Jatkoajan MM-kisatoimittajat muodostivat tähdistökentälliset alkulohkoista − Leijonista kaksi pelaajaa mukaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Lehtonen ja Červenka ovat B-lohkon tähdistökentällisessä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
MM-kisojen alkulohkovaihe on nyt pelattu, joten on aika julistaa kummankin lohkon tähdistökentälliset. Leijonista mukaan ponnisti huippupuolustaja Mikko Lehtonen.

Jatkoajan MM-kisatoimitus nimesi alkulohkojen päätteeksi kummastakin lohkosta tähdistökentällisen. Helsingissä pelatusta A-lohkosta valinnat tekivät toimittajat Eero Hurmerinta ja Leo Runsas, kun taas Tampereella mitellystä B-lohkosta pelaajat valitsivat Lassi Seppä ja Jenna Westerlund.

Leijonat voitti oman alkulohkonsa Tampereella. Joukkueesta paikkansa tähdistökentällisessä ansaitsivat tehokkaana ollut puolustaja Mikko Lehtonen sekä älytöntä turnausta pelaava maalivahti Jussi Olkinuora.

A-lohkon tähdistökentällinen

Maalivahti: Philipp Grubauer

Grubauer oli Saksan tuki ja turva alkulohkossa. Mies pelasi viisi ottelua seitsemästä kohtuullisen hyvillä tilastoilla ja piti Saksaa monesti pystyssä vaikeina hetkinä.

Toisina hetkinä Grubauer myös näytti sitä, mistä hänet on opittu välillä tuntemaan, nimittäin epävarmuutta. Mies sinkoili välillä maalillaan sinne tänne ja peli tuntui epävarmalta. Saksan menestystoiveiden kannalta olisi toivottavaa, että NHL-maalivahti pitää huipputasonsa pinnalla.

Puolustaja: Dean Kukan

Sveitsiläispuolustajien joukossa Kukan kantaa suurinta vastuuta, ja hän on myös noussut esiin tärkeillä hetkillä. Alkusarjassa hän osui kahdesti tasoittaen pelin Kanadaa vastaan ja lisäten Sveitsin johdon kahteen maaliin Ranska-pelin päätöserässä. Myös puolustuspään peli on ollut toimivaa.

Puolustaja: Valeri Orehov

HPK:lle aikanaan oharit tehnyt kazakstanilaispuolustaja erottui edukseen umpisurkeassa joukkueessa. Tuki hyökkäyksiä, pelasi luotettavasti ja nakutti piste per peli -tahtia tehoja pohjamudissa rypeneessä joukkueessa.

Pelasi vuosikausia KHL:ssä kazakstanilaisessa Barys Nur-Sultanin joukkueessa, mutta teki kesken MM-turnauksen sopimuksen saman sarjan venäläiseen huippujoukkueeseen Metallurg Magnitokorskiin. Hyvillä MM-otteilla oli varmasti osansa sopimuksen saamisessa.

Hyökkääjä: Nico Hischier

Hischier ei ole pistepörssin kärjessä, mutta Sveitsin kapteenin kokonaisvaltainen pelaaminen on ollut vahvaa. Viiden vuoden takainen NHL:n ykkösvaraus ei ole maailman kovimmassa kiekkoliigassa noussut aivan supertähtien joukkoon, mutta MM-kisoissa hän on säväyttänyt. Huonot ratkaisut ovat kentällä harvassa.

Hyökkääjä: Denis Malgin

Malgin voitti A-lohkon pistepörssin huikealla 12 pisteen saldolla seitsemässä ottelussa. Vaikkei Malgin NHL:ssä pelaakaan, on hän tehnyt Sveitsin National Leaguessa kovaa jälkeä, eikä pistetehtailu ole sikäli yllätys.

Vaikka Malgin osoittikin myös johtajuutta etenkin hyökkäyspäässä, miehen ajoittaiset sikailut söivät makua hänen peliesityksistään. Etenkin päätöskierroksella taklaus Saksan Leon Gawanken päähän oli törkeä.

Hyökkääjä: Pierre-Luc Dubois

Dubois oli Kanadan vaarallisin hyökkääjä ja hänelle kirjattiin mukavat tehot 6+4. Hän oli vahvasti viemässä Kanadaa voittoon Saksasta ja Slovakiasta. Suorittaminen ei ollut kuitenkaan täydellistä, ja mukaan mahtui hölmöjä rangaistuksia etenkin Sveitsiä vastaan. Samalla on tuotava esiin, että muidenkin kärkipelaajien alkulohkoon sattui heikompia hetkiä. 

Lähellä valintaa olivat Tanskan Sebastian Dahm, Kanadan Ryan Graves ja Slovakian Juraj Slafkovský.

B-lohkon tähdistökentällinen

Maalivahti: Jussi Olkinuora

Itsestään selvin valinta B-lohkosta. Olkinuora päästi pelaamissaan viidessä ottelussa taakseen vain yhden maalin. 99,03 % varmuudella torjunut veskari on esiintynyt tähän mennessä häkellyttävällä tasolla.

Koppi on tarttunut Jussi Olkinuoralle.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Puolustaja: Mikko Lehtonen

Lehtonen on onnistunut säilyttämään vaarallisuutensa myös Dallas Starsin tähtikaksikon Miro Heiskasen ja Esa Lindellin tultua joukkueeseen. Lehtonen tuo leijonaylivoimaan viivapelotteen, jollaista joukkue tarvitsee pudotuspeleissäkin. Sveitsin liigaan siirtyvä puolustaja nakutti alkusarjassa tehot 2+6.

Puolustaja: Rasmus Dahlin

Dahlin on huonoimmillaan melko riskialtis pelaaja, mutta toisaalta parhaimmillaan Ruotsin pelin avaamisen sielu. Käsistään taitava ja sulavaliikkeinen NHL-puolustaja osoitti, että hän on MM-tasolla tehokas ja viihdyttävä pelaaja. Tehot 2+5 kertovat miehen kyvyistä ja lisäksi hänen tehotilastonsa näyttää lukemaa +4.

Hyökkääjä: Roman Červenka

Kokenut 36-vuotias hyökkääjä pelasi hienon alkulohkon. Hän pääsi nauttimaan joukkueensa parhaiden pelaajien vierellä pelaamisesta, mutta loi myös itse maalipaikkoja ja edisti Tšekin peliä. 3+8 on hieno saldo seitsemään otteluun.

Roman Červenka on Tšekin kapteeni.

Hyökkääjä: Matěj Blümel

Blümel on hieman tuntemattomampi nimi Tšekin ryhmässä. Hänet siirrettiin David Pastrňákin tulon myötä pois ykkösvitjasta, mutta se ei nuoren miehen menoa haitannut. Tähänastisen uransa kotimaassaan pelannut Blümel on tehnyt kansainvälisen läpimurtonsa Suomen MM-jäillä. Tehot 4+4 alkusarjassa kertovat hänen kyvyistään.

Hyökkääjä: Peter Schneider

Lätkälilliputin tehokas hyökkääjä (3+6) oli itävaltalaisten valopilkkuja alkusarjaan päättyneessä MM-turnauksessa. Hänen panoksensa auttoi kuitenkin maata säilyttämään sarjapaikkansa. 31-vuotiaana Schneiderilla on vielä mahdollisuus kokeilla siipiään ICEHL:ää isommassa sarjassa, joskin ensi kaudella hän edustaa edelleen EC Salzburgia.

Lähellä valintaa olivat Suomen Mikael Granlund ja Sakari Manninen, Itävallan Dominik Heinrich, sekä Tšekin David Krejčí.

» Lähetä palautetta toimitukselle