Jesse Puljujärvi aloitti Kärpissä tehokkaasti ja aktiivisesti – jo toisessa CHL-pelissä joukkueen paras pelaaja

CHL, LIIGA / Artikkeli
Heti toisessa pelissään Puljujärvi kantoi parhaan pistemiehen paitaa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Avausmaali ensimmäisellä laukauksella toisessa vaihdossa kolme päivää sopimuksen solmimisen jälkeen. Jesse Puljujärven kausi Kärpissä alkoi parhaalla mahdollisella tavalla CHL-ottelussa Grenoblea vastaan.

Toisessa ottelussa SC Berniä Puljujärvi pääsi pisteille vielä nopeammin, kun heti ensimmäisessä vaihdossaan nuori hyökkääjä ohitti suorassa luistelussa SC Bernin puolustajan ja ajoi röyhkeästi maalille. Paluukiekon laittoi maaliin Michal Kristof vain 19 sekunnin pelin jälkeen. Kovempaa vastustajaa SC Berniä vastaan Puljujärvi oli Kärppien näkyvin pelaaja, mikä kertoo yhtä paljon nuorukaisen näyttöhaluista kuin konkareiden näyttöhaluttomuudesta.

Heti ensimmäiset vaihdot Kärppien kokoonpanossa osoittivat, että Puljujärvi ei tullut Liigaan löysäilemään.

Puljujärvi pelasi ensimmäiset pelinsä enimmäkseen Kärppien ykkösketjussa Kristofin ja Mika Pyörälän kanssa – SC Berniä vastaan päävalmentaja Mikko Manner hieman sekoitti kokoonpanoja ja siirsi Puljujärven kakkosketjuun Janne Pesosen ja Jussi Jokisen.

Ylivoimallakin Puljujärvi sai paljon vastuuta ja pelasi ikään kuin toisena viivamiehenä, mutta liukui useimmin B-pisteen tasolle laukojan paikalle. Enemmän pelintekijänä tunnettu hyökkääjä oli viikonlopun molemmissa CHL-peleissä Kärppien ahkerin laukoja. Toistuvasti Puljujärvi ajoi myös suoraviivaisesti maalille joko kiekon kanssa tai tavoittelemaan irtokiekkoja.

Puljujärvi ehti toki harjoitella Kärppien kanssa, mutta edellisistä peleistä – erityisesti isossa kaukalossa pelatuista – on jo reilusti aikaa. Puljujärvi pelasikin hyvin yksinkertaista peliä pyrkien joko itse laukomaan tai yksinkertaisiin syöttöihin.

Ensimmäiset pelit enteilevät hyvää

Jopa Kärppien nimivahvassa kokoonpanossa Puljujärvi on iso hankinta. Odotukset ovat korkealla sekä joukkueen että pelaajan näkökulmasta. Puljujärven asenteesta ja valmiuksista huippu-urheilijaksi on keskusteltu ja spekuloitu paljon.

Heti ensimmäiset vaihdot Kärppien kokoonpanossa kuitenkin osoittivat, että lupaava nuorukainen ei tullut Liigaan löysäilemään.

Silmiinpistävää Puljujärven pelissä oli vahva kiekoton pelaaminen. Isokokoinen hyökkääjä pyrki aktiivisesti kiekonriistoihin ja puolusti esimerkillisesti.

Ainoana miinuksena voisi nostaa ajoittain varomattoman ja ylimielisen oloisen pelaamisen kiekon kanssa. Kohonnut itseluottamus on juuri Puljujärven kohdalla tavoiteltava asia, mutta nuoren hyökkääjän pitää muistaa säilyttää myös malttinsa, vaikka intoa ja kykyäkin ratkaista pelejä taas riittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle