Kakon peli takertelee mahdollisuuksista huolimatta: lupauksen otteet ottelu ottelulta

NHL / Artikkeli
Kakko on päässyt pelaamaan viimeaikoina myös Artemi Panarinin kanssa.
Kuva © Getty Images
Jatkoaika seuraa tarkasti Kaapo Kakon esityksiä New York Rangersin paidassa läpi koko kauden. NHL-toimitus kävi läpi Kakon marraskuussa ja joulukuussa pelatut 15 ottelua ja nosti esille suomalaishyökkääjän kohokohtia kyseiseltä ajanjaksolta.

Marraskuu ja joulukuun alku sujuivat New York Rangersilta joukkueena varsin mainiosti. Joukkue nappasi tärkeitä pisteitä ja kapusi sarjataulukossa pudotuspelipaikan tuntumaan. 

Aikaisempi artikkeli kävi läpi Kaapo Kakon ensimmäiset 15 ottelua Rangers-paidassa ja nosti esille alkukauden kohokohdat. Tuolloin Kakon käyrä oli nousujohteinen, mutta seuranneet 15 ottelua ovat olleet nuorelle suomalaishyökkääjälle vaikeita. Kakko on päässyt edellisen kuukauden aikana tehopisteille vain viidessä ottelussa. 

Alkukaudesta Kakko pelasi suurimman osan peliajastaan yhdessä Brett Howdenin ja Brendan Lemieux'n kanssa. Kauden edettyä Rangers-valmentaja David Quinn nosti Kakon samaan kenttään tähtihyökkääjä Artemi Panarinin kanssa. 

Kakko ja Panarin ovat olleet tällä kaudella yhtä aikaa jäällä reilut 175 minuuttia, joista 65 minuuttia on ollut ylivoimaa. Panarinin jälkeen listalta löytyvät alkukaudesta tutut Howden ja Lemieux.

Kakkoon kohdistunut mediahuomio valui yli äyräiden ennen kautta, ja odotukset lyötiin odotetusti pilviin. Nyt kun suomalaishyökkääjän ensimmäistä NHL-kautta on takana ensimmäinen kolmannes, voidaan sen todeta olleen tähän mennessä pienen pieni pettymys. 

Kakko on tällä hetkellä 36 tehopisteen vauhdissa, mikä ei olisi toteutuessaan valtaisa pettymys. Muun muassa Florida Panthersin kapteenina nykyään toimiva Aleksander Barkov keräsi ensimmäisellä kokonaisella NHL-kaudellaan 36 tehopistettä. 

Pettymyksenä voidaan kuitenkin pitää sitä, että Kakko ei tällä hetkellä pelaa kaukalossa omilla vahvuuksillaan. Nuori hyökkääjä laukoo harvoin ja jakelee turhaan kiekkoa hyvistä laukaisupaikoista muille hyökkääjille. Tasakentällisin Kakko ei pääse peliin mukaan, koska hänelle ei saada pelattua kiekkoa vauhtiin. NHL on liigana osoittanut fyysisyytensä, eikä Kakko erotu enää joukosta omalla fyysisellä preesensillään. 

Syöttöjä suomalaishyökkääjä jakelee hyvään malliin ja osaa samalla tarvittaessa hidastaa peliä. Viime aikoina Rangersin ykkösylivoima, jossa Kakko pelaa, on tuskaillut maalinteossa, eikä pisteitä ole herunut. 

Jos Kakon varausnumero olisi edes hiukan suurempi, nyt olisi se aika kaudesta, jolloin hyökkääjä voisi hakea vauhtia peruspelaamiseen AHL:n puolelta. Näyttää kuitenkin siltä, että Kakko jatkaa Rangersin kokoonpanossa ainakin toistaiseksi. 

NY Rangers - Florida Panthers 3−4

Kakko ei pelannut ottelussa flunssan takia. 

NY Rangers - Washington Capitals 4−1

Rangers pelasi yhden kauden ehjimmistä otteluistaan kotijäällään Capitalsia vastaan. Kakko pelasi ottelussa vajaat 16 minuuttia ja saalisti kaksi syöttöpistettä. Kahden väliinjääneen pelin jälkeen Kakon pelaaminen näytti mallikkaalta ja hyökkääjän luistin kulki mukavasti. 

NY Rangers - Ottawa Senators 1−4

Vierasmatka Kanadan pääkaupunkiin ei tarjonnut pisteitä, Rangersille eikä Kakolle. Puolustaja Jacob Trouban maali jäi Rangersin ainokaiseksi. Kakolle peliaikaa hiukan yli 15 minuuttia. 

NY Rangers - Montreal Canadiens 6−5

Ehdottomasti Kakon lyhyen NHL-uran erikoisin ottelu. Kotijoukkue Canadiens karkasi nopeasti 4−0 johtoon, mutta hukkasi johtoasemansa kolmannessa erässä. Kakko jäi ottelussa ilman tehopisteitä, ja tilille kertyi myös kolme miinusmerkintää. Joukkueelle henkisesti tärkeä voitto. 

NY Rangers - Minnesota Wild 3−2 (JA)

NHL-historian ensimmäinen "kahden Kaapon kohtaaminen" jäi virallisesti vielä odottamaan itseään, mutta Kakko ja Kaapo Kähkönen pääsivät kuitenkin lämmittelyssä samaan aikaan jäälle. Rangers voitti itse ottelun jatkoajalla, mutta Kakko jäi jälleen ilman tehopisteitä. Peliaikaa suomalaiselle kertyi hiukan yli 16 minuuttia. 

NY Rangers - Carolina Hurricanes 3−2 

Rangers nappasi joukkueena tärkeän voiton, mutta Kakolle ottelu oli jo neljäs peräkkäinen ilman pisteitä. Jääaika jäi alle 13 minuutin ensimmäistä kertaa sitten lokakuun lopun. 

NY Rangers - Boston Bruins 2−3 (JA)

Rangers oli lähellä isoa yllätystä, kun se johti ottelua Bruinsia vastaan pitkään. Bruins tuli kuitenkin tasoihin ja vei lopulta ottelun jatkoajalla nimiinsä. Kakolle merkittiin ottelussa yksi laukaus − ei muuta. Jääaikaa 13.06. 

NY Rangers - New Jersey Devils 4−0

Kakon ja Jack Hughesin odotettu toinen runkosarjakohtaaminen jäi toteutumatta, mutta muuten vierailu Hudson-joen toiselle rannalle oli Rangersille ja Kakolle positiivinen asia. Kakko sai syötön Adam Foxin avausmaaliin ottelun ensimmäisessä erässä. Rangers jätti Devilsin nollille, ja Kakko sai vihdoin poikki viisi ottelua kestäneen kuivan putkensa. 

NY Rangers - Vegas Golden Knights 1−4

Vegas Golden Knights kävi hakemassa New Yorkista pisteet vakuuttavalla esityksellä. Kakko pelasi ottelussa yli 17 minuuttia, mutta jäi ilman tehoja. 

NY Rangers - Columbus Blue Jackets 3−2

Kakko pääsi jälleen pisteiden makuun ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Suomalainen sai kakkossyötön aivan ensimmäisen erän lopulla syntyneeseen Lemiux'n maaliin. Rangers haki vieraskaukalosta pisteet yhden maalin voitolla. 

NY Rangers - Montreal Canadiens 1−2

Sekä Rangers että Canadiens pelasivat tarkkaa puolustuspeliä, ja näytti pitkään siltä, että ottelun ratkaisua joudutaan hakemaan jatkoajalta. Canadiens iski kuitenkin aivan ottelun loppuhetkillä ja vei pisteet mukanaan. Kakolle melkein 20 minuuttia peliaikaa, ei tehopisteitä. 

NY Rangers - Vegas Golden Knights 5−0

Rangers sisuuntui joukkueiden edellisestä kohtaamisesta ja kaatoi Golden Knightsin tyylipuhtaasti vieraskaukalossa. Kakko sai ottelussa syötön Mika Zibanejadin laukomaan ylivoimamaaliin. Valmentaja-Quinn oli tyytyväinen Kakon esitykseen harjoituksissa ja tarjosi suomalaiselle jälleen paikkaa ensimmäisessä hyökkäyskentässä. 

NY Rangers - Los Angeles Kings 1−3

Rangersin hyvin käynnistynyt neljän ottelun vieraskiertue sai takapakkia Los Angelesissa, kun kotijoukkue Kings oli tyly isäntä ja piti pisteet kotonaan. Kakko sai jälleen syötön Panarinin kavennusmaaliin, joka oli kuitenkin laiha lohtu tappiossa. Kakko laukoi ottelussa peräti kahdeksan kertaa. Peliaikaa suomalaiselle kertyi reilut 19 minuuttia. 

NY Rangers - San Jose Sharks 6−3

Rangers pääsi testaamaan San Jose Sharksin iskukyvyn välittömästi sen jälkeen, kun joukkue oli antanut potkut päävalmentaja Peter DeBoerille. Ottelusta ei tilanteita puuttunut, ja Rangers oli lopulta parempi 6−3-lukemin. Kakolle ei tehopisteitä merkitty, jääaikaa sekunnin yli 18 minuuttia. 

NY Rangers - Anaheim Ducks 3−4 (VL)

Rangers menetti johtonsa ottelun loppuhetkillä ja hävisi lopulta voittomaalikilpailussa. Kakko ei onnistunut saalistamaan tehopisteitä varsinaisella peliajalla, eikä onnistunut myöskään voittomaalikisassa. 

NY Rangers - Nashville Predators 2−5

Rangers pelasi yhden kauden vakuuttavimmista peleistään, mutta jäi ilman pisteitä. Heikko ylivoima koitui joukkueen kohtaloksi, ja Predators iski samalla omista paikoistaan kovalla prosentilla. Ottelu oli Kakolle kolmas peräkkäinen ilman tehopisteitä. Kolmannessa erässä suomalaishyökkääjä pelasi neloskentässä, ja kokonaispeliaikakin jäi 11 minuutin tietämille. 

Kakon ja Rangersin kausi jatkuu seuraavaksi kotiottelulla Toronto Maple Leafsia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle