Ilveksen naiset juhlisti merkkipaaluihin yltäneitä kotiavauksessaan, HPK nappasi pisteet − "Sisko laittoi hyvän syötön, niin mikäs siinä"

Naisten Liiga / Artikkeli
Seikkulan siskokset Kiti ja Heta osuivat molemmat Ilvestä vastaan. Arkistokuva.
Kuva © Julia Suuriniemi
Ilveksen Anniina Kaitala ja Jenna Lehtiniemi kukitettiin ennen ottelun alkua merkkipaalujen johdosta. HPK otti pelin hallinnan toisessa erässä ja aiheutti tamperelaisille kauden avaustappion. Kotijoukkueen Johanna Siira ja hämeenlinnalaisvieraiden Kiti Seikkula puivat illan tapahtumia.

Ilveksen Johanna Siira ei ollut tyytyväinen joukkueensa kärsittyä ensimmäisen tappionsa tämän kauden Naisten Liigan runkosarjassa. Tamperelaiset ehtivät ottaa kuusi peräkkäistä voittoa.

− Emme olleet tänään ihan ytimessä. Toinen erä oli ehkä koko kauden haastavin. Vähän paransimme viimeiseen erään, mutta kaveri oli pikkuisen parempi ja ansaitsi voittonsa, Siira kiteytti.

Ilveksen hyökkääjä Anniina Kaitala ja puolustaja Jenna Lehtiniemi kukitettiin ennen ottelun alkua. Kaitala sai vastikään täyteen 300 Naisten Liigan ottelua, Lehtiniemi 200.

Johanna Siira kehui saavutuksiin yltäneitä pelikavereitaan. Ilveksen illan esitys sen sijaan joutui kriittisempään tarkasteluun.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Siira pohti, oliko perjantain tappion taustalla ylilatausta.

− Vaikea sanoa, vaikka kyllähän tällaiset rajapyykit ovat hienoja juttuja. Keskittyminen pitää tietysti silti pystyä pitämään asian ytimessä. Tietysti meillä on ollut myös paljon matkustuskuormaa tässä. Avaimet pitäisi silti löytää. Ei pitäisi näin alkukaudesta vielä painaa.

Siira luonnehti merkkipaaluihin yltänyttä kaksikkoa seuraavasti:

− Molemmat ovat huipputyyppejä ja johtavia persoonia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. He ovat iso pala joukkuetta. Molemmat ovat esimerkillisiä ja työteliäitä, eikä heidän jutuissaankaan ole valittamista.

Seikkula iskee, Seikkula syöttää − ja sama uusiksi

Tasaisen avauserän jälkeen HPK otti kamppailussa emännän paikan. Ilveksen Melisa Mörönen torjui viimeisten 40 minuutin aikana 31 kertaa, kun taas hämeenlinnalaisten Eline Gabriele pääsi kymmenellä torjunnalla.

− Olihan se meidän hallintaa. Teimme asiat sovitusti. Lisäksi teimme tarvittavat maalit. Olihan se (Seikkulan itsensä tekemä) maali vapauttava. Meillä oli jo monta paikkaa, joten oli hyvä, että se meni sisään. Sisko laittoi hyvän syötön, niin mikäs siinä laittaessa maaliin.

Kiti toimi itse syöttäjänä, kun hänen siskonsa, puolustaja Heta Seikkula löi kamppailulle sen loppulukemat pelin viimeisellä minuutilla.

− Oli huvittavaa, että melkein olivat identtiset maalit. Tärkeintä on, että joku ne maalit tekee ja joukkueelle tulee voitto, Kiti Seikkula naurahti.

Oli huvittavaa, että melkein olivat identtiset maalit.

Ilveksen erityislaatuinen kotiavaus oli vastustajan tiedossa. HPK osasi suhtautua asiaan tyynesti.

− Tiesimme, että tämä on Ilveksen ensimmäinen kotipeli ja hallissa on mylläkkää. Halusimme näyttää mihin pystymme, eli pistämme luun kurkkuun.

Myös Seikkulalta irtosi muutama kehu illan juhlakaluille Kaitalalle ja Lehtiniemelle.

− He ovat työteliäitä ja tekevät kaiken joukkueen eteen. He ovat joukkuepelaajia, ja lisäksi mukavia persoonia molemmat, HPK-hyökkääjä sanaili.

Viikonloppu jatkuu eri sävelin

Ilveksen kausi jatkuu jo huomenna lauantaina, kun se matkustaa toistamiseen lyhyen ajan sisään KalPan vieraaksi. Kiekko putoaa Niiralassa jäähän noin 19 tunnin päästä haastatteluhetkestä, 16.15.

− Lähdemme perusjutuilla. Teemme huolelliset loppverryttelyt tänään ja hyvät alkuverryttelyt huomenna. Välissä syömme hyvin ja nukumme hyvin. Päättäväisin mielin saamme sinne lähteä. Eiköhän sieltä taas hyvä peli saada aikaan, taannoin Kuopiosta voiton hakeneen Ilveksen puolustaja Siira päätti.

HPK puolestaan huilaa loppuviikon. Peleistä vapaat viikonloput ovat joukkueille Naisten Liigassa harvinaisia.

− Jokainen tekee sitä, mitä itse tarvitsee. Osa lähtee käymään kotiseuduillaan ja toiset jäävät Hämeenlinnaan. Jokainen tekee, mitä parhaaksi näkee. Tärkeintä on levätä, että jaksaa taas ensi viikolla painaa hommia, 1+1-tehot iskenyt Seikkula näki.

» Lähetä palautetta toimitukselle