Jonne Virtanen Mestiksestä: "Ei ole vielä löytynyt sellaista liigaa, jossa olisin liian nopea"

MESTIS / Artikkeli
Elmo Aittola (vas.), Jonne Virtanen ja Antti Virtanen olivat pääosissa TUTOn tiedotustilaisuudessa.
Kuva © Jaakko Stenroos

Kupittaan jäähallilla riitti mediaa, kun TUTO tiedotti järjestävänsä tiedotustilaisuuden, jossa julkistetaan pelaajasopimus. Kuten ennalta oli arvattua, kohun keskellä pyörinyt Jonne Virtanen asteli TUTOn paidassa toimittajien ja kuvaajien eteen.

– Kiva on päästä pelaamaan, kun ollut vähän haipakkaa taustalla. Olen kiitollinen seuralle (TUTOlle), vakuutukset eivät ole mitään halpoja, Virtanen kertoi tuntemuksiaan.

Kolossimaisen keskushyökkääjän sopimus kestää maajoukkuetaukoon eli marraskuun toiseen päivään asti. Virtanen on vapaa lähtemään, mikäli löytää muun seuran.

– Olen täällä nollapalkalla, joten olisi kohtuutonta, jos en saisi lähteä, Virtanen pohti.

– Pitää katsoa, vetääkö Jonne esimerkiksi enemmän yleisöä paikalle, TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola mietti tilannetta, jossa Virtasella ei olisikaan toista sopimusta marraskuussa.

Virtanen ja TPS ajautuivat pari viikkoa sitten kiistaan, jonka seurauksena Virtasen sopimus purettiin. Jälkipuinti jatkuu vieläkin.

– Kai tästä voisi sopia niin pitkään ennen kuin asia viedään mihinkään, Virtanen tuumi.

TUTOn päävalmentajan Antti Virtasen mukaan kulttipelaaja tulee saamaan vastuuta kaikissa tilanteissa.

– Hän tuo jäälle paljon. Lisäksi on hyvä saada ammattilainen pukukoppiin, se tekee hyvää pojille, valmentaja suitsi.

Virtanen pelasi jo yhden harjoitusottelun TUTOn paidassa, kun turkulaiset hakivat 1–3-voiton Keuruulta KeuPasta. TUTOn vanhimmaksi pelaajaksi noussut Virtanen teki ottelussa yhden maalin.

– Ei ole vielä löytynyt sellaista liigaa, jossa olisin liian nopea. Peli on Liigassa organisoidumpaa, mutta nopeutta Mestiksessä riittää, Virtanen analysoi.

TUTO avaa kautensa perjantaina Kiekko-Vantaan vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle