Jemina Lepola älyttömän rallin ratkaisijana, Veera Paroinen teki paluupelissään voittomaalin − "Hyvä voitto 12 pelaajalla"

Naisten Liiga / Artikkeli
Jemina Lepola auttoi RoKin riemulliseen voittoon. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela
Sunnuntaina Naisten Liigassa pelattiin täysi neljän ottelun kierros. RoKin ja TPS:n viikonlopun toisessa kohtaamisessa nähtiin ällistyttävän jännittävä loppuhuipennus. Elsa Talvitie upotti Kuortaneen vieraskentällä ja loukkaantumisesta toipunut Veera Paroinen teki voittomaalin HPK:n verkkoon. Ilves höykytti Kärppiä.

Lauantain kierroksen tapaan Kärpät ja Ilves sekä RoKi ja TPS kohtasivat myös sunnuntaina. Lisäksi Kuortane otti mittaa Kiekko-Espoosta ja KalPa ja HPK kamppailivat keskenään kiinnostavissa otatuksissa.

Iltapäivän väännöissä nähtiin monta hienoa suoritusta ja jännittävää tapahtumaa. Tässä artikkelissa on käyty läpi kunkin ottelun päätapahtumat ja haastateltu muutamaa pelaajaa sunnuntain kierroksen pelien tiimoilta.

RoKi−TPS 5−4

Rovaniemeläisillä oli revanssin paikka, sillä se hävisi lauantaina TPS:lle jatkoajalla hyvän taistelun jälkeen. Sunnuntaina peli alkoi tasaisissa merkeissä ja tilanteita nähtiin niin Annika Saastamoisen RoKi-maalilla kuin Suvi Saarisen vartioimalla TPS-veräjällä. Maalinteko alkoi toisessa erässä, kun ensin Susanna Viitala vei turkulaiset johtoon. Tovi myöhemmin Alexandra Mateickova niittasi tasoituksen ylivoimalla.

Tasatilanne ei kestänyt kuin muutaman minuutin ennen kuin TPS:ssä huippukautta pelaava puolustaja Mette Karru vei vieraat taas edelle. RoKin taistelu ei päättynyt tähänkään, vaan Jemina Lepola toi rovaniemeläiset 2−2:een kolmannen erän alkajaisiksi.

Hyvää debyyttikautta Naisten Liigassa pelaava Eevi Ilvonen kuitenkin napautti kaksi minuuttia myöhemmin TPS:n jälleen johtoon. Samat sanat kuin Ilvoseen pätevät myös Mateickovaan, joka tempaisi ottelun toisella maalillaan numerot 3−3:een muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jemina Lepola villitsi rovaniemeläiset johto-osumalla, mutta aikalisällä luotujen kuvioiden myötä Maija Koski tasoitti puntit vielä kerran.

Maija Koski ja Eevi Ilvonen tehoilivat, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela

Juuri kun olisi voinut luulla, että ralli rauhoittuisi hetkeksi, oli vielä yhden posauksen aika. Lepola varmisti RoKin revanssin TPS:stä pysäyttäen digitaalit ajassa 58.10 voittomaalin merkiksi. Rovaniemeläiset taistelivat pisteet itselleen vain reilulla kahdella kentällisellä.

− Oli meiltä hyvä voitto 12 pelaajalla, Lepola aloitti ynnäten joukkueensa kenttäpelaajien lukumäärän sunnuntain matsista.

− Meiltä oli paljon pelaajia sairaana, mutta pystyimme silti kaivamaan voiton. Minulla oli eilisessä pelissä samanlainen tilanne. Viimeisillä minuuteilla pääsin läpiajoon, mutten siitä onnistunut. Tänään olin asennoitunut niin, että jos pääsen läpiajoon, teen maalin. Onneksi pystyin tekemään ja antamaan kaikkeni joukkueelle, sankari jatkoi.

17-vuotias hyökkääjä pelaa toista kauttaan RoKissa. Hänen odotuksensa kauteen lähdettäessä olivat korkealla.

− Alkukaudesta tuntui, että peli kulki ihan hyvin, mutta en sitten pystynyt tekemään maaleja ja näin vastaamaan omiin odotuksiin niin paljon. Parissa viime pelissä olen pystynyt auttamaan joukkuetta ja tekemään pisteitäkin, Lepola sanaili.

Kuortane−Kiekko-Espoo 1−3

Hannele Tarkiainen vei kotijoukkueen ylivoimalla hieman yllättäen johtoon avauserässä. Yllättäen siksi, että espoolaiset lähtivät otteluun Kuortanetta korkeammalla sarjasijoituksella ja pistesaaliilla. Itse kamppailun alku eteni varsin tasaisissa merkeissä.

