KOOVEEn velat on kuitattu − odotuksissa taloudellisesti valoisampi tulevaisuus Hakametsän isäntänä

MESTIS / Artikkeli
KOOVEE säilytti sarjapaikkansa karsintojen kautta, mutta nyt seuran näkymät ovat aiempaa valoisammat.
Kuva © Jarno Hietanen
Hakametsän kiekkopyhätön päävuokralaiseksi jäänyt KOOVEE on suoriutunut aiemmista maksurästeistä ja nyt seuralla on näkymä kestävämmästä tulevaisuudesta.

Jatkoaika uutisoi tiistaina virheellisesti Mestis-seura KOOVEEn taustayhtiöllä olevan maksamattomia velkoja protestilistalla. Tosiasiallisesti KOOVEE Hockey oy:llä on protestoituja maksuja protestilistalla vuoden 2022 alusta, mutta nämä maksut on jo hoidettu. 

− Meillä oli maksuja myöhässä ja merkinnät sinänsä ovat totta, mutta se oli pandemia-aikana. Kiekkoyleisössä varmaan kaikki ymmärtävät, miten hankalaa aikaa se oli Mestis-seuroille. Nyt ne rästit on kuitenkin kuitattu, toimitusjohtaja Pekka Hemmilä kertoo.

Epäsuhta protestimerkinnän ja nykytilanteen välillä johtuu siitä, että hoidetut rästimerkinnät eivät automaattisesti poistu listalta ennen kuin pitkähkön määräajan jälkeen, tai sitä ennen velkojan tekemän poiston myötä.

KOOVEE Hockeyn puheenjohtaja ja pääomistaja Janne Virtanen kuittasi velat aiemmin keväällä.

− Tällä hetkellä KOOVEE on velaton seura. Pääomistaja maksoi kaikki rästit pois, vahvistaa Hemmilä.

Toimitusjohtaja Pekka Hemmilä odottaa hyviä asioita tulevaisuudelta.
Kuva © Matias Lahtinen

Vaikeita aikoja eläneen tamperelaisseuran näkymät ovatkin kevään myötä kääntyneet uuteen suuntaan. Nihkeän kauden jälkeen Mestis-paikkansa vasta karsintasarjan kautta uusinut seura sai jo lisenssin tulevalle kaudelle ja lähitulevaisuuden talousodotuksetkin ovat uudenlaisissa kantimissa.

Tampereen uuden areenan valmistuttua KOOVEE jäi Hakametsän jäähallin päävuokralaiseksi. Se tarkoittaa seuralle muun muassa jäänvuokratuloja ja mainospaikkojen myyntituloja. Kiekkopyhätössä on myös vuokratuloja tuova ruokaravintola.

− Olemme kolme vuotta eläneet pääomistajan lompakolla ja aivan minimikuluilla. Nyt tilanne näyttää erilaiselta, kun olemme Hakametsän päävuokralainen. Siellä myynti sujuu tällä hetkellä hyvin ja saamme oikeasti liikevaihtoa toiminnallemme kestävästi, toimitusjohtaja Hemmilä iloitsee.

» Lähetä palautetta toimitukselle