KOOVEE otti jättimäisen voiton maratonottelussa – Kiekko-Espoon takuumiehinä puolustajat

MESTIS / Artikkeli
KOOVEE ja Ketterä pelasivat jääkiekkokauden pisimmän ottelun tähän asti.
Kuva © Topi Lainio
KOOVEE haki pitkän kaavan mukaan yllätysvoiton Ketterästä. Kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti Ketterän kausi saattaa jäädä jo puolivälierävaiheeseen. Vierailija TUTO laittoi Kiekko-Espoon jälleen koville.

Kiekko-Espoo–TUTO 4–3 je. (sarja 2–1)

Kiekko-Espoo ja TUTO tarjosivat kiekkokansalle jälleen viihdyttävän spektaakkelin. Suurena altavastaajana sarjaan tullut TUTO jatkoi ennakkoluulotonta peliänsä Espoon illassa. Illan ottelussa TUTO antoi jälleen kovan haasteen Kiekko-Espoolle, mutta ennakkosuosikki kairasi lopulta voiton jatkoajalla.

Kiekkoilta käynnistyi hämmentävästi, kun TUTO sai rangaistuslaukauksen aivan pelin alkuhetkillä. Maalia siitä ei päästy vielä juhlimaan, sillä Kiekko-Espoon maalivahti Waltteri Ignatjew pysäytti Eemeli Takalan laukauksen.

Lisää draamaa nähtiin muutama minuutti myöhemmin, kun TUTO:lle tarjoutui jälleen mahdollisuus rangaistuslaukauksesta. Tälläkin kertaa lopputuloksena oli epäonnistuminen. Kultakypärä Leevi Lembergin kädet jäätyivät tilanteessa pahan kerran.

Erän loppuhetkillä Kiekko-Espoo pääsi tekemään tuhojaan ylivoimalla. Maalintekijänä puolustaja Aleksi Matinmikko, joka laukoi viivasta komeasta ranteella maalin yläkulmaan.

Toinen erä alkaa tutulla kaavalla, sillä TUTO pääsi yrittämään jo kolmatta kertaa rangaistuslaukauksesta. Kolmatta kertaa TUTO ei erehtynyt. Vaan Roope Ranta laittoi kiekon kylmästi maaliin.

Seuraavana TUTO siirtyi ottelussa johtoon kultakypärä Lembergin ohjausmaalilla maalin edestä. Toisessa erässä TUTO oli niskan päällä, ja Kiekko-Espoon pelissä näkyi selvästi kovat paineet.

Kolmanteen erän alussa TUTO siirtyi jo kahden maalin johtoon. Asialla tuttu mies Lemberg.

Kotijoukkueen Matinmikko toi kovalla lämärillään Kiekko-Espoon maalin päähän. Osuma oli puolustajalle jo illan toinen.  Isolta pelaajalta jättimäinen maali.

Kavennusmaalin jälkeen Kiekko-Espoo otti peliin selvän hallinnan, josta palkintona olikin tasoitusmaali. Arttu Tuomaala rakensi tilanteen, ja puolustaja Miro Keskitalo laukoi kiekon maaliin.

Ottelu venyi lopulta jatkoajalle. Kauan ei tarvinnut maalia silti odotella, kun Kiekko-Espoon pakki Joona Tamminen nousi yllättäväksi sankariksi voittomaalillaan. Osuma oli Tammiselle kauden toinen. Kiekko-Espoon jokaisesta maalista vastasi ottelussa puolustaja.

Jännittävien vaiheiden jälkeen tulostaululle jää lukemat 4–3. Kiekko-Espoo siirtyi sarjassa johtoon, mutta sarja on ollut tähän asti jopa yllättävänkin tasainen.

KOOVEE–Ketterä 4–3 je. (sarja 2–0)

KOOVEE ja Ketterä tarjosivat tiistai-iltaan todellisen kiekko-maratonin. Dramaattisten vaiheiden jälkeen KOOVEE haki jo toisen voittonsa tässä sarjassa.

Isännät sai kamppailuun unelmastartin. Pelikellossa oli vasta 15 sekuntia, ja KOOVEE pääsee vahvan karvauspelinsä avopaikkaan, josta Santtu Hakanen ei erehdy.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lopulta tasalukemissa, kun kokenut Ketterä-hyökkääjä Elmeri Kaksonen tasoitti pelin lukemiin 1–1.

Toisessa erässä KOOVEE pääsi kokeilemaan kolme kertaa ylivoimalla. Yrityksestä huolimatta lisämaaleja toisessa erässä ei kummaltakaan joukkueelta nähty.

Kolmannessa erässä alkoi toden teolla tapahtua. Ensin Ketterän Janne Kettunen laukoi rystyltä johtoaseman.

Hetki tästä niin oli KOOVEEN vuoro maalata. Santeri Aalto tasoitti ottelun ylivoimalla. Kauan ei kotijoukkue kerennyt tasoitusmaalista nauttia, kun Ketterä osui jälleen. Tällä kertaa viimeistelijänä Jesse Liuksiala

Lopulta ottelun ratkaisijaa saatiin hakea jatkoajalta asti, kun KOOVEEN Jere Kivimäki pääsee takatolpalta lyömään lukemiksi 3–3.

Jatkoajasta muodostui lopulta todellinen väsytystaistelu. Kaikissa ennakoissa alistettu KOOVEE laittoi Ketterän jatkuvasti koville väsymättömän työllään.

Ottelun ratkaisua saatiin odottaa melkein kuuden erän verran. KOOVEEn sankariksi nousi Perttu Aho loistavalla taistelumaalillaan.

Ketterä on hävinnyt nyt kaikkien yllätykseksi kaksi ensimmäistä ottelua, ja KOOVEE on tekemässä Mestiksen kovinta paukkua tällä kaudella. Sarja jatkuu tästä mehevissä tunnelmissa.

KOOVEE on jysäyttämässä kevään suurinta yllätystä kotimaisessa kiekossa.

RoKi–IPK 5–1 (sarja 3–0)

RoKin vahva kevätvire jatkui. Vierasjoukkue IPK:n vauhti ei riittänyt RoKia vastaan, ja ottelu meni samalla kaavalla kuin kaksi edellistä.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa pahasti jalkoihin jäänyt IPK aloitti RoKin vieraana erinomaisesti. Kuparisen rikkoi napakalla rannelaukauksella Samuel Timonen, ja siirsi IPK:n johtoon. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty.

Toisessa erässä RoKi laittoikin sitten tuulemaan. Joukkue tuli toiseen erään dynaamisena ja tehokkaana. Maso Lehtosen erätaukopuhe oli selvästi saanut pelaajat ryhdistymään.

RoKi takoi toisen erän aikana peräti neljä maalia. Tasoitusmaalin sivalsi maalinedestä Miika Tiihonen. Muista erän maaleista vastasi RoKin kultakypärä Heikki Huttunen, Saku Kivinen ja Elias Kaarela.

Kolmanteen erään ei jäänyt paljon jännitettävää, kun IPK alistui kohtaloonsa Lappi-Areenalla. Kolmannen erän viimeisillä minuuteilla RoKin Arttu Rämö kaunisteli vielä lukemia. Otteluparin kolmas ottelu päättyi RoKin eduksi 5–1.

Vierasjoukkue IPK:n kausi on katkolla torstaina Iisalmessa.

RoKi on marssimassa IPK:sta tylysti yli.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Hermes–JoKP 1–4 (sarja 1–2)

Tiistai-iltaan lähdettiin Kokkolassa jännittävissä tunnelmissa. Vierasjoukkue JoKP naarasi tiistai-iltana napakan esityksen voiton, ja nousi sarjassa keulapaikalle.

Vierasjoukkue JoKP pääsi hieman varkain tekemään ottelun avausmaalin. Loistavaa kautta pelaava Joel Kerkkänen ohjasi kiekon maalin ohi Hermes-vahti Jesse Haukan

Ensimmäisessä erässä vieraat pääsivät vielä kerran rankaisemaan. Puolustaja Ville Puhakka tarjoili komeasti Ville Sivoselle takatolpalla, joka laittoi kiekon varmasti tolppien väliin.

Toinen erä oli tasaista vääntöä, ja maaleja saatiin odotella aivan erän loppuhetkille. JoKP:n Jani Taskula pääsi lisäämään lukemiksi jo 0–3.

Myös Hermes pääsi tuulettamaan maalia, kun Topias Liljamo teki pudotuspelikevään jo kolmannen maalinsa.

Kolmannessa erässä Hermes yritti kaikin voimin kammeta peliin mukaan, mutta yritykset pysähtyivät jatkuvasti erinomaisesti pelanneeseen Juho Ahopeltoon

Slovakilainen Matej Galbavy sai kunnian viimeistellä loppulukemiksi 1–4 tyhjään maaliin. Näin ollen JoKP siirtyi ottelusarjassa 2–1-johtoon.