Ilves kaatoi Lukon Hakametsässä 5−3

LIIGA / Artikkeli
Joona Ikonen tasoitti ottelun 2−2:een.
Kuva © Samuli Huikuri
Ilveksen raikas kolmas erä riitti Tampereella harjoitusottelussa voittoon.

Ilves ja Lukko kohtasivat Hakametsässä keskiviikkona. Lukon hyvät kaksi ensimmäistä erää eivät kantaneet loppuun asti, sillä Ilveksen päätöserän kolme maalia käänsivät kamppailun tamperelaisten voitoksi.

Kaksijakoinen avauserä

Ilves aloitti ottelun terävämmin. Joukkue painoi pelin Lukon päätyyn kerta toisensa jälkeen. Ajassa 3.33 paine tuotti tulosta, kun päädyn rännikiekko kimposi Lukko-puolustaja Robin Pressin lavasta maalin eteen Eetu Päkkilälle, jolla oli helppo työ napauttaa kumilaatta ohi Oskari Setäsen.

Pari minuuttia myöhemmin osat kuitenkin kääntyivät. Sebastian Repo toi kiekon Ilves-maalille ja haki syöttöä maalille, josta peliväline kimposi Ilveksen Kalle Maalahden kautta maaliin. Revon maali syntyi aikaan 6.42.

Lukko hallitsi ensimmäisen erän loppua selkeästi ja se pääsi hakemaan lisäosumia kahden ylivoimankin ansiosta, mutta tuloksetta. Ilves-vahti Ville Kolppanen joutui torjumaan erässä 14 kertaa, Setänen vain kuudesti.

Heinolan hyrrä vie Lukon johtoon

Toinen erä jatkui pitkälti Lukon komennossa. Erän puolivälin tietämillä Miska Kukkonen syötti B-pisteeltä maalin eteen Jonne Tammelalle, joka ohjasi lavallaan kiekon Ilves-verkkoon. Ilveksen kaksi lähintä kenttäpelaajaa seurasivat tilannetta katseellaan, ja Kolppanen oli ohjauksen edessä voimaton.

Välissä Ilves tasoitti ensimmäisen ylivoimansa jälkimainingeista, kun Joona Ikonen lusikoi kovan painostuksen jälkeen kiekon maaliin, mutta erän lopulla raumalaiset karkasivat jälleen 3−2-johtoon. Ajassa 36.36 Ville Heinola nousi B-pisteen kaarelta ja lähetti ärhäkän rannelaukauksen ylänurkkaan.

Ilveksen ryhtiliike kääntää pelin

Ilves heräsi peliin mukaan päätöserässä. Joose Antonen läväytti kovan rannelaukauksen Lukko-maalin ylähyllylle ajassa 45.21. Jos oli Heinolan veto hieno, oli Antosen 3−3-tasoitus sitäkin komeampi.

52. minuutilla Tuomas Salmela puolestaan lähetti kiekon raumalaismaalille ja Roby Järventie napautti paluukiekon Setäsen längistä sisään. Pari minuuttia myöhemmin Arttu Ruotsalainen jatkoi takatolpalta Ilveksen jo 5−3-johtoon. Nämä lukemat jäivät myös loppulukemiksi.

Ilveksellä alkaa löytyä hyviä tutkapareja muun muassa Matias Maccellin ja Roby Järventien sekä Arttu Ruotsalaisen ja Joona Ikosen voimin. Lukolta NHL-apu Ville Heinola urakoi puolustuksessa valtavat minuutit (21.46) ja esiintyi edukseen.

Ilves jatkaa harjoitusotteluitaan tänä perjantaina Helsingissä, kun se kohtaa Super Series 3v3 -turnauksen ottelussa TPS:n. Lukko puolestaan pelaa seuraavaksi jälleen Tampereella, kun se saa perjantaina 18.9. vastaansa Tampere Cupissa HIFK:n.

Päivitetty 10.9.2020 kello 6.31: Korjattu Lukon ensimmäisen maalin tekijä.

» Lähetä palautetta toimitukselle