Jokerihyökkääjät ihmeissään voiton lipumisesta Metallurgille: "Vähän ehkä jäädyttiin siinä"

KHL / Artikkeli
Iiro Pakarinen syötti kaksi Jokereiden maaleista.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokerit koki karvaan kotitappion KHL:n tämän hetken parhaalle joukkueelle Metallurg Magnitogorskille. Jokerit menetti ottelussa 3−0 -johdon alle viidessä minuutissa.

Helsingin Jokereiden tappioputki venähti kahteen, kun joukkue koki kotitappion Metallurg Magnitogorskia vastaan 5–4 -lukemin. Metallurg käänsi ottelussa kolmen maalin tappioaseman johdoksi, mutta Jokerit onnistui viemään ottelun vielä jatkoajalle, jossa vieraiden ruotsalaispuolustaja Linus Hultström iski voittomaalin ohi Anders Lindbäckin.

Jokereiden maaleista kaksi syöttänyt Iiro Pakarinen piti joukkueensa peliä hyvänä etenkin ensimmäisen ja toisen erän osalta, mutta ei tiennyt tarkalleen, mitä joukkueelle tapahtui, kun Metallurg iski noin seitsemään minuuttiin neljä maalia.

− En osaa sanoa mitä tapahtui. Vastustaja teki ylivoimistaan maalit ja vähän ehkä jäädyttiin siitä. Oma tekeminen jäi vähän piippuun, mutta kolmannen erän lopussa oltiin taas hyviä ja saatiin se tasoitus, jotta päästiin jatkoille, kertasi Pakarinen.

Jokerit hallitsi ottelun avauserää voittaen muun muassa laukaukset 13−3. Kotijoukkue sai ansaitun johtomaalin, kun puolustaja Niklas Frimanin pommi painui ohi Juho Olkinuoran.

Pakarinen oli tyytyväinen joukkueensa suorittamiseen kokonaisvaltaisesti.

− Eka erä oli tosi hyvä meiltä ja dominoitiin sitä. Toisen erän lopulla sitten päästettiin vastustaja mukaan. Mielestäni me pelasimme hyvää peliä tänään sitä mustaa hetkeä lukuunottamatta,

Metallurg tuli pelissä kahden maalin päähän ajassa 39.31. Hetkeä myöhemmin Jesse Joensuu otti turhan jäähyn ja Metallurg pääsi ylivoimalle, jolla lopulta joukkueen kokenut laitahyökkääjä Maksim Karpov iski kavennusmaalin kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla.

− Metallurg sai kavennusmaalin ja sitten otin sen tyhmän jäähyn. Päästettiin ne peliin mukaan. Peli oli 3–0 ja siitä tilanteesta pitää peli vain voittaa.

Joensuu on alkukaudesta pelannut 18 ottelua ja vastuuta on tullut reilut 12 minuuttia ottelua kohden. Joensuun vastuu on pienentynyt merkittävästi sitten viime kausien. Porilaislähtöisellä hyökkääjällä on tältä kaudelta kasassa tehot 2+1.

Alkukausi on ollut Joensuulle vaikea ja hyökkääjä myöntää sen.

− Vaikeaa aikaa tietysti. Fyysisesti on tosi hyvä fiilis ja tuntuu, että kesäharjoittelu onnistui todella hyvin. Pelaamisen taso on ollut kyllä heikko.

34-vuotias hyökkääjä tekee kuitenkin kaikkensa, että löytäisi parhaan pelinsä kauden edetessä. Roolin pienentymisellä on ollut vaikutuksensa myös Joensuun henkilökohtaiseen pelin tasoon.

− Totta kai kaikki vaikuttaa. Pienempi rooli vaikuttaa negatiivisesti pelaamiseen ja huono pelisuoritus vaikuttaa negatiivisesti peliaikaan, siinä sitä sitten on. En näe, että mitään vaikeaa tässä on. Itseluottamusta ei oikein saa muulla tavalla kuin valmistautumalla hyvin.

− Totta kai onnistumiset luovat itseluottamusta, mutta ei voi odottaa, että onnistumisia tulee automaattisesti. Ne on kaivettava jostain, kun on vaikeaa.

Tavallisesti Joensuu on ollut alkukaudesta äärimmäisen vahva ja meno on hyytynyt kohti loppukautta. Hyökkääjä toivoo, että tällä kaudella tilanne olisi toisin.

− Sitä täytyy toivoa, että vire löytyy. Kyllä olen ihan kaikkeni tehnyt, että peli löytyy. Olen kiristänyt harjoittelua ja keskittynyt palautumiseen enemmän. Pitää luottaa siihen. Se ei millään muulla tavalla voi tulla.