Jetsin voimahyökkääjä Lowry saa Patrik Laineen rinnalleen: "Jospa hän opettaisi minua laukomaan paremmin"

NHL / Artikkeli
Ahkerana taklaajana tunnettu Adam Lowry saa ketjuunsa maalinteko-osaamista.
Kuva © Antti Varonen
Winnipeg Jets tarvitsee Patrik Laineelta maaleja, ja suomalaisen uinuvia maalintekijän vaistoja yritetään herätellä istuttamalla isokokoinen nuorukainen kovien taklaajien rinnalle.

Patrik Laine on Winnipeg Jetsin ykkösmaalitykki. Tällä kaudella ruuti on ollut märkää, ja päävalmentaja Paul Maurice yrittää herätellä nuorta tähteään siirtämällä tämän samaan ketjuun kovana taklaajana tunnetun Adam Lowryn kanssa. Toisen polven NHL-kiekkoilija mietti jo hienosäätöjä ketjunsa peliin.

− Ketjumme rooli muuttuu nyt hieman, kun Laine on mukana. Aiemmin aloitimme enemmän vaihtoja puolustusalueella, ja roolimme oli puolustaa vastustajan kärkipelaajia. Nyt saamme aloittaa vähän enemmän hyökkäysalueelta, mutta edelleen meidän on pelattava kurinalaisesti ja vastuullisesti.

Hyökkäyspelaamiseenkin kohdistuu aiempaa enemmän odotuksia.

− Kovalla karvauksella pyrimme saamaan kiekonriistoja ja luomaan tilanteita Laineelle. Hän on todistanut olevansa huippumaalintekijä, ja hän syyttää itseään vaisusta alkukaudesta. Me yritämme nyt Brandon Tanevin kanssa auttaa häntä saamaan pelinsä kuntoon.

Jets-valmentaja Maurice toivoi Laineen kehittyvän tulevaisuudessa enemmän voimahyökkääjäksi. Lowry ei kuitenkaan aio kouluttaa maalitykistä taklauskonetta.

− Potentiaalisesti 50 maalia kaudessa tekevän hyökkääjän tuskin kannattaa olla joukkueen ahkerin taklaaja. Hän on kuitenkin vasta 20-vuotias, ja häneen kohdistuu kovat odotukset. Hän oppii koko ajan enemmän hyödyntämään isoa kokoaan ja suojaamaan kiekkoa.

− Jospa hän opettaisi minua laukomaan paremmin, Lowry naurahti lopuksi.

Unirytmit kuntoon

Jetsin ykkössentteri Mark Scheifele kertoi nauttineensa vapaa-ajasta Helsingissä.

− Olemme käyneet saunassa ja syöneet suomalaista ruokaa. Oli tärkeää päästä vähän rentoutumaan ja saada korjattua unirytmiä ennen kuin pelaamme kaksi sarjapeliä.

Laine tiedosti pohjoisamerikkalaisten pelaajien uniongelmat aikaerorasituksen suhteen, mutta ei itse kärsi samasta ongelmasta.

− Olen aina ollut hyvä nukkuja ja nukahdan parissa minuutissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle