Kärpät ja KalPa todellisessa jännitysnäytelmässä, panoksena pääsy Naisten Liigan finaaleihin

Muut Sarjat / Artikkeli
Elisa Holopainen on valmis johdattamaan KalPan finaaleihin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Naisten Liigan toinen välieräpari Kärpät-KalPa vaikuttaa ennakkoon erittäin tasaiselta. Kokenut Kärppien joukkue saattaa joutua taipumaan KalPan hurjan ykkösnyrkin edessä.

Tiistaina alkavien Naisten Liigan välierien toisessa otteluparissa kohtaavat Kärpät ja KalPa. Molemmat etenivät suoraan kolmella voitolla jatkoon, mutta varsinkin Kärpät joutui tekemään puolivälierissä täyden päivätyön HIFK:n kanssa

Kärpät (2.) vs. (3.) KalPa

Kestomenestyjä Kärpät sijoittui alkusarjassa yllättäen vasta viidenneksi. Se kyllä aloitti sarjan terävästi, mutta marraskuun lopun pimeät illat veivät joukkueelta tehoja pois ja näin tasaisessa sarjassa sijoitus pääsi putoamaan. Ylempään jatkosarjaan Kärpät tuli todella kovalla sykkeellä ja onnistui nousemaan jopa runkosarjan kakkoseksi.

Puolivälierissä Kärpät sai vastaansa alemman jatkosarjan voittaneen HIFK:n, joka ei ollutkaan niin vaan lyötävissä. Sarjanousija pelasi ennakkoluulottomasti ja piti ennakkosuosikkia tiukoilla. Kärppien rutiini vei kuitenkin voitoin ja näin se selvitti tiensä välieriin.

Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

KalPan alkukausi oli hyvä: sijoitus oli toinen ja peli kulki mallikkaasti. Ylemmässä jatkosarjassa kuopiolaisten peli takkusi lyhyen aikaa loppukierroksilla ja Kärpät pääsi nousemaan sen ohi sarjataulukossa.

Puolivälierissä KalPa sai vastaansa Ilveksen ja lähtikin tähän sarjaan hienoisena ennakkosuosikkina. KalPa pystyi jäädyttämään tamperelaisten hyökkäyspelin ja iski itse tarvittavat osumat ja otti jatkopaikan suoraan kolmessa ottelussa.

Keskinäiset ottelut päättyivät Kärpille 3−2, mutta maaliero oli KalPalle edullisempi maalein 14−11. Kärpät voitti omat ottelunsa ainoastaan yhden maalin erolla, kun taas KalPa voitti oululaiset kaksi kertaa 5−2-lukemin.

Joukkueiden syömähampaat

Kärpiltä alkusarjassa tehokkaimmat pelaajat olivat Saila Saari (9+10), Nelli Salomäki (5+12) ja Suvi Käyhkö (10+4). Ylemmän jatkosarjan otteluissa Saari (6+10) oli jälleen tehokkain ja hänen takanaan tulivat Salomäki (4+9) ja Kiia Nousiainen (5+7). Saari (3+4) oli myös HIFK:ta vastaan oululaisten tehokkain ennen Nousiaista (2+2) ja Salomäkeä (1+2).

KalPan tehonaiset alkukaudesta puolestaan olivat Elisa Holopainen (26+22), Matilda Nilsson (19+24) ja Tanja Niskanen (14+18). Samat naiset jatkoivat tehoiluaan myös ylemmässä jatkosarjassa. Holopainen (11+3) jälleen tehokkain, mutta nyt Niskanen (9+5) nousi Nilssonin (4+7) edelle. Pudotuspeleissä sentään nähtiin uusiakin ratkaisijoita, kun Salla Rantanen (3+0) oli toiseksi tehokkain Holopaisen (1+3) jälkeen. Kolmantena oli nyt Niskanen (2+1).

Mikäli Kärpät ei saa kuriin KalPan vaarallista ykkösviisikkoa, on jatkoonpääsy huomattavasti vaikeampaa.

Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Maalivahtien vastakkainasettelu

Alkusarjassa Kärpät peluutti maalivahtejaan tasaisesti. Sekä Johanna Oksaman (93,9%) että Susanna Airaksinen (93,6%) hoitivat tonttinsa mallikkaasti. Ylemmässä jatkosarjassa Oksman (94,0%) kantoi suurimman vastuun, vaikkei Airaksinenkaan (94,9%) pelannut lainkaan huonosti. HIFK-sarjassa Oksman (92,3%) pelasi kaikki kolme ottelua.

Myös KalPa peluutti kahta maalivahtia, mutta Tiina Ranne (93,9%) pelasi aavistuksen verran enemmän. Iina Kuusela (91,8%) osoitti kuitenkin olevansa pätevä tuuraaja. Ylemmässä jatkosarja suhde peluutuksessa pysyi samana: Ranne (94,7%) pelasi kaksi ottelua Kuuselaa (94,0%) enemmän. Puolivälierissä Ranne (96,8%) pelasi kaikki kolme ottelua.

Maalivahtipelaamisesta ei kumpikaan saa etua itselleen. Kaikki neljä maalivahtia ovat osoittaneet olevansa luotettavia ja kykenevänsä antamaan joukkueelleen mahdollisuuden taistella voitosta.

Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Arvio lopputuloksesta

Ottelusarjasta on tulossa erittäin tasainen. KalPan tehokkaat kärkihyökkääjät ovat todella vaarallisia ja pystyvät ratkaisemaan otteluita henkilökohtaisilla taidoillaan. Kärpillä terävin kärki ei ole aivan yhtä terävä, mutta sillä on etunaan rutinoituneempi joukkue. KalPa jatkoon voitoin 3−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle