Kaapo Kakko uskoo mahdollisuuksiin Ruotsia vastaan – Lue, mitä muut ovat sanoneet Leijonien tähdestä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kaapo Kakko Slovakian MM-kisojen harjoitusjäillä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Tähän mennessä Kaapo Kakko on ollut omaan turnaukseensa tyytyväinen. Syttyykö hän uudelleen maalintekoon MM-kisojen pudotuspelivaiheessa?

Kaapo Kakko on lyönyt itsensä käynnissä olevissa Slovakian maailmanmestaruudessa suomalaisten tietoisuuteen.

Ensimmäisessä arvokisapelissään Kakko teki kaksi maalia. Toisessa syntyi hattutemppu. Kahden pelin jälkeen hän oli tehnyt Leijonien maaleista yli 70 prosenttia. Hetken ajan Košicen kisakaupungissa ei muusta puhuttukaan kuin Kaapo Kakosta.

Kakko on vasta 18-vuotias. Hänet varataan NHL:ään vasta tänä kesänä – todennäköisesti kärkikaksikossa. Hänen potentiaalinsa on tiedetty vuosikausia, ja hän pelasi TPS:n liigamiehistössä jo kaudella 2017–2018.

Uskomattoman alun jälkeen Kakon MM-kisamaalien syntytahti on hidastunut. Yksi syy tähän saattaa olla se, että välissä on ollut heikompia vastustajia.

Tehojen tekeminen on Kakolle tavallaan helpompaa niitä joukkueita vastaan, jotka pelaavat aktiivisempaa hyökkäyspeliä.

– Niin voisi sanoa, Kakko vahvistaa.

Kakon kisoissa hyvä alku – nyt alkavat tosipelit

Kaiken kaikkiaan Kakko on ollut turnaukseensa tyytyväinen. Seitsemän pelin jälkeen kasassa on tehomäärä 6+1, mikä oikeuttaa Suomen sisäisen maalipörssin ykkössijaan ja koko turnauksen maalipörssin seitsemänteen sijaan.

– Mielestäni [oma turnaukseni tähän asti] on ollut oikein hyvä. En olisi odottanut, että saan seitsemään peliin tehtyä kuusi maalia.

Turnausväsymystä Kakolla ei kuulemma ole, vaikka miesten maailmanmestaruuskisat ovatkin hänelle uudenlainen kokemus.

– Yleensä, kun olen pelannut kisoissa, ne ovat kestäneet seitsemän peliä. Nyt olemme pelanneet seitsemän peliä pelkästään alkulohkossa, Kakko sanoo.

Alkulohko on nyt pelattu, ja tosirutistus vasta alkaa. Pudotuspeleihin eli niin sanottuihin tosipeleihin pääsemisestä Kakko on innoissaan.

– Ihanaa päästä pelaamaan tuollaisia pelejä, joissa voitolla jatketaan ja häviöllä lähdetään kotiin.

Pudotuspelivastustajaksi saapuu torstaina Ruotsi. Sillä ei kuitenkaan Kakon mukaan ole merkitystä.

– Tulee kuka tahansa, saamme aikaan hienon pelin. Olemme jo näyttäneet, että on ihan sama, kuka tulee vastaan. Pystymme voittamaan.

Kakon mukaan maaleja on vielä varastossa jäljellä pudotuspelejä varten. Muutama peli on kulunut ilman, että hän on tehnyt tehopisteitä, mutta kuten todettu, Kakko pelaa kovia joukkueita vastaan usein tehokkaammin.

Ja kova joukkue on vastassa. Ruotsin joukkue koostuu täysin nykyisistä ja entisistä NHL-pelaajista.

Mitä muut Leijonat ovat sanoneet Kakosta

"Tuollainen äijä, tuollainen lahjakkuus – ja itseluottamus kasvaa koko ajan. Koetetaan pitää kaverin jalat maassa. Jos hän jatkaa noin, hänestä voi tulla vielä mitä vain."
– Mikko Lehtonen, #4

"Erityinen nuori pelaaja. On ihanaa katsoa, miten hän nauttii jääkiekosta täällä."
– Marko Anttila, #12

"Minun silmääni jääkiekkoilijana osui saman tien: kääntyminen kiekon kanssa. Kun hän kääntyy kiekon kanssa, pakki on heti metrin jäljessä. Se on taito, jota ei monella kiekkoilijalla ole."
– Veli-Matti Savinainen, #19

"Kaapo Kakko, on se uskomaton kaveri. Ihanaa katsoa tuollaista taituruutta. Varmasti tehnyt kovasti töitä. Ei hän muuten täällä olisi."
– Petteri Lindbohm, #40

"Kaapo on yksi pelaaja muiden joukossa."
– Jukka Jalonen, päävalmentaja

» Lähetä palautetta toimitukselle