Kaikki kiekkosiskoista: Naisten Liigan pudotuspelitaistelu, vaahteralehtipaitojen ylivoimaisuus ja sinivalkoiset värit ammattilaisliigassa

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Artikkeli
Ilveksen Anniina Kaitala on noussut pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon.
Kuva © Juuso Koro
On taas se aika kuukaudesta... Kotimaassa käydään tiukkaa taistelua paikoista pudotuspeleihin. Atlantin toisella puolella pelataan ammattilaisliigaa, jossa nähdään myös suomalaisedustusta. Naisleijonien valmistautuminen olympialaisiin on alkanut.

Kaikki kiekkosiskoista -sarja tiivistää edellisen kuukauden tapahtumat keskittyen Naisten Liigaan ja muissa sarjoissa pelaaviin naiskiekkoilijoihin.

Suomen muotoisen pilven alla

Kiekko-Espoolla on mahdollisuus päättää alkusarja tappioitta. Joulukuussa alkusarjaa on joukkueella jäljellä enää neljä peliä, joissa vastaan asettuvat Ilves, TPS, HIFK ja HPK. Näistä joukkueista HIFK:lla on suurimmat mahdollisuudet katkaista Kiekko-Espoon voittoputki.

Pistepörssiä johtaa marraskuun jälkeen TPS:n Estelle Duvin pistein 21+16=37. Kiekko-Espoon ja HIFK:n dominointi kymmenen parhaan joukossa on kokenut pienen särön Ilveksen Anniina Kaitalan ja Kuortaneen Sofianna Sundelinin noustessa mukaan. Kaitala on kymmenes pistein 12+10=22 ja Sundelin seitsemäs pistein 11+13=24. Kymmenen joukkoon mahtuu myös toinen TPS:n pelaaja. Maija Otamo pitää hallussaan yhdeksättä sijaa pistein 9+14=23.

Kisa pääsystä ylempään jatkosarjaan käy kuumana etenkin TPS:n ja HPK:n välillä. Joukkueet ovat aivan viivan tuntumassa ja jokainen piste on elintärkeä.

Yli Suomen rajojen

Naisleijonissakin esiintynyt Sini Karjalainen pelaa puolustajana Pohjois-Amerikassa naisten yliopistosarja NCAA:ssa Vermontin joukkueessa. Tällä kaudella pelejä on ennättänyt kertyä kahdeksan, joissa Karjalainen on tehnyt yhden maalin ja syöttänyt kaksi.

Jenna Suokko pelaa tällä kaudella Yhdysvalloissa Buffalo Beautsin riveissä Premier Hockey Federation -ammattilaisliigassa (ent. NWHL). Kolmessa ottelussa Suokko on kasannut kaksi syöttöpistettä.

Hyvät lukijat, pyydän huomioimaan myös seuraavat asiat

Marraskuussa maajoukkuetauon aikana Naisleijonat kohtasi Kanadan kolme kertaa ja jokaisen ottelun jälkeen vaahterapaidat poistuivat jäältä voittajina.

Sportin maaliero pelkästään marraskuussa oli -29. Tehtyjä maaleja neljä, päästettyjä 33.

Vastaavasti sarjakärjen Kiekko-Espoon maaliero oli +17. Tehtyjä maaleja 21 ja päästettyjä neljä.

» Lähetä palautetta toimitukselle