Kaikki kiekkosiskoista: Naisten Liigan suuret maalierot, suomalainen SWHL:n pistepörssin kärjessä ja pronssimitalit EYOF-turnauksesta

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Artikkeli
Jenna Hietala iski tammikuussa entistä seuraansa vastaan hattutempun.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Kaikki kiekkosiskoista -sarja tiivistää edellisen kuukauden tapahtumat keskittyen Naisten Liigaan ja muissa sarjoissa pelaaviin naiskiekkoilijoihin.

Suomen muotoisen pilven alla

Naisten Liiga palasi tammikuun puolen välin jälkeen joulutauolta. Asetelmia haetaan lähestyviin pudotuspeleihin ja etenkin keskivaiheen joukkueet pystyvät vielä horjuttamaan toisiaan. Kymmenen pisteen sisällä toisistaan ovat TPS, Kuortane ja Ilves.

Sarjataulukon osalta on mielenkiintoista huomata, että vain neljän joukkueen maaliero on plussan puolella. Ilveksen maaliero on tasan nolla ja lopuilla enemmän tai vähemmän miinuksen puolella. Kärjen ja häntäpään välinen ero on hurja. Kuopiolaisten maaliero on +138, kun taas viimeistä paikkaa hallussaan pitävällä RoKilla maaliero on sama, mutta miinusmerkkisenä.

KalPan Jenna Hietala iski hattutempun entistä seuraansa RoKia vastaan kuukauden viimeisessä ottelussa. Kaikki maalit syntyivät ottelun toisen erän aikana. Toinen huomionarvoinen maininta samalta ottelukierrokselta on Lukon maalivahti Katriina Saarenmaan saama syöttöpiste joukkueensa tekemään maaliin.

Yli Suomen rajojen

Maija Otamon kausi Sveitsissä SWHL:ssa on edennyt pisteiden valossa hyvin. 21 ottelun jälkeen kasassa on 24+23=47 pistettä, joka oikeuttaa pistepörssin kärkipaikalle. Runkosarjan viimeiset ottelut pelataan helmikuun puolessa välissä. Tammikuun jälkeen Otamon edustama Ev Bomo Thun on sarjataulukon toisena.

Tälle kaudella Ruotsiin HV71:n joukkueeseen siirtyneet Ella Viitasuo ja Kiira Yrjänen ovat kumpikin saaneet pistetilinsä auki. Viitasuolla on 25 ottelun jälkeen pisteitä 1+1 =2 ja Yrjäsellä 14 peliä on kerryttänyt pistesaldoa kolmen pisteen verran (2+1).

PHF järjesti tammikuun lopussa All Stars -ottelun, jossa pelaa yhteensä kolme joukkuetta (Team USA, Team Canada ja Team World). Team World -joukkueeseen valittiin pelaajia lähinnä Euroopan maista.

Suomalaisedustusta on neljän pelaajan verran, kun Metropolitan Rivetersiä edustavat Minttu Tuominen, Anna Kilponen ja Eveliina Mäkinen, sekä Buffalo Beautsia edustava Emma Nuutinen valittiin joukkueeseen.

Hyvät lukijat, pyydän huomioimaan myös seuraavat asiat

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat päättyivät Suomen osalta neljänteen sijaan. Pronssipelissä Yhdysvallat oli parempi lukemin 5–0. Tyttöleijonat oli lähellä jymy-yllätystä välierässä, kun taisto Kanadaa vastaan venyi jatkoajalle. Ei ollut kaukana, että ensimmäistä kertaa sekä Yhdysvallat että Kanada olisivat olleet ulkona tyttöjen MM-kisojen finaalista.

Finaalissa kohtasivat Kanada ja Ruotsi, joka nousi toista kertaa historiassaan kamppailemaan kirkkaimmasta. Vaahterapaidat veivät kuitenkin rutiininomaisella suorituksella kultaiset mitalit jälleen itselleen.

Suomi osallistui Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaaliin (EYOF), johon joukkue koottiin U16-ikäisistä tytöistä. Turnaus päättyi pronssimitalien juhlintaan. Ruotsi kaatui voittomaalikilpailussa 3–2. Ratkaisijana oli Team Kuortaneen Abigail Byskata. Byskata teki myös Suomen ensimmäisen maalin ottelun kolmannessa erässä.

Joukkueen valmennuksessa nähtiin tuttuja nimiä, kun Naisten Liigan päävalmentajista sekä Mika Väärälä (KalPa) että Marjo Voutilainen (Ilves) olivat mukana valmennusryhmässä. Väärälä toimi turnauksessa päävalmentajan roolissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös