Jokerit ja Kärpät A-nuorten sarjakärjessä – Juuso Jämsen pistepörssin keulilla

Muut Sarjat / Artikkeli
Pelicansin Juuso Jämsen on vääntänyt 22 otteluun 32 pistettä.
A-nuorten SM-liigassa tahdin määräävät tällä hetkellä kolme suurseuraa: Jokerit, Kärpät ja HIFK. Yksilötasolla mielenkiintoisia seurattavia löytyy jälleen kerran paljon.

Marraskuun maaottelutauolla nuorten SM-liigassa on ehditty jo 20 ottelun paremmalle puolelle. Tähän asti sarjaa ovat hallinneet Jokerit, Kärpät ja HIFK. Toisessa päässä taulukkoa kyntävät sen sijaan Ilves, TUTO ja Sport.

Maalinteon osalta Jokerit ja HIFK ovat olleet omaa luokkaansa, sillä molemmat joukkueet ovat ylittäneet jo nyt sadan maalin rajapyykin. Jokerien 9–0- ja 11–0-voitot JYPistä sekä Sportista ovatkin melkoisia esimerkkejä sarjan tasoeroista pahimmillaan.

Yksilöistä komeiten pinnalle ovat nousseet maalipörssiä johtava Veeti Miettinen (-01), syöttöpörssiä hallitseva Juuso Mäenpää (-02) sekä pistepörssiä kokonaisuudessaan johtava Juuso Jämsen (-00). Miettinen (17+10) paukuttaa maaleja Kiekko-Espoolle, Mäenpää (5+23) syöttöjä Jokereille ja Jämsen (15+17) tasaisesti molempia Pelicansille.

Muitakin mielenkiintoisia nimiä nuorten kaukaloissa on tällä kaudella nähty. Esimerkiksi Jussi Markkasen poika Juho (-02) on pelannut SaiPan maalilla komeasti. Seitsemän ottelua ovat tuottaneet nuorelle maalivahdille torjuntaprosentin 91,04. JYPin paidassa Tomi Niku (-01) on ottanut veljensä Samin roolia nakutellen puolustajana 2+16 pistettä.

Jokeripaidassa Sami Heleniuksen poika Samuel (-02) ja Saku Salmisen veli Samu (-03) ovat niin ikään raivaamassa tietään ammattilaiskaukaloihin. He ovat olleet näkymättömämpiä, mutta silti hyvin tärkeitä palasia vahvan alkukauden rakentamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle