Kaikki kiekkosiskoista: Ulkomaalaiset pistepörssin kärjessä Naisten Liigassa, suomalaisonnistumisia ulkomaan sarjoissa ja aatelointi Hockey Hall of Fameen

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga, Muut Sarjat / Artikkeli
Júlia Matejková johtaa HPK:n sisäistä pistepörssiä.
Kuva © Timo Savela

Kaikki kiekkosiskoista -sarja tiivistää edellisen kuukauden tapahtumat keskittyen Naisten Liigaan ja muissa sarjoissa pelaaviin naiskiekkoilijoihin.

Suomen muotoisen pilven alla

Ulkomaalaiset pelaajat johtavat oman joukkueensa pistepörssejä Naisten Liigassa Hämeenlinnassa ja Helsingissä. HPK:n Júlia Matejková on pelannut tähän mennessä piste per peli tahdilla, 21 ottelua on tuonut yhtä monta pistettä (9+12=21). HIFK:n Michaela Pejzlová johtaa joukkueen sisäisen pistepörssin lisäksi myös koko sarjan pistepörssiä pistein 24+36=60.

Maalivahtien kärkipaikalla keikkuu KalPan Tiina Ranne, kun katsotaan vähintään kolmasosan otteluista pelanneita veskareita. Ranteen torjuntaprosentti 13 ottelun jälkeen on 94,9. Toistaiseksi maaleja oman selän taakse on mennyt vain 18.

Yli Suomen rajojen

PHF-sarja on polkaistu käyntiin ja joukkueet ovat ennättäneet pelata kahdesta kuuteen ottelua. Venla Hovin johtama Metropolitan Riveters keikkuu sarjataulukon kolmannella sijalla viiden ottelun jälkeen. Anna Kilponen on avannut pistetilinsä kolmella syöttöpisteellä ja Minttu Tuomisella on yksi piste kasassa. Buffalo Beautsia edustava Emma Nuutisen pistetili on toistaiseksi vielä avaamatta.

Länsinaapurissamme suomalaisväriä löytyy SDHL:n kymmenen parhaan pistenaisen listasta peräti neljän naisen verran. Kärkinimenä keikkuu Luleå HF:n Noora Tulus 35 pisteellä (14+21). Joukkuetoverit Petra Nieminen, Viivi Vainikka ja Jenni Hiirikoski löytyvät myös kymmenen parhaan joukosta, Hiirikosken ollessa yhdeksäs 20 tehopisteellään (1+19).

Hyvät lukijat, pyydän huomioimaan myös seuraavat asiat

Naisleijonat osallistui Suomessa järjestettyyn viiden maan turnaukseen yhdessä Saksan, Ruotsin, Sveitsin ja Tsekin maajoukkueiden kanssa. Kotimaan turnaus toi neljästä ottelusta yhtä monta voittoa. Tulus oli koko turnauksen tehokkain pelaaja seitsemällä pisteellä (1+6).

Samaan aikaan Tyttöleijonat pelasi Tsekissä kolmen maan turnausta, jossa vastassa olivat sekä isäntämaa Tsekki ja Japani. Joukkueet kohtasivat kaksi kertaa turnauksen aikana ja Tyttöleijonat metsästi kolme voittoa neljästä ottelusta. Tehokkaimpana hääri Kärppiä edustava Tilli Keränen keräten kuusi pistettä (2+4).

Riikka Sallinen aateloitiin ensimmäisenä eurooppalaisena naispelaajana jääkiekon kunniagalleriaan Hockey Hall Of Fameen. Sallinen oli myös vasta kolmas suomalaispelaaja, joka on saanut tämän kunnianosoituksen. Edelliset ovat Teemu Selänne ja Jari Kurri

» Lähetä palautetta toimitukselle