Kaikki kiekkosiskoista: Hattutemppuja, pistepörssin top kolmosia ja maajoukkuekutsuja

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Artikkeli
Julia Liikala on kovassa vireessä.
Kuva © Timo Savela

Kaikki kiekkosiskoista -sarja tiivistää edellisen kuukauden tapahtumat keskittyen Naisten Liigaan ja muissa sarjoissa pelaaviin naiskiekkoilijoihin.

Suomen muotoisen pilven alla

Naisten Liigan kärkipaikalla keikkuu viime vuodesta poiketen KalPa. Joukkue on voittanut kaikki 16 pelattua otteluaan, joista 14 varsinaisella peliajalla. Pisteitä on kertynyt 46, joka on neljä pistettä enemmän kuin seuraavana tulevalla HIFK:lla.

Lokakuun jälkeen sarjataulukon häntäpäässä ovat Lukko ja RoKi, joilla molemmilla joukkueilla on kasassa alle viisi pistettä. Yhdeksäntenä sijaitsevan Lukon maaliero on karmeaa katseltavaa, maaliero on 16 pelatun ottelun jälkeen -97.

Kuukauden suurimpana tähtenä loisti HIFK:n Julia Liikala, joka nakutti kolmessa peräkkäisessä ottelussa hattutempun. Pisteitä kertyi yhteensä 15 noissa otteluissa. Hurjassa vireessä oleva hyökkääjä ei siltikään ole pistepörssin kärkipaikalla, vaan joukkuetoveri Michaela Pejzlová pitää ykköspaikkaa hallussaan 39 pisteellä, kun Liikalalla on kasassa 35 pistettä. Liikala toki on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Yli Suomen rajojen

Sveitsin naisten liigassa (SWHL) nähdään suomalaisväriä TPS:stä EV Bomo Thuniin siirtyneen Maija Otamon muodossa. Kymmenen ottelun jälkeen joukkue on hävinnyt kaksi ottelua ja keikkuu sarjataulukon toisena. Otamo on pistepörssin toisena pistein 9+10. Kärkipaikalla keikkuu niin ikään TPS:stä siirtynyt Estelle Duvin.

Länsinaapuriin saatiin lisää suomalaisväriä, kun Matilda Nilsson siirtyi täksi kaudeksi Brynäs IF:n riveihin. Nilsson on saanut pistetilin auki keräämällä kahdeksassa ottelussa neljä pistettä (1+3). Rosa Lindstedt on joukkueen toinen suomalaispelaaja.

Yhdysvalloissa pelattava PHF-liiga on aloittanut lokakuussa harjoitusottelut, ja sarjan ensimmäiset viralliset ottelut alkavat marraskuussa. Suurin suomalaisedustus on Metropolitan Rivetersin joukkueessa, joka on myös aloittanut harjoitusottelut vahvasti. Ainoa tappio tuli viimeisessä harjoitusottelussa Meeri Räisäsen edustamaa Connecticut Whalesia vastaan.

Hyvät lukijat, pyydän huomioimaan myös seuraavat asiat

Minttu Tuominen valittiin Metropolitan Rivetersin kapteenistoon yhdessä Amanda Pelkeyn, Madison Packerin ja Kaycie Andersonin kanssa.

Naisleijonien joukkue viiden maan turnaukseen on valittu. Mukana nähdään viisi ensikertalaista, kun Emilia Kyrkkö (Team Kuortane), Ada Eronen (Kiekko-Espoo), Adalmiina Makkonen (KalPa), Siiri Yrjölä (HIFK) ja Anni Montonen (Kiekko-Espoo) liittyvät naisten maajoukkueeseen.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue Tšekin kolmen maan turnaukseen on myös valittu. Hyökkääjissä ja puolustajissa Team Kuortaneen pelaajat ovat hyvin edustettuina, mutta maalivahdit löytyvät JYPistä (Kerttu Kuja-Hakola) ja TPS:stä (Suvi Saarinen).

» Lähetä palautetta toimitukselle