Jatkuuko Oilersin arpaonni vai saako Penguins Crosbylle seuraajan? Alexis Lafrenièren tulevaksi NHL-seuraksi on monta kiinnostavaa vaihtoehtoa

NHL / Artikkeli
Alexis Lafrenièren odotus päättyy pian.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Tuleeko Alexis Lafrenièrestä Connor McDavidin tutkapari vai saako nuorukainen mentorikseen Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosbyn? Jatkoajan NHL-toimitus kävi läpi kaikki mahdolliset kahdeksan joukkuetta, joihin tämän kesän ykkösvaraus voi päätyä.

Alexis Lafrenière on saanut jännittää NHL-uransa alun kohtaloa tavallista pidempään. Ilman koronaviruspandemiaa kanadalaishyökkääjä olisi varattu jo aiemmin kesällä tulevaan organisaatioonsa, ja nyt käynnissä olisi kova kesäharjoittelu ennen debyyttikautta NHL-kaukaloissa.

Tällä hetkellä 18-vuotias junioritähti on kuitenkin liimautunut TV-ruudun ääreen ja seurannut silmä kovana Torontossa ja Edmontonissa pelattavia NHL:n pudotuspelejä. Tyhjissä kaukaloissa on ollut pelissä jatkopaikkojen lisäksi myös Lafrenièren tulevaisuus.

Jatkoajan NHL-toimitus kävi läpi kaikki mahdolliset kahdeksan joukkuetta, joihin tämän kesän ykkösvaraus voi päätyä.

New York Rangers

Rangers oli onnekas viime kesänä, kun joukkue nousi varauslotossa peräti sijalle kaksi. GM Jeff Gorton toivoo samanlaista onnenpotkua myös tämän kesän arvonnassa. Manhattanilla Lafrenière saisi rinnalleen ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejadin, joka iski viime kaudella runkosarjassa 41 maalia. Lafrenière nopeuttaisi entisestään Rangersin uudelleenrakennusprojektia, ja NHL saisi samalla supertähden yhdelle sen suurimmista markkina-alueista.

Winnipeg Jets

Jetsin edellinen yksinumeroinen varaus on kesältä 2016, kun joukkue valitsi toisella varausvuorolla Patrik Laineen. Kuluva kausi päättyi pettymykseen, kun Calgary Flames oli parempi karsintakierroksella otteluvoitoin 3−1. Jetsissä Lafrenière saisi rinnalleen joukkueen ykkössentteri Mark Scheifelen, joka keräsi runkosarjassa yhteensä 73 tehopistettä. Organisaatio on tällä hetkellä laskusuunnassa ja kaipaisi kipeästi Lafrenièren kaltaista supertähtitason piristysruisketta.

Florida Panthers

Panthersin tie nousi pystyyn jo karsintakierroksella, kun New York Islanders oli parempi otteluvoitoin 3−1. Aleksander Barkovin johtama ryhmä yrittää vimmatusti tehdä läpimurtoa Itäisen konferenssin kärkitaistoon, mutta menestys on ainakin vielä kiertänyt Floridan eteläkärjen. Lafrenièren kaltainen superlupaus voisi nostaa kiinnostuksen koko organisaatiota kohtaan täysin uudelle tasolle.

Minnesota Wild

Wildin edellinen top 10 -varaus on kesältä 2012, kun joukkue varasi seitsemännellä vuorolla puolustaja Matt Dumban. Joukkue hävisi karsintakierroksella Vancouver Canucksille neljässä ottelussa. Minnesotassa Lafrenière saisi rinnalleen kokeneen Eric Staalin. Wildin organisaatio on murrosvaiheessa ja uusi päävalmentaja Dean Evason toivoo sormet ristissä ykkösvuoron putoamista jääkiekko-osavaltion syliin.

Edmonton Oilers

Jos Oilers voittaa arvonnan, Lafrenièresta tulee jo organisaation 2000-luvun viides ykkösvaraus. Vaikka Oilersin arpaonni onkin ollut vuosien saatossa erittäin hyvä, ei joukkue ole pystynyt vielä muuntamaan sitä menestymiseksi kaukalossa. Oilersilla on tarjota Lafrenièrelle ehkä kaksi liigan kuuminta keskushyökkääjää Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin muodossa.

Pittsburgh Penguins

Penguins varasi 15 vuotta sitten ykkösvarauksella Sidney Crosbyn, joka muutti koko organisaation suunnan. Yli vuosikymmen eteenpäin ja Penguins voi hyvällä arpaonnella saada jälleen käsiinsä pelaajaan, jolla on kaikki ominaisuudet nousta organisaation uudeksi johtajaksi. Pittsburghissa Lafrenière pääsisi kasvamaan Crosbyn ja Jevgeni Malkinin opeissa.

Nashville Predators

Predators on ollut yksi viime vuosien kestomenestyjistä, joten organisaatio ei ole päässyt käsiksi kärkivarauksiin. Edellinen top 10 -varaus on jo seitsemän vuoden takaa, kun joukkue varasi puolustaja Seth Jonesin kesällä 2013 neljäntenä. Predators taipui karsintakierroksella Arizona Coyotesille otteluvoitoin 3−1, mitä voidaan pitää suurena pettymyksenä. Predatorsissa Lafrenière saisi sentterikseen tällä hetkellä Ryan Johansensin.

Toronto Maple Leafs

Maple Leafsin pudotuspelit päättyivät jo karsintakierroksella, kun Columbus Blue Jackets oli parempi otteluvoitoin 3–2. Isoista odotuksista huolimatta, Maple Leafs on edellisen kerran voittanut pudotuspelisarjan keväällä 2004. Joukkueen tähdet Auston Matthews ja John Tavares ottaisivat Lafrenièren kaltaisen lupauksen ilomielin vastaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle