedustalle. Aittokallio ei enää helppoja osumia tarjonnut, vaan otti tukun tärkeitä torjuntoja loppuun saakka.