Jokerien 11 ottelun tappioputki pudotuspelivastustajaa vastaan ei kauhistuta Marko Anttilaa: "Hypetystä"

KHL / Artikkeli
Marko Anttila iski uransa kovimman maalimäärän, 11 osumaa, KHL:n runkosarjassa, vaikka olikin pitkään loukkaantuneena.
Jokerit aloittaa maanantaina pudotuspelit KHL:ssä, kun vastassa on ensimmäisellä kierroksella Dynamo Moskova.

"Mörkö-Markoa ei Moskovan peikko pelota."

Näin kuuluu Helsingin Jokerien pudotuspelimainos, jonka keskeisenä kasvona keikkuu kaksimetrinen hyökkääjäkolossi, mörköksikin tituleerattu Marko Anttila

Mutta mikä ihmeen Moskovan peikko?

Käynnissä on Jokerien viides kausi idän kiekkoliigassa KHL:ssä. Tuona aikana Jokerit on kohdannut tulevan pudotuspelivastuksensa Dynamo Moskovan 14 kertaa ja voittanut kahdesti.

Jokerit on hävinnyt viimeiset 11 peliä KHL:ssä Dynamoa vastaan. Jonkinlaisesta peikosta voitaneen siis puhua.

Anttila ei tosin näitä puheita osta, vaikka tappioputkesta ja Moskovan peikoista on viimeistään siitä lähtien hölisty, kun Dynamo varmistui jokin aika sitten Jokereiden vastustajaksi pudotuspeleihin.

– Se on ollut hypetystä, Anttila lataa tappioputkeen liittyvistä puheista.

– En henkilökohtaisesti koe, että sillä olisi mitään vaikutusta meihin, että olemme pärjänneet Dynamoa vastaan heikosti. Minulla on kova luotto, että pelaamme heitä vastaan pudotuspeleissä hyvin, hän jatkaa.

Dynamo on Jokereille tuttu vastustaja. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella neljästi, ja viimeisen kahden kuukauden aikana jo kolmesti.

– Tiedämme, että miten heitä vastaan pitää pelata. Se on tullut selväksi runkosarjan aikana, Anttila kertoo.

Nerokkaimpia taktisia nyansseja Anttila ei kuitenkaan paljasta.

– Pidetään ne salaisuutena, Anttila naurahtaa.

Sen sijaan hän avaa otteluparin lähtökohtia yleisemmin Jokerien näkökulmasta.

– Fiksuus pitää olla pelaamisessa. Meidän pitää kamppailla kovaa heitä vastaan. Luotan, että pystymme kovuuteen vastaamaan, hän analysoi.

Tehovitja vastassa

Jokereita vastassa on paitsi hankala joukkue, myös yksi koko KHL:n parhaista ketjuista. Dynamon ykkösvitja Vadim ŠipatšovDmitri Kagarlitski ja Miks Indrasis on latonut huimaa tahtia tehoja kauden aikana. Šipatšovilla 69, Kagarlitskilla 61 ja Indrasisilla 31 tehopistettä runkosarjassa.

Šipatšov, Kagarlitski ja Indrasis ovat Dynamon ainoita hyökkääjiä, jotka runkosarjassa pystyivät 20 tehopisteen rajan ylittämään. Lienee siis selvää, että yksi keino Dynamon kaatamiseen on sen ykkösketjun pimentäminen.

– Haaste on kova. Vastassa on yksi sarjan parhaista ketjuista. Minä ainakin nautin heitä vastaan pelaamisesta. Tulee mielenkiintoinen vääntö, Anttila hekumoi.

Hänen mukaansa ketjua vastaan pitää pelata fiksusti mutta kovaa.

– Totta kai pitää tunnistaa alitajunnassa koko ajan, milloin he ovat kentällä.

Jokerien pistekärki runkosarjassa oli Brian O'Neill 58 tehopisteellään. Jokerien pelaajamateriaalin leveyttä voidaan kuitenkin pitää jonkinlaisena vahvuutena Dynamoa vastaan, sillä Jokerien hyökkääjistä peräti kahdeksan ylitti runkosarjassa 20 tehopisteen rajan. Jokerit pystyy ratkaisemaan pelejä laajalla rintamalla, eikä ole tuloksellisesti yhden ketjun varassa.

Narrinuttujen päävalmentajan Lauri Marjamäen mukaan koko joukkue on myös tuleviin pudotuspeleihin terve.

– Vihdoinkin pelit alkavat. Maanantaita tässä on odoteltu, Marjamäki sanoo.

Maaleja mätettiin runkosarjassa

Jokerien runkosarja oli melko eheä. Alku oli vauhdikas ja lennokas, mutta mukaan mahtui myös hankalampia vaiheita.

– Alku oli hyvää, mutta totta kai siinä tulee kuoppia runkosarjan aikana. Pystyimme kuitenkin pitämään ne siedettävinä. Voi antaa tyydyttävän arvosanan runkosarjasta, Anttila pohtii.

Jokerit mätti runkosarjassa maaleja kunnioitettavat 197 kappaletta, 3,2 ottelua kohden. Lukema on KHL:n toiseksi paras.

Samalla Jokerit kuitenkin päästi 164 osumaa, 2,6 ottelua kohden. Se on KHL:n kärkijoukkueista selvästi eniten. Jokerien luotsilla Marjamäellä on kuitenkin vahva luotto joukkueeseensa.

– Meillä on hyvä yhteistyö joukkueessa. Olemme pelanneet erittäin hyviä jaksoja, mutta tiedämme, mitä pitää parantaa.

Jokerit sai melko rauhassa valmistautua pudotuspeleihin edellisen viikon Helsingissä. Tuloksellista painetta kolmessa kotipelissä ei enää ollut, sillä läntisen konferenssin nelossija oli sinetöity.

Vaikka panoksettomuuden myötä peleihin oli hankala latautua, Anttila näkee viikolla myös positiiviset puolet.

– Pystyimme pelaamaan laajalla rosterilla koko viikon, joten kaikki ovat valmiina, kun pudotuspelit alkavat. Oli hauska pelata, ja onneksi saimme pelata runkosarjan lopun täällä kotiyleisön edessä, Anttila pohtii.

Vaikka runkosarja päättyi tappioon Dinamo Minskiä vastaan perjantaina, ja peliesitys oli vaisu, Anttila uskoo, että napsu viime viikon peleistä pudotuspelimoodiin tapahtuu itsestään.

– Meidän pitää parantaa, mutta uskon, että se tulee ihan luonnostaan. Huolimattomuus poistuu, kun aletaan maanantaina pelaamaan.

– Kaikki ovat valmiina. Fyysisesti olemme kauden parhaassa kunnossa. Nyt vain kiristämme ruuvia, Anttila vakuuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle