KHL-pudotuspelit: Oliwer Kasken Avangard ja Juho Olkinuoran Metallurg suuria suosikkeja

KHL / Artikkeli
Ilja Kovaltšuk palasi KHL:n NHL:ssä vietettyjen vuosien jälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

KHL:n itäisen konferenssin pudotuspelit alkavat tiistaina kahdella ottelusarjalla, jossa konferenssin toiseksi sijoittunut Avangard Omsk saa vastaansa Avtomobilist Jekaterinburgin ja kolmenneksi sijoittunut Metallurg Magnitogorsk Barys Nur-Sultanin.

Avangard Omsk (2) vs. (7) Avtomobilist Jekaterinburg

KHL:n itäisen konferenssin yksi ottelupari on todella mielenkiintoinen puhtaasti valmennuksellisessa mielessä, sillä tässä otteluparissa nähdään kahden entisen NHL-valmentajan välinen taistelu. Avangard Omskin päävalmentajana Bob Hartley kohtaa Avtomobilist Jekaterinburgin valmentajana ensimmäistä kauttaan toimivan Bill Petersin.

Avangard pelasi vahvan runkosarjan ja otti täysin ansaitusti konferenssissa toisen sijan haltuunsa. Avtomobilistilla oli vaikeampaa ja kokoonpanoonsa nähden joukkue alisuoritti aika rajusti. Runkosarjassa peli ailahteli todella paljon ja joukkueelta nähtiin pitkiä voitto- sekä tappioputkia.

Kummassakin joukkueessa on rutkasti yksilötaitoa, mutta Avangard on viisikkopelissä vastustajaansa laadukkaampi. Otteluparissa kohtaa kahden entisen NHL-valmentajan lisäksi kaksi entistä NHL:n supertähteä, kun Pavel Datsjuk ja Ilja Kovaltšuk ratsastavat urillaan kohti auringonlaskua.

Joukkueista suurimman eron tekee erikoistilanteet. Siinä missä Avangard on sarjan eliittiä sekä yli-, että alivoimassa on Avtomobilistilla petrattavaa. Avangardin ylivoima oli sarjan tehokkainta, kun kiekko helähti verkkoon joka neljännellä yrityksellä.

Runkosarjan keskinäiset kohtaamiset menivät tasan 2–2, kun joukkueet voittivat omat kotipelinsä.

Tästä ottelusarjasta voisi hyvin odottaa Avangardin näytöstä. Ottelusarjan neljännessä pelissä nähdään ensimmäinen ja ainut vierasvoitto. Avangard jatkoon voitoin 4–1.

Metallurg Magnitogorsk (3) vs. (6) Barys Nur-Sultan

Magnitogorskissa tehtiin kurinpalautus täksi kaudeksi ja Metallurg palasi KHL:n eliittiin parin heikomman kauden jälkeen. Kazakstanissa tuli paljon muutoksia sitten edellisen kauden. Suurimmat muutokset olivat päävalmentajan, ykkösmaalivahdin, ykkössentterin ja kärkipuolustajan siirtymiset uusiin maisemiin.

Ilja Vorobjovin valmentama Metallurg Magnitogorsk pelaa todella kurinalaista jääkiekkoa molempiin suuntiin. Joukkueen uudelleenrakennus Sergei Mozjakinin jälkeiseen aikaan on saanut hyvän alkusysäyksen ja joukkueen identiteetti alkaa selkiytyä. "Serioosa" on edelleen toki kokoonpanossa, mutta ei yhtä merkittävänä pelaajana menestyksen kannalta, mitä viimeiset kymmenen vuotta.

Barys lähti paikkaamaan päävalmentaja Andrei Skabelkan lähtöä kotimaisin voimin, kun joukkueen tähtihyökkääjä Nikita Mikhailisin isä Juri Mikhailis otti päävalmentajan vastuun. Juri toimi aiemmin Barysin yhteistyöseura Nomad Nur-Sultanin päävalmentajana Kazakstanin pääsarjassa ja VHL:ssä useiden vuosien ajan.

Metallurg on haalinut riveihinsä laadukkaita ulkomaalaisia kuten Taylor Beckin, joka iski runkosarjassa 16 maalia ja 43 tehopistettä. Maalilla Juho Olkinuora on vienyt kokeneelta Vasili Košetškinilta ykkösmaalivahdin paikan.

Barysilla on loukkaantumishuolia pudotuspeleihin lähdettäessä joukkueen puolustuksessa, kun ruotsalainen Viktor Svedberg ja kanadalainen Jesse Blacker puuttuvat kokoonpanosta. Tämä tietää entistä suurempia minuutteja joukkueen pitkäaikaiselle ykköspuolustaja Darren Dietzille ja avaa Alex Lintuniemelle hyvän sauman näyttää taitojaan.

Hyökkäyksen puutteet Barys on onnistunut täyttämään Phil Varonen ja Jakob Liljan hyvillä otteilla.

Erikoistilanteiden valossa näiden joukkueiden välille ei saa suurta eroa tehtyä, sillä kumpikin joukkue löytyy näissä sarjan keskikastista. Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset kamppailut menivät Metallurgille 3–1 ja Nur-Sultanissa pelatut ottelut menivät jatkoajalle joista molemmat voittivat yhden.

Metallurg on KHL:n itäisen konferenssin kärkijoukkueita. Barysin loukkaantumishuolet pakistossa ovat liian suuri tasoitus suosikille. Metallurg jatkoon voitoin 4–1.

» Lähetä palautetta toimitukselle