Kaikki kiekkosiskoista: Naisten Liigat startattu Suomessa ja Ruotsissa, Naisleijonat hakee vauhtia B-lohkosta

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Artikkeli
Sanni Vanhanen on päässyt näyttämään taitonsa Naisten Liigassa.

Kaikki kiekkosiskoista -sarja tiivistää edellisen kuukauden tapahtumat keskittyen Naisten Liigaan ja muissa sarjoissa pelaaviin naiskiekkoilijoihin.

Suomen muotoisen pilven alla

Naisten Liiga alkoi Hämeenlinnassa järjestetyllä avausturnauksella, jota ei ole pystytty pitämään koronapandemian vuoksi kahtena edellisenä vuonna. Sarjajärjestelmä muuttui edellisen kauden jälkeen ja nyt runkosarja pelataan kymmenen joukkueen nelinkertaisena sarjana. Käytössä olleet ylempi ja alempi jatkosarja jäivät siis pois.

Syyskuussa pelattujen otteluiden jälkeen kärkipaikalla keikkuu edellisen kauden hopeamitalisti HIFK. Kuusi ottelua toi saman verran voittoja. Häntäpäätä pitää tällä hetkellä hieman yllättäen Ilves, jolla on kuudesta ottelusta kerättynä ainoastaan yksi piste. Jopa nousijajoukkue Lukolla on yksi piste enemmän.

Pistepörssin kärjessä keikkuvat HIFK:n ja KalPan pelaajat. Kuusi ottelua on kerryttänyt HIFK:n Michaela Pejzloválle 17 pistettä (7+10) ja Sanni Vanhaselle 14 pistettä (6+8). KalPaan paluun tehnyt Elisa Holopainen on tehnyt saman verran pisteitä neljään otteluun, kuin Vanhanen kuuteen.

Yli Suomen rajojen

Myös naapurimaassa Ruotsissa SDHL on polkaistu käyntiin ja kuluvalla kaudella sarjassa nähdäänkin ennätysmäärä suomalaisia pelaajia. Aiempiin kausiin verrattuna sarja on muuttanut sääntöjään siten, että myös taklaukset ovat sallittuja.

Viime kauden mestari Luleå HF on neljän ottelun jälkeen kärkipaikalla voitettuaan jokaisen ottelunsa. Joukkueessa nähdään suomalaisedustusta jälleen kuuden pelaajan verran. Näistä pelaajista neljä on toistaiseksi pistepörssin kymmenen parhaan joukossa. Noora Tulus ja Jenni Hiirikoski ovat onnistuneet kuuden pisteen edestä, ja Viivi Vainikka ja Petra Nieminen ovat kasvattaneet pistepottiaan viidellä pisteellä.

Pohjois-Amerikassa pelattava PHF-liiga antaa vielä odotuttaa alkamistaan, mutta joukkueet ovat jo aloittaneet yhteistreenit. Myös suomalaispelaajista osa on jo matkannut paikan päälle. Muun muassa Minttu Tuominen, Anna Kilponen ja Eveliina Mäkinen ovat jo olleet mukana Metropolitan Rivetersin joukkuetoiminnassa.

Hyvät lukijat, pyydän huomioimaan myös seuraavat asiat

Naisten MM-kisojen loppuratkaisut pelattiin heti syyskuun alussa. Suomalaisittain kisat olivat pettymys, sillä Naisleijonat putosi ensi kevään kisoihin B-lohkoon. Tämä tarkoittaa sitä, että puolivälieräpaikka ei ole enää varma, vaan se täytyy saada pelaamalla.

Naisleijonien päävalmentajan Juuso Toivolan pesti maajoukkueen peräsimessä ei alkanut toivotunlaisesti. Toivolan pesti on pituudeltaan 2+2, joten kurssin kääntämiseen on vielä hyvin aikaa. Naisten apuvalmentajana toimiva Saara Niemi ja Tyttöleijonien päävalmentaja Mira Kuisma ovat potentiaalisia ehdokkaita kehittämään ja viemään maajoukkuetoimintaa eteenpäin. 

Team Kuortaneella maalivahtina aiemmin pelannut Hannele Tarkiainen siirtyi puolustajan tontille. Naisten Liigassa on aiemminkin nähty maalivahteja kenttäpelaajina yksittäisissä otteluissa, mutta Tarkiainen vaihtoi pelipaikkansa ainakin toistaiseksi kokonaan kenttäpelaajan rooliin. 

HPK järjesti syyskuun viimeisenä päivänä kunnon siirtopommin tiedottamalla Noora Rädyn paluusta joukkueen vahvuuteen. Koeaikasopimus kestää lokakuun ajan ja Räty nähdään tositoimissa jo lauantain ottelussa Kiekko-Espoota vastaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle