Kaikki kiekkosiskoista: Kultamitalihuumaa, kauhunhetkiä finaalisarjassa ja ensikertalaisille lentoliput

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Artikkeli
HIFK pääsi nostamaan Aurora Borealis -maljan kohti jäähallin kattoa.
On taas se aika kuukaudesta... Naisten pääsarjatason mestaruudet ratkaistiin Suomessa ja Ruotsissa. Jenni Hiirikosken loukkaantuminen pysäytti kiekkokansan hetkellisesti. Naisleijonien kokoonpanoon on valittu useita ensikertalaisia.

Kaikki kiekkosiskoista -sarja tiivistää edellisen kuukauden tapahtumat keskittyen Naisten Liigaan ja muissa sarjoissa pelaaviin naiskiekkoilijoihin.

Suomen muotoisen pilven alla

Maaliskuussa Naisten Liiga saatiin päätökseen. Finaalisarjassa kohtasivat HIFK ja Kiekko-Espoo ja sarja päättyi otteluvoitoin 3–0 HIFK:n eduksi. Pronssiottelussa KalPa oli HPK:ta vahvempi luvuin 3–1.

Pudotuspelien pistepörssin kärkinimi oli HIFK:n Michaela Pejzlová. Pejzlová ansaitsi kärkipaikan pistein 11+13=24. Samasta joukkueesta löytyy myös torjuntapörssin ykkönen, maalivahti Kiia Lahtisen torjuntaprosentti oli 95,6.

Vaikka mitalit on jo jaettu, jatkuu Naisten Liiga vielä karsintasarjan osalta. RoKi ja Lukko saivat karsintasarjaan vastaansa Mestiksen kaksi parasta joukkuetta, HIFK:n sekä Kiekko-Espoon akatemiajoukkueet. Ennen kahta viimeistä ottelupäivää näyttää siltä, että RoKi ja Lukko säilyttäisivät paikkansa. HIFK Akatemia on Lukon kanssa tasapisteissä, mutta Lukon parempi maaliero nostaa joukkueen juuri viivan yläpuolelle.

Yli Suomen rajojen

SDHL:n mestaruus meni jälleen kerran Luulajaan ja kuusi suomalaispelaajaa pääsi juhlimaan kirkkaimpia mitaleita. Finaalit tarjosivat kauhunhetkiä, kun Luleå/MSSK:n puolustaja ja pitkäaikainen Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski sai luistimen viillon kaulaansa. Vaikka Hiirikoski ei ollut kolmannen, ja ratkaisevan osaottelun kokoonpanossa, pääsi hän juhlimaan mestaruutta jäälle yhdessä Noora Tuluksen, Petra Niemisen, Viivi Vainikan, Ronja Savolaisen ja Jenna Pirttijärven kanssa.

Michelle Karvisen edustama Frölunda HC varmisti paikkansa ensi kaudeksi SDHL:ään. Joukkue pelasi päättyneen kauden toiseksi ylimmällä naisten sarjatasolla ja hurja vire palkittiin nousulla pääsarjatasolle. Runkosarjan aikana Karvinen pelasi 20 ottelua, joissa pisteitä kertyi 62+52=114.

Atlantin toisella puolen PHF-liigassa suomalaisten edustamat joukkueet eivät pärjänneet aivan yhtä hyvin kuin naapurimaassa. Venla Hovin luotsaama Metropolitan Riveters jäi runkosarjan viidenneksi ja Meeri Räisäsen edustama Connecticut Whale oli kolmas. Connecticut Whale pääsi pudotuspeleihin, mutta rahkeet eivät riittäneet finaaliin asti.

Hyvät lukijat, pyydän huomioimaan myös seuraavat asiat

Naisleijonat vuoden 2023 MM-kisoihin on valittu. Joukkue on matkustanut jo Kanadaan ja kohtaa isäntämaan harjoitusottelussa 1. huhtikuuta.

Kokoonpanoa selatessa huomaa tuttujen nimien jääneen pois. Elisa Holopaisen alaraajavamma esti kisoihin lähdön. Karvinen puolestaan haluaa keskittyä seurajoukkueeseen ja Susanna Tapani on viihtynyt kauden aikana enemmän ringeten parissa. Poisjäännit ovat mahdollistaneet uusien kykyjen nousemisen mukaan, muun muassa Kärppiä edustavat nuoret tähdet Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko ovat arvokisojen ensikertalaisia.

Maalivahtiosastolla on myös koettu muutoksia. Anni Keisala saa seurakseen ensikertalaiset Emilia Kyrkön ja Sanni Aholan

» Lähetä palautetta toimitukselle