Ilves juhli voittoa Anna Kilposen paluupelissä − "En ehkä viihtynyt Zürichissä"

Naisten Liiga / Artikkeli
Anna Kilponen esiintyi jälleen tutussa Ilves-nutussa. Arkistokuva.
Kuva © Juuso Koro
Ilves päihitti TPS:n Naisten Liigan lauantain kamppailussa lukemin 3−1. Tupsukorviin palannut Anna Kilponen pääsi tehopisteille heti kättelyssä. Kokenut puolustaja palasi kotiin, sillä sopeutumisessa Sveitsiin oli omat haasteensa. Hän halusi nauttia pelaamisesta jälleen.

Ilves aloitti Naisten Liigan ottelun TPS:ää vastaan tehokkaasti, kun keskushyökkääjän paikkaa lauantain matsissa pelannut puolustaja Elli Suoranta suupaisi tupsukorvat johtoon ajassa 7.35. Syötön osumaan tarjoili Anna Kilponen, joka palasi Sveitsin sarjasta kotimaan kentille.

− Oli kiva pelata. Oli hyvin vauhtia ja sai kamppailla. Voitto on aina hyvä, luonnehti peliajakseen 19.51 ottelussa kirjauttanut Kilponen matsin jälkeen.

Tasaisena edennyt mittelö ratkesi lopullisesti vasta kolmannessa erässä, kun Ilves pystyi vastaamaan TPS:n esittämään sinnikkääseen kiriin. Loppulukemat kirjattiin tupsukorville 3−1.

Kotijoukkue hallitsi avauserän tapahtumia liki mielin määrin ja TPS-maalivahti Olivia Last joutui tosissaan torjuntatöihin. Turkulaisetkin saivat oman mahdollisuutensa, kun Julia Kuusisto lähetettiin istumaan kaksiminuuttista. Vaikka peli pyörikin lähellä Melisa Mörösen vartioimaa maalia, ei tasoitusta syntynyt.

Toiseen erään TPS tuli sisukkaasti, mutta pelin puurouduttua puolin ja toisin keskialueen miekkailuksi, ei kumpikaan joukkue päässyt pitkään aikaan kunnon maalipaikoille. Paikkoja tai ei, Ilves kuitenkin tinttasi itsensä 2−0-johtoon matsin puolivälin jälkeen. Asialla oli Noora Mylläri.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin hurjannäköinen tilanne, kun tupsukorvien Sanna Lehikoinen tuuppasi laidan vieressä Eliška Hotováa selästä. TPS-peluri jäi hetkeksi makaamaan jäähän, muttei loukkaantunut sen pahemmin. Seuranneella ylivoimalla vierailijat kavensivat. Osuman napautti Emma-Lotta Laamanen. Suoranta kuitenkin iski vastauksen pikapuoliin ja piti huolen siitä, että pisteet jäivät Tampereelle.

− Oli aika sekavaa. Ensimmäinen erä oli ok, mutta sitten molemmilla joukkueilla meni toisessa erässä vähän pelleilyksi ja rymysimme puolin ja toisin jäänpinnassa emmekä keskittyneet kunnolla.

− Ei maistunut ilmeisesti, emmekä myöskään laukoneet riittävästi, vaikka ylivoimiakin saimme. Kaverit ovat minulle sanoneet, että pitää vetää, kun on paikka. Pelit ovat menneet miten menneet, joten tässä on varaa parantaa. Nollataan tämä peli nopeasti. Bussilla takaisin Turkuun ja huomenna hyvät aamupala sekä lounas alle ennen kuin palaamme hallille. Eiköhän se siitä, Laamanen virkkoi luoden jo katseen sunnuntain HPK-otteluun.

Kilponen palasi Ilvekseen nauttimaan pelaamisesta

Edelliskerran Ilveksessä toissakaudella nähty Kilponen kirjautti paluuottelussaan yhden syöttöpisteen. 28-vuotiaan huippupuolustajan paluu kotimaan kentille yllätti varmasti monet. Kilposen arki Sveitsissä ei lopulta ollut sitä, mitä hän olisi toivonut.

− Sanotaan näin, että en ehkä viihtynyt Zürichissä. Ajattelin, että haluan vielä nauttia jääkiekon pelaamisesta ja tulin tänne. En vain ehkä sopeutunut sinne ja oli kiva, että yhteisymmärryksessä saimme asian sovittua. Ei mitään pahaa sanottavaa sinne suuntaan. Oli kiva tulla kotiin.

Kilponen teki Lions Frauenissa pelaamissaan 12 ottelussa tehot 3+4=7.

− Siellä oli vähän erilaista pelaamista, kun on isot kaukalot ja näin. Oli itseltä sellaista peruspeliä, puolustaja analysoi.

Kilponen on tupsukorvissa tuttu näky. Hän ei ole vielä ollut joukkueen parissa tämän kauden osalta kovin kauaa, mutta toistaiseksi näkymät ovat positiiviset.

− Mielestäni meillä on hyvä joukkue. Nuori, ja intoa riittää. Minun tehtäväni on tuoda kokemusta ja rauhallisuutta joukkueeseen ja peleihin. Uskon, että meillä on mahdollisuus voittaa kenet vain. En ole tietysti vielä juuri pelannut ja nähnyt, mutta innolla odotan, että pääsen näkemään kaikki vastustajat ja sen, millaisia pelejä on tulossa, Kilponen päätti.

TPS:n ja HPK:n kohtaaminen alkaa sunnuntaina kello 16.50. Tamperelaisilla on peleistä huilivuoro.

» Lähetä palautetta toimitukselle