JYPin pelaaja-arvostelut 2018-2019: Laurikainen selvä ykkösnimi, muualla yllättävät onnistujat

LIIGA / Artikkeli
Eetu Laurikainen oli JYPin paras pelaaja.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYPin Liiga-joukkue 2018-19 koostui harvoista onnistujista. Arvosana seitsemän kertoo odotetusta tasosta, muut onnistumisesta tai epäonnistumisesta.

Maalivahdit

9
Eetu Laurikainen
44. T% 91,64 PMK 2,23
Kokonaiskuva jäi selvästi plussalle vaikean alkukauden jälkeen. Kantoi lähes yksin JYPin pudotuspeleihin, ja sielläkin piti joukkuettaan pystyssä. Selvästi joukkueen paras yksilö.
6,5
Joona Voutilainen
15. T% 90,43 PMK 2,67
Räjähtävä maalivahti ei saanut Jyväskylässä haluamiaan kehitysaskeleita. Ailahtelevat otteet jättivät hänet selväksi kakkosvahdiksi.

Puolustajat

6,5
Nolan Yonkman
32. 0+4=4 -2
Sisääntulo oli vakuuttava, mutta pelaamattomuus ja iän lisäämä kankeus loistivat keväällä. Oli JYPin kannalta liian usein pujottelukeppinä puolustuspäässä.
7
Mikko Kuukka
57. 0+4=4 +6
Hoiti oman roolinsa puolustuspään spesialistina kunniakkaasti. Kiekollisessa pelissä liiallisia puutteita.
8
Roni Allén
35. 1+1=2 -3
Vainio ei ollut JYPin paras puolustaja, koska tämän tittelin nappasi yllätysnimi. Allen tuli sisään vakuuttavasti luottaen omiin vahvuuksiinsa kiekollisessa pelissä. Selvää kehityskohdetta on vielä puolustuspelaamisessa.
7
Juuso Vainio
52. 3+13=16 +3
Lähellä JYPin parhaan puolustajan kunniaa. Kiekollisessa pelissä on vielä kehittymisvaraa, mutta hoiti omaa ruutuaan melko kunniakkaasti. Vainion kohdalle toiveissa on ehjä kesä, jonka avulla saa vahvuuksiaan vielä paremmin esille.
6
Mikko Kalteva
57. 1+17=18 -8
Kaltevalta odotettiin ykköspuolustajan saappaiden täyttämistä, mutta tässä hän epäonnistui pahasti. Kiekollisena haparoiva ja puolustusotteet epävarmoja. Kevättä kohden pelaamiseen tuli pieniä välähdyksiä paremmasta.
5,5
Jake Newton
22. 7+2=9 +0
Epäonnistunut paluu Jyväskylään. Ei saanut kiekollisessa pelissä itsestään riittävästi irti, ja puolustuspelissä täysin hukassa. Teksti-tv scouttaus saattaisi kertoa pistemäärän hyväksi, mutta seitsemästä maalista viisi tuli kahteen peliin, mikä kertoi epätasaisuudesta.
6
Mikko Mäenpää
23. 5+3=8 -9
Palasi joulun tienoilla, mutta ei saanut loppukaudella enää itsestään parasta irti. Mäenpää oli usein irrallaan muusta viisikosta, mistä kertoivat liian vaikeat ratkaisut. Ylivoimallakaan ei ollut samanlainen pelote kuin joitakin vuosia sitten, sillä useat laukaukset jäivät ensimmäisiin polvisuojiin.
6
Ossi Ikonen
57. 4+4=8 -11
Rauhallinen puolustaja todisti useita maaleja aitiopaikalta, mutta virheet olivat useimmiten muiden tekemiä. Ikonen erottui kyvyllään avata peliä jalalla. Ikonen ei nostanut tasoaan JYPin tarvitsemalla tavalla.
5
Jaakko Jokinen
15. 0+3=3 -3
Loukkaantumisten piinaama kausi jälleen kerran. Tämän takia toivotut kehitysaskeleet jäivät ottamatta.

Hyökkääjät

8
Robert Rooba
55. 17+8=25 -6
Selvä läpimurtokausi kärkiketjun pelaajaksi. Rooba teki tuhojaan erityisesti ylivoimalla neliön keskellä, missä hän aisti tyhjää tilaa erinomaisesti. Puutteet puolustussuuntaan laskivat hänen vastuutaan Dufvan alaisuudessa.
7,5
Jarkko Immonen
60. 15+32=47 +5
Tuttua Immosta, varmaa pelaamista ehdottomalla huipputasolla. Välittäminen näkyi kasvaneena purnaamisena tuomareille, mutta se ei ainakaan näkyvästi ollut pois pelaamisesta. Luotettava ykkössentteri.
5,5
Juha-Pekka Hytönen
58. 7+12=19 -13
Hytönen oli kokeneen kaartin ehdottomasti suurin epäonnistuja. Otteet erityisesti puolustussuuntaan olivat heikkoja, ja alivoimalla oli yllätävän eksyksissä. Jatkaa uraansa ensi kaudella, ja suunnan pitää olla ylöspäin.
6
Ossi Louhivaara
56. 8+8=16 -9
Louhivaaran tavaramerkkejä, teräviä luisteluja laidasta sisään ja päätteeksi terävä rannelaukaus, alettiin nähdä vähemmän. Terävyys alkaa kadota, mikä näkyy laiturin pelaamisessa.
6
Jerry Turkulainen
59. 7+17=24 +2
Edessä oli suurten odotusten kausi viime kauden jälkeen, jolloin pääsi pelaamaan Antti Suomelan ja Juuso Puustisen rinnalla. Tulos jäi huomattavasti vaisummaksi. Parikin pitkää maalitonta putkea, mikä on anteeksiantamatonta kärkiketjujen pelaajalle.
7
Julius Nättinen
41. 10+13=23 +8
Palasi syksyllä hakemaan nostetta kasvattajaseurassaan, ja onnistui kelvollisesti. Hieman flegmaattinen olemus hämää usein, mutta näytti terävyyttä avainhetkillä. Pudotus Dufvan koirankoppiin johti siihen, että itseluottamus alkoi kadota.
7,5
Samuli Ratinen
51. 5+4=9 -12
Ratisen tulokaskausi oli yllättävän vahva, erityisesti kokonaisvaltaisella puolella. Junioreissa tunnettu erityisesti ylivoimaspesialistina, mutta kerrytti usein kokemusta myös johtoaseman suojelussa. Virhealttius puolustussuuntaan on nuoren pelaajan kehityskohde.
7
Miika Lahti
54. 0+6=6 -6
Lahden anti välikauden jälkeen oli melko hyvää. Liike oli ymmärrettävästi raskaanoloista, mutta odotuksia ei kovin korkealla voinutkaan pitää.
7
Jani Tuppurainen
54. 10+27=37 +7
Myös Tuppurainen oli oma tuttu itsensä, vaikka syksyllä oli tehollisesti haastavampaa. Oli jopa aiempia kausia paremmin osana viisikkopeliä, ja energisyys pistääkin edelleen silmään.
7
Eric Perrin
56. 15+19=34 -1
Ikonin viimeinen hurraa-huuto oli onnistunut. Jo aiemmin yhtenä suurena heikkoutena ollut liike oli entistä vaikeammannäköistä, mutta toimi hyvänä hyökkäyspelin maestrona. Lopetus tulee hyvään aikaan, sillä nousua uudelle tasolle olisi enää ollut vaikea odottaa.
7
David Tomasek
56. 11+22=33 +4
Tuli Jyväskylään "Suomelan korvaajana", mikä nosti odotukset tappiin. Odotukset eivät kuitenkaan olleet realistisia pelaajatyypin erilaisuudesta johtuen. Ongelmat puolustussuuntaan pudottivat hänet ajoittain kokoonpanosta, vaikka hyökkäyspään virtuositeetti ei jäänyt kellekään epäselväksi.
6
Janne Kolehmainen
57. 3+2=5 -8
Kolehmaisen pelillinen anti oli varsin niukkaa, eikä liike tahtonut enää riittää Liiga-karkeloihin. Kovana taistelijana jätti kaiken kaukaloon, mutta se ei riittänyt taivaisiin asti.
7,5
Markus Jokinen
39. 4+4=8 -2
Jokinen sai Liiga-sopimuksen vahvan Mestis-kauden jälkeen ja yllättäen onnistui vakiinnuttamaan paikkansa Liigassa. Energiset otteet jatkuivat, tehoilu ei. Loukkaantumisten vaikeuttama kausi oli kuitenkin onnistunut vähäisten odotusten vuoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle