Kaikki kiekkosiskoista: Kausi käyntiin pelikiellolla, onnistumisilla ja Noora Rädyn odottamisella

Naisten Liiga / Artikkeli
KalPa ja HPK eivät saaneet yhtään kolmen pisteen voittoa syyskuussa.
Kuva © Saimi Airaksinen urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto

Kaikki kiekkosiskoista -sarja tiivistää edellisen kuukauden tapahtumat keskittyen Naisten Liigaan ja muissa sarjoissa pelaaviin naiskiekkoilijoihin. 

Suurin osa jääkiekkosarjoista on polkaistu käyntiin niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Naisten Liigaa on ennätetty pelata jo muutaman viikonlopun ajan, samoin Ruotsin SDHL:ää. 

KalPa, Sport ja HPK ovat edelleen ilman varsinaisen peliajan voittoja ensimmäisen kuukauden jälkeen, kun taas Kärpät, HIFK ja K-Espoo ovat voittaneet kaikki pelaamansa ottelut. Syyskuun lopussa sarjan pistepörssiä johtaa K-Espoon Kiira Yrjänen viiden pelatun ottelun jälkeen pistein 6+8.

Naisten Liigassa ei ole kovin usein pelikieltoa jaettu historian saatossa, mutta kun jaetaan, laitetaan kerralla kuuden ottelun verran. TPS:n Maija Otamo kärsii pelikieltoaan lokakuun loppupuolelle asti. Pelikiellon aiheutti väkivaltainen käyttäytyminen Ilves-pelaajaa kohtaan syyskuun viimeisessä ottelussa. 

LeijonatTV:n piti olla suuri ja mahtava katselualusta, jossa pääsee seuraamaan lukuisia eri sarjoja. Uuden alustan käyttöönotto on kuitenkin ollut takkuista, eikä syyskuun aikana saatu edes kaikkia Naisten Liigan otteluita näkymään palvelun kautta. Osa joukkueista pystyi striimaamaan pelit itse ja jälki oli parempaa kuin LeijonatTV:n kautta tulleet lähetykset.

Meeri Räisänen vaihtoi täksi kaudeksi Naisten Liigan pelit JYPin U20 Akatemia -joukkueeseen. Syyskuun aikana Räisänen pääsi maalitolppien väliin yhdessä ottelussa, jossa hän päästi kolme maalia. JYP voitti tuon ottelun 7–3 IPK:ta vastaan.

Noora Rädyn paluuta Suomeen on odotettu ja lokakuussa hänet tullaan näkemään HPK Naiset maalilla.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

SDHL:n kärkisijaa pitää Luulaja seitsemän ottelun jälkeen. Joukkueessa on suomalaisedustusta viiden pelaajan verran. Joukkuetta edustava Petra Nieminen on sarjan pistepörssin toinen pistein 4+9. Hänen lisäkseen kymmenen parhaan joukosta löytyvät myös Noora Tulus, Viivi Vainikka ja Jenni Hiirikoski.

MM-kisojen ulkopuolelle jäänyt Eveliina Mäkinen (ent. Suonpää) on aloittanut kautensa vahvasti Brynäsin maalilla. Kolmessa ottelussa torjuntaprosentiksi on muodostunut kova 96,61. Mäkisen edustama joukkue on kuuden ottelun jälkeen sarjan neljäntenä.

Venäjän naisten liigan finaalit siirrettiin keväältä syksylle koronan vuoksi. KRS Vanke Rays sai Minttu Tuomisen lisäksi Michelle Karvisen, Susanna Tapanin ja Anna Kilposen finaalien ajaksi. Suomalaisten tähdittämä joukkue taipui finaalisarjan kolmannessa pelissä voittomaalikisassa ja joutui tyytymään hopeisiin mitaleihin. 

Lokakuun odotetuin tapahtuma lienee Noora Rädyn palaaminen naiskiekon pariin Suomessa. Edellisen kerran kotimaassaan naisten ylimmällä sarjatasolla kaudella 2013–2014 pelannut Räty on saapunut Suomeen syyskuun aikana ja hänet nähdään mahdollisesti jo tulevana viikonloppuna HPK:n maalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle