Kaikki kiekkosiskoista: Olympiaehdokkaiden turvaaminen keskeyttämällä lähes koko Naisten Liiga, sarjaohjelman noudattamista ja olympiavalintoja

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga, Muut Sarjat / Artikkeli
Seurakaverit Minttu Tuominen, Nelli Laitinen ja Elisa Holopainen saavat kokea myös olympialaiset yhdessä.

Kaikki kiekkosiskoista -sarja tiivistää edellisen kuukauden tapahtumat keskittyen Naisten Liigaan ja muissa sarjoissa pelaaviin naiskiekkoilijoihin.

Suomen muotoisen pilven alla

Tammikuussa Naisten Liigaa pelattiin ainoastaan ylemmässä jatkosarjassa ja sielläkin vain kahden ottelun verran. TPS kohtasi Kuortaneen ja Kärpät peräkkäisinä viikonloppuina. Kummastakin ottelusta TPS nappasi täydet pisteet. Alemman jatkosarjan ensimmäiset ottelut käydään vasta tulevana lauantaina.

Moni joukkue ilmoitti tammikuun aikana siirtävänsä otteluita olympialaisten jälkeiseen aikaan terveysturvallisista syistä. Taustalla kuitenkin lienee ollut halu pitää olympiaehdokkaat mahdollisimman turvassa, jotta matka ei vesittyisi heti alkuunsa.

Otteluiden siirto tarkoittaa kuitenkin sitä, että muilla kuin olympialaisiin lähteneillä pelaajilla ottelutauko venyy kahden kuukauden mittaiseksi.

Yli Suomen rajojen

Siinä missä Suomessa olympiaehdokkaiden pelejä siirreltiin, pelattiin Ruotsissa viimeiseen asti. Esimerkiksi Eveliina Mäkisen edustama Brynäs pelasi vielä tammikuun 21. päivä. Tuolloin myös Mäkinen nähtiin maalinsuulla.

Myös Luulaja pelasi vielä 19. tammikuuta. Kyseisestä joukkueesta valittiin Naisleijoniin viisi pelaajaa. Heistä Viivi Vainikka ei päässyt nousemaan kisakoneeseen yhdessä muiden kanssa positiivisen koronatartunnan vuoksi. Kisojen alkaessa Vainikka on kuitenkin jo saapunut olympiakylään. 

Luulajan Petra Nieminen on SDHL:n pistepörssin toisella sijalla ja ero kärkeen on 25 pistettä. Niemisellä on myös kolme pelattua ottelua enemmän, joten pistepörssin voitto jää haaveeksi tällä kaudella. Pistepörssiä johtaa Brynäsin Lara Stalder pistein 29+48=77. 

Saana Valkama on joukkueensa AIK:n sisäisen pistepörssin toinen, vain kaksi pistettä Lisa Johanssonin perässä.

Hyvät lukijat, pyydän huomioimaan myös seuraavat asiat

Olympialaisten sinivalkoiset maalivahtivalinnat aiheuttivat hurjan kohun, kun Suomeen syksyksi olympialaisia varten palannut Noora Räty jätettiin valitsematta Naisleijoniin. Sukupolvenvaihdosta läpi käyneessä maajoukkueessa riittää kuitenkin kiinnostavaa seurattavaa muutoinkin kuin torjujien osalta.

Kiekko-Espoon Sanni Rantala tekee debyyttinsä naisten arvokisoissa olympialaisten ollessa hänen ensimmäisensä.

Ensikertalaisina olympialaissa nähdään maalivahti Anni Keisala, puolustajat Sini Karjalainen ja Nelli Laitinen sekä hyökkääjät Elisa Holopainen, Sanni Vanhanen, Viivi Vainikka, Julia Liikala, Jenniina Nylund, Emilia Vesa ja Sofianna Sundelin.

Pekingin lisäksi myös kotimaassa on luvassa tiukkoja kamppailuita. Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa pelataan tulevana lauantaina kahden ottelun voimin. Myös seuraavalle viikonlopulle löytyy muutama ottelu, vaikka muuten sarja on olympiatauolla. 

» Lähetä palautetta toimitukselle