KHL-pudotuspelit: Jori Lehterän johtama Spartak on kantona TsSKA:n kaskessa

KHL / Artikkeli
Jori Lehterä oli loukkaantumisesta huolimatta Spartakin paras pistemies runkosarjassa.
Kuva © Joonas Kämäräinen

TsSKA Moskova voitti totutusti KHL:n itäisen konferenssin ja saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa paikallisvastustaja Spartak Moskovan, joka oli läntisen konferenssin kahdeksas. Joukkueet pelaavat ottelunsa samassa hallissa, joten matkustus rasitusta sarja ei kummallekaan tuota.

Igor Nikitinin valmentama TsSKA on konemainen joukkue joka kärsi tähän kauteen tultaessa suurista menetyksistä. Hyökkäyksestä poistui ykkössentteri Linden Vey ja huippulaiturit Kirill Kaprizovin ja Mihail Grigorenkon muodossa. Lisäksi joukkueen pitkäaikainen ykkösmaalivahti Ilja Sorokin lähti NHL:n.

Tämä on näkynyt TsSKA:n pelissä siten, että joukkue ei enää ole niin tulivoimainen hyökkäyksen osalta, mitä se oli vielä kolme vuotta sitten, mutta TsSKA on edelleen KHL:n terävimmän kärjen joukkueita.

Oleg Znaroksin valmentama Spartak on menneellä kaudella osoittanut hieman hiipumisen merkkejä, mutta joukkueesta löytyy siitä huolimatta edelleen paljon laatua.

TsSKA on tasaisen vahva

Joukkueen hyökkäyksessä ykköstykin paikan otti Konstantin Okulov, joka iski 49 pistettä runkosarjaan. Tähtihyökkääjä Anton Slepyšev kärsi loukkaantumisista ja pelasi ainoastaan 35 peliä.

TsSKA:n hyökkäys on todella vahva ja tasainen. Jokainen kenttä tekee vahvasti töitä molempiin suuntiin, eikä joukkue anna siimaa kenellekään. Vahva viisikkopelaaminen on erinomainen ase, vaikka kovimmat pamput siirtyisivätkin toisaalle.

Anton Slepysev on TsSKA:n suurimpia tähtiä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Puolustuksen johtohahmo on 34-vuotias kanadalainen Mat Robinson, joka kellotti keskimäärin 20 minuutin peliaikoja runkosarjassa ja oli joukkueen toiseksi tehokkain puolustaja 17 pisteellä. Robinsonia enemmän pisteitä keräsi kokenut venäläispuolustaja Bogdan Kiselevitš, joka teki 18 pistettä.

Maalinsuulla Aleksandr Šarišenkov otti päävastuun Lars Johanssonilta torjuen 36 ottelussa. Johansson oli oiva kakkonen, sillä ruotsalainen torjui kaudella 24 ottelua ja näistä 19 päättyi voittoon.

Oleg Znaroksilla iso pähkinä purtavaksi

Spartak Moskova aloitti kauden todella vahvasti, mutta Jori Lehterän loukkaannuttua alkoi todella jyrkkä alamäki.

Spartak kesti kuitenkin tämän ja nousi lopulta läntisen konferenssin kahdeksannelle paikalle ennen Vitjaz Podolskia ja näin selvitti tiensä pudotuspeleihin.

Spartakin hyökkäys on pitkälti Lehterän varassa. Moskovan kolmas joukkue sai täksi kaudeksi vahvistuksen hyökkäykseen kaukaa idästä, kun Admiral Vladivostokissa vahvasti esiintynyt Martin Bakos teki sopimuksen Spartakin kanssa.

Lisäksi joukkue hankki Avangard Omskista vaihtokaupalla kokeneen 34-vuotiaan Sergei Širokovin riveihinsä ja Shirokov tekikin runkosarjaan huimat 22 maalia.

Kokonaisuutena hyökkäys on kärjen osalta turhan kevyt, mutta syvyyttä löytyy laadukkaiden KHL-pelaajien osalta hyvin.

Oleg Znaroksilla riittää mietittävää Spartakin penkin takana.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Puolustuksesta johtohahmon paikan otti Pohjois-Amerikasta KHL:n siirtynyt ruotsalaispuolustaja Emil Djuse, joka iski 45 otteluun 28 tehopistettä ja pelasi keskimäärin yli 20 minuuttia ottelua kohden. Spartak sai myös raudanlujaa KHL-kokemusta SKA:sta, kun Andrei Zubarev siirtyi vanhan valmentajansa alaisuuteen.

Joukkueen maalilla Julius Hudacekilla ei ollut aivan paras kautensa, mutta siitä huolimatta slovakki torjui 22 voittoa ja oli joukkueensa selkeä ykkösmaalivahti. Viime kaudesta Hudacekin torjuntaprosentti laski kaksi prosenttiyksikköä lukemasta 92,7 lukemaan 90,6.

Runkosarjan keskinäiset TsSKA:lle

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa toisensa neljä kertaa ja jokainen ottelu näistä oli maalin peli. TsSKA oli keskinäisissä voitoin 3–1 edellä, mutta kaksi neljästä ottelusta päätyi aina jatkoajalle asti.

Ennustus ottelusarjaan

Kaksi vahvaa ja toisensa täysin tuntevaa joukkuetta kohtaa. Molemmat ovat laadukkaita erikoistilannejoukkueita.

Ottelusarjasta voidaan odottaa todella värikästä ja vaiherikasta. TsSKA on kokonaisuutena laadukkaampi kuin Spartak, mutta ei niin paljoa, että tämä neljässä menisi poikki. On helppoa uskoa, että tässä ottelusarjassa nähdään kuusi kamppailua ja lopulta TsSKA punnertaa jatkoon voitoin 4–2.

» Lähetä palautetta toimitukselle