Maalivahdit Kiekko-Espoon Minja Drufva ja varsinkin Kuortaneen Kerttu Kuja-Halkola olivat kamppailun pääosassa. Elsa Talvitie toi Kiekko-Espoon tasoihin 1−1:een kolmannen erän alussa, joten hurjat 40 kertaa lopulta torjuneen Kuja-Halkolan nollapelihaaveet murenivat tässä vaiheessa.

Elsa Talvitie (vasemmalla) iski sunnuntaina kahdesti. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela

Lisette Täks nosti vierailijat ensi kertaa johtoon, kun varsinainen peliaika oli kääntynyt jo viimeiselle kymmenminuuttiselleen. Vielä, kun Talvitie iski Kiekko-Espoolle kertaalleen päivän toisella kaapillaan, matkasivat pisteet pääkaupunkiseudulle. Drufva torjui voitto-ottelussa myöskin kunnioitettavat 27 kertaa.

KalPa−HPK 3−1

KalPa tuli otteluun vahvasti ja pakotti HPK-vahti Eline Gabrielen torjumaan 12 kiekkoa avauserässä siinä, missä Tiina Ranne selvisi neljällä kopilla. Johanna Juutilainen vei kuopiolaiset johtoon ensimmäisten minuuttien aikana. Vieraat punnersivat kuitenkin tähtihyökkääjä Kiti Seikkulan osuttua tasoihin avauserän puitteissa.

Emännät pääsivät johtoon taas toisessa erässä, kun Veera Paroinen onnistui ohittamaan Gabrielen kauden ensimmäisellä osumallaan. Tanja Koljonen teki tilanteessa hyvän esityön keskialueella. Pitkän loukkaantumisensa jälkeen tehokkaana palannut Elisa Holopainen pussitti KalPan kolmannen osuman ja tarjosi kotijoukkueelle hyvän selkänojan kolmanteen erään lähtöön.

Veera Paroinen teki voittomaalin HPK:ta vastaan. Arkistokuva.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Ranne torjui KalPan maalilla 20 kertaa ja Gabriele toisessa päädyssä hieman enemmän, 29 kertaa. Voiton myötä kuopiolaiset kavensivat piste-eroa sarjataulukossa edellä meneviin.

Paroinen pelasi ensimmäisen naisten liigaottelunsa sitten syyskuun.

− Sormeni murtui edellisessä pelissä. Eilen olin akatemian mukana Mestistä pelaamassa ja tänään sitten liigajoukkueen mukana ensimmäistä kertaa. Oli tosiaan kauden ensimmäinen maali. En sitä sillä tavalla mieti, että oliko voittomaali vai ei. Oli kuitenkin vähämaalinen peli, joten tuntuu hyvältä onnistua, Paroinen jutteli pelin jälkeen.

Hyökkääjän ensimmäinen tavoite päästä takaisin tositoimiin täyttyi viikonloppuna. Nyt keskittyminen on joukkueen tekemisessä.

− Onnistuminen pisteiden valossa oli hyvä juttu. Tarkoitus on auttaa joukkuetta niin hyvin kuin pystyy. Se on oikeastaan henkilökohtaisesti isoin tavoite, Paroinen päätti.

Kärpät−Ilves 2−7

Ilves takoi päätään lauantaina kärppävahteihin Kati Asikaiseen ja Emilia Piekkariin. Sunnuntaina tupsukorvilla oli uusi mahdollisuus palata voittojen tielle oululaisten kustannuksella. Kiia Narinen veikin tamperelaiset johtoon ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla osumalla, joka tarkistettiin vielä videolta sen varalta, ehtikö summeri soida ennen maalin syntymistä.

Toisessa erässä tamperelaiset vankistivat johtoaan, kun Elli Suorannan siniviivalta lähettämä syyspörriäinen yllätti lauantain voiton takuupelaajan maalivahti Piekkarin. Kärpät kuitenkin sisuuntui toisesta takaiskusta ja Emma Ekoluoma kiskaisi ylivoimalla komean kihauksen ohi Salla Sivulan.

Elli Suoranta johti tehoillaan 2+1 Ilveksen vyöryä yli Kärppien. Arkistokuva.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Ilves ikään kuin suuttui tästä ja Emma Katajamäki sekä Fredrica Sundman lappasivat pikaosumilla tamperelaiset turvallisen tuntuisesti kolmen maalin etumatkalle. Ja kun maalihanat oli kerran kunnolla avattu, niin Kärppien Sari Wäänänen ja Ilveksen Helen Puputti löivät lisää lukemia taululle ennen 40 minuutin täyttymistä.

Päätöserässä Ilves kiihdytti vauhtia entisestään. Suoranta ja Aleksandra Nurminen painoivat pikkumustan kärppämaaliin ja näin loivat ottelulle sen loppulukemat, jotka olivat eiliseen verrattuna tamperelaisnäkökulmasta huomattavasti suotuisammat.

Muokattu: 19.11.2023, kello 19.58: Ilveksen neljäs osuma korjattu Sundmanin nimiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle