Jarno Koskirannalle maali – SKA Pietarille elintärkeä voitto

KHL / Artikkeli
Jarno Koskiranta sai juhlia voittoa yhdessä joukkuekavereidensa kanssa Moskovan illassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Lauantain KHL-kierroksella ei yllätyksiä nähty. Kaavion toisen puolen kolmannet ottelut pelattiin ja jokainen ennakkosuosikki voitti pelinsä. SKA Pietari otti Spartak Moskovaa vastaan vieraissa ottelusarjan ensimmäisen voittonsa. TsSKA ja Avtomobilist karkasivat sarjoissaan jo 3-0 -johtoon.

Neljää lauantain KHL-ottelua yhdisti mielenkiintoinen fakta, että jokaisessa ottelussa jaettiin aivan järjetön määrä rangaistusminuutteja.

Jarno Koskiranta viimeisteli 5-2 -loppulukemat tyhjiin, kun SKA Pietari kävi musertamassa Spartak Moskovan ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Spartak sortui ottelussa liikaan jäähyilyyn ottemalla kymmenen kahden minuutin rangaistusta ja SKA rankaisi. Joukkueen tehomiehenä hääri Nikita Gusev, joka iski ottelussa tehot 2+0. SKA:n maalilla aloittanut Igor Šestjorkin lensi suihkuun toisen erän lopussa kampituksesta ja ottelun loppuun pelasi ruotsalaismaalivahti Magnus Hellberg.

Vitjazilta heikkoa puolustamista, TsSKA voiton päähän välieristä

Vitjaz Podolsk taipui kolmannen kerran putkeen TsSKA Moskovan käsittelyssä. Tällä kertaa lukemat olivat 3-1 ja näin TsSKA on enää voiton päässä välieräpaikasta. Moskovalaisten maaleista vastasivat Maksim Shalunov, Mat Robinson ja Anton Slepyshev. Slepyshev ja Shalunov pääsivät iskemään maalinsa vailla puolustuksen häirintää, ja Robinson teki maalin puolustajalle hieman epätyypilliseen tapaan läpiajosta. Vitjaz maalivahti Joni Ortio oli huilivuorossa.

Torpedo sarjaan mukaan kotivoitolla Barys Astanasta

Torpedon ja Barys Astanan välinen ottelusarja siirtyi Kasakstanista Nižni Novgorodiin. Torpedo pääsi fanaattisen kotiyleisönsä eteen pelaamaan ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Totutusti Torpedo on ollut erittäin vaikeasti voitettavissa kotijäällään ja niin tälläkin kertaa. Torpedo otti hienon 3-1 -voiton ja nousi sarjaan mukaan kaventaen otteluvoitot 2-1:n.

Matt Frattin vei vieraat johtoon toisen erän puolivälissä, mutta kotijoukkue nousi hirvittävällä tuurilla pelissä tasoihin kolme minuuttia myöhemmin, kun Denis Barantsevin veto kimposi päädystä maalin yli ruotsalaismaalivahti Henrik Karlssonin selkään ja siitä verkon perukoille.

Ottelun voittomaali syntyi vielä toisen erän lopulla, kun Torpedon ruotsalaishyökkääjä Philip Holm iski alivoimalla kiekon helpohkosti maalin takakulmaan ohi Karlssonin. Loppulukemat tyhjiin iski puolustaja Barantsev illan toisellaan vain sekunteja ennen päätössummeria.

Avtomobilist haki niukan vierasvoiton ja sai kolme ottelupalloa

Traktor Tsheljabinskilla oli loistava mahdollisuus nousta ottelusarjassa Avtomobilist Jekaterinburgia vastaan mukaan ensimmäisessä kotiottelussaan, mutta joukkue kärsi tappion 2-1 -lukemin. Vieraiden voittomaalin iski jatkoerän ensimmäisellä minuutilla Slava Litovchenko. Kolmoskentän keskushyökkääjän laukaus painui helposti maalivahti Aleksandr Sudnitsinin puikoista sisään. Suomalaishyökkääjä Jonas Enlund syötti Traktorin ainokaisen toisessa erässä.