KHL-pudotuspelit: Salavat saa härskin haasteen Traktorilta - Torpedo on vain suupala Kazanin lumileopardeille

KHL / Artikkeli
Tomi Lämsä johtaa Salavatia penkin takaa. Ja välillä edestä.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Keskiviikkona KHL:n pudotuspeleissä käynnistyy kaksi jälkimmäistä itäisen konferenssin pudotuspelisarjaa. Konferenssin voittanut Ak Bars Kazan saa vastaansa Torpedo Nižni Novgorodin ja suomalaisten johdolla kannujahdin aloittaa Salavat Julajev Ufa, joka kohtaa ensimmäisellä kierroksella Traktor Tšeljabinskin.

Salavat Julajev Ufa (4) vs. (5) Traktor Tšeljabinsk

Salavat Julajev Ufa sijoittui KHL:n itäisessä konferenssissa neljänneksi ja Traktor Tšeljabinsk viidenneksi. Joukkueilla on sarjaan lähdettäessä yhdistäviä tekijöitä. Molemmilla joukkueilla on terävä hyökkäyksen kärki joiden varaan on helppo rakentaa menestyvää konseptia.

Valmentaja vertailussa Salavatin Tomi Lämsä kohtaa Anvar Gatijatullinin, joka siirtyi Traktorin peräsimeen täksi kaudeksi SKA Pietarin apuvalmentajan paikalta. Gatijatullin sai nostettua viime kaudella rämpineen Traktorin takaisin pudotuspeleihin.

Runkosarjojen osalta Salavat oli tasaisempi ja esitti hyviä otteita jatkuvasti. Alkukaudesta Traktor oli sarjan parhaita joukkueita, mutta hyytyi sitten hieman. Lopulta kuitenkin joukkue pystyi keräämään Lukas Sedlakin ja Tomas Hykan johdolla riittävän määrän pisteitä.

Salavat oli runkosarjan lopulla jo yhdeksän ottelun voittoputkessa, mutta runkosarjan päätöspeli Lokomotiv Jaroslavlia vastaan päättyi tappioon, joten kymppi ei aivan tullut täyteen.

Ottelusarjasta on odotettavissa tasaista. Salavat on hieman aiempaa leveämpi, mutta tulosvastuu kaatuu siitä huolimatta liikaa Sakari Mannisen johtaman ykköskentän niskaan. Salavatin puolustus- ja maalivahtipeli on kovaa luokkaa. On helppo uskoa, että totutusti pudotuspeleissä loistanut Juha Metsola nousee jälleen uudelle tasolle ja tekee isoja torjuntoja.

Joukkueiden keskinäiset ottelut runkosarjassa menivät tasan 1–1.

Salavat on Traktoria vahvempi erikoistilanteissa ja tämän uskon kääntävän sarjan heille. Salavat jatkaa toiselle kierrokselle otteluvoitoin 4–2.

Ak Bars Kazan (1) vs. (8) Torpedo Nižni Novgorod

KHL-historian menestyksekkäin joukkue Ak Bars Kazan lähtee jälleen kärkipaikalta KHL:n itäisen konferenssin pudotuspeleihin. Tällä kertaa ensimmäisellä kierroksella vastaan tulee Torpedo Nižni Novgorod, joka siirtyi lännestä itään täksi kaudeksi.

Dmitri Kvartalnovin ryhmä on rutinoitunut ja äärettömän laadukas. Hyökkäys on leveä, vaikka Justin Azevedo lähtikin takaisin Kanadaan. Puolustuksessa on rutkasti kovuutta ja taitoa, sekä maalivahtipeli on kunnossa.

Joukkueen ainut puute on selkeä kiekollinen ykköspuolustaja. Mikael Wikstrand ja Trevor Murphy ovat KHL-tasolle silti kelpomiehiä. Ottaen huomioon, että koko puolustus on todella laaja ja laadukas.

Ak Barsin hyökkäyksessä Nigel Dawes näki uuden kevään tehden 23 maalia ja Stephane Da Costa nousi jälleen totutulle tasolle iskien 57 pistettä runkosarjaan.

David Nemirovski toimii jo kolmatta kauttaan Torpedon päävalmentajan paikalla ja entinen huippukiekkoilija on saanut Torpedoon luotua pelillisen identiteetin. Joukkue on äärimmäisen sitoutunut ja taisteleva.

Tälle kaudelle joukkue onnistui kaiken lisäksi ulkomaalaisten hankinnoissa, kun Andy Miele naputti loistavat pisteet ykkössentterinä ja Chris Wideman voitti puolustajien pistepörssin.

Lisäksi joukkueen hyökkäys sai lisää leveyttä, kun San Jose Sharksin varaama Ivan Tšehovitš pelaa lainalla Torpedossa ja voitti alle 22-vuotiaiden pistepörssin (pelaajat joita ei lasketa palkkakattoon). Lisäksi joukkueessa on pelannut Toronto Maple Leafsin varaama Semjon Der-Arkušintšev, jonka runkosarja jäi hieman lyhyeksi loukkaantumisen takia.

Joukkueiden keskinäiset kamppailut runkosarjassa menivät Ak Barsille 3–1.

Ottelusarjassa kohtaa kaksi erittäin laadukasta erikoistilanne joukkuetta, mutta erot joukkueiden välille luodaan viisikkopelaamisessa. Ak Bars on tässä selkeästi Torpedoa edellä ja tulee hoitelemaan sarjan viidessä pelissä nimiinsä voitoin 4–1.

» Lähetä palautetta toimitukselle