Idän divisioona: Yksikin notkahdus pudottaa kyydistä − kestomenestyjien johtamassa divisioonassa tasaisuus on hyve

NHL / Artikkeli
Boston Bruins aikoo vielä menestyä.
Kuva © Getty Images

Idän divisioonassa pudotuspelipaikoista haaveilevien joukkueiden on pelattava lyhyt runkosarja läpi ilman notkahduksia. Boston Bruins, Pittsburgh Penguins ja Washington Capitals edustavat menestyjiä, kun taas New York Islanders ja Philadelphia Flyers haastavat ennakkoluulottomasti. Lue tästä artikkelista joukkueiden kausiennakot kootusti.

Boston Bruins

Kausiennakko: Krug meni Bluesiin, Chára lensi pääkaupunkiin − Bruins on uuden tilanteen edessä

Boston Bruins voitti viime kaudella koko NHL:n runkosarjan pelattuaan vahvasti läpi kauden. Putotuspeleissä joukkue kuitenkin menetti otteensa ja putosi pudotuspelien toisella kierroksella tulevalle mestarille Tampa Bay Lightningille voitoin 4−1. Tuukka Raskin päätös lähteä kotiin vaikutti osaltaan joukkueen loppukauteen.

Bruins on viime kausien aikana omaksunut selvän peli-identiteetin ja sen tekeminen kentällä on ollut vakuuttavaa jo pitkään. Edellisestä Stanley Cupista on kuitenkin jo kymmenen vuotta aikaa.

Buffalo Sabres

Kausiennakko: Taylor Hall tekee Sabresista paremman joukkueen, mutta kokonaisuuden on toimittava ehjemmin, jotta joukkue voi haaveilla pudotuspeleistä

Buffalo Sabres aloitti viime kauden vahvasti voittamalla kahdeksan ensimmäisestä kymmenestä ottelustaan. Talven tullen selkä taittui, ja esimerkiksi pudotuspelejä edeltävänä kuukautena joukkue voitti varsinaisella peliajalla vain kaksi ottelua. Antelias järjestelmä sai Sabresin näyttämään tilastojen valossa paremmalta kuin se todellisuudessa oli.

Yhdeksäs peräkkäinen karsiutuminen pudotuspeleistä oli raskas pettymys, ja seura päätti pistää ison luudan heilumaan. Sabresin omistajat Terry ja Kim Pegula erottivat 22 henkilöä seuran palveluksesta, mukaan lukien pidetyn GM:n Jason Botterillin, tämän assistentit ja kymmenkunta kykyjenetsijää. Korvaajaksi valikoitui Sabresin entinen apulaisvalmentaja Kevyn Adams.

New Jersey Devils

Kausiennakko: Paholaiset roikkuvat löysässä hirressä – tasoerot tulevat selville kivenkovassa divisioonassa

New Jersey Devils on yksi niistä seitsemästä joukkueesta, joka ei pelannut ollenkaan viime kesän lopputurnauksessa. Edellisestä ottelusta on siis vierähtänyt jo reilut kymmenen kuukautta ja joukkueen iskukyky on todella suuri kysymysmerkki.

Uudeksi päävalmentajaksi palkattiin paikallisvastustaja New York Rangersin apuvalmentajana toiminut pitkäaikainen NHL-valmentaja Lindy Ruff, 60.

New York Islanders

Kausiennakko: Islandersin pudotuspelimenestys ei ollut sattumaa, mutta ilman täsmävahvistuksia tempun uusiminen on vaikeaa

New York Islanders oli ilman muuta edellisten pudotuspelien suurimpia yllättäjiä. Ennen kaikkea vakuuttavaa joukkuepeliä pelannut Islanders eteni aina konferenssifinaaliin asti ensimmäistä kertaa 27 vuoteen. Tähän kauteen Islanders lähtee vain vähäisillä pelaajamuutoksilla. Joukkueen runko on vakiinnuttanut Islandersin aseman pudotuspeleissä ja tulokset ovat olleet vahvasti nousujohteisia Barry Trotzin valmennusjakson aikana.

Trotzin ja GM Lou Lamoriellon uudistama seurakulttuuri on luonut pohjan Islandersin menestykselle. Mestaruuden esteenä on kuitenkin yhä melko keskinkertainen pelaajamateriaali.

New York Rangers

Kausiennakko: Tsaari nousee valtaistuimelle – Manhattanilla puhaltavat nuoruuden tuulet

Rangersin uudelleenrakennusprojekti otti viime kaudella askeleita eteenpäin, mutta menestysehdokkaasta ei voi vielä puhua. Tuore ykkösvaraus Alexis Lafrenière tuo joukkueen hyökkäykseen uuden vivahteen, mutta sateentekijäksi tulokkaasta ei vielä avauskaudellaan ole.

Päävalmentaja David Quinnille alkava kausi on suuri näytön paikka. Rangersin pelitapa ei ole kehittynyt hänen alaisuudessaan kovinkaan paljoa edellisten kahden kauden aikana, joten Quinnin on osoitettava olevansa pestinsä arvoinen.

Philadelphia Flyers

Kausiennakko: Flyers on mielenkiintoinen sekoitus nuoruutta ja kokemusta

Koronapandemia ei olisi voinut iskeä huonompaan mahdolliseen aikaan Flyersin kannalta. Joukkueen peli rullasi täydellisesti keväällä ja organisaatio olisi hyvin voinut juhlia Metropolien divisioonan voittoa, jos runkosarja oltaisiin saatu pelattua loppuun asti.

Nyt Flyers lähtee uuteen kauteen entistä kovemmilla tavoitteilla. 59-vuotias Alain Vigneault on johtanut valmentajaurallaan sekä Vancouver Canucksin että New York Rangersin finaaliin asti. Mestaruus mieheltä kuitenkin puuttuu ja Flyers takaa sen metsästämiseen hyvät mahdollisuudet. Joukkueen tärkeillä runkopelaajilla on vielä muutama sopimusvuosi jäljellä, joten menestystä vaaditaan lähivuosien aikana.

Pittsburgh Penguins

Kausiennakko: Kasperi Kapanen taistelee Kasperi Kapasta vastaan, Penguins materiaalinsa rajoja

Päättyneellä vuosikymmenellä kaksi mestaruutta voittanut Pittsburgh Penguins ei ole heittämässä hanskojaan tiskiin vielä toviin.

Kolme viime kautta ovat olleet sille pudotuspeleissä pahoja pettymyksiä − tuloksena kaksi avauskierroksella karsiutumista ja yksi toisen kierroksen tappio sitä ennen − mutta virkeät runkosarjat ja sen tärkeimpien pelaajien tason säilyminen korkeana pitävät toistaiseksi vielä seuran lippua korkealla.

Washington Capitals

Kausiennakko: Vallanvaihtoa maalilla ja penkin takana – ikääntyvän Capitalsin mestaruusikkuna on yhä auki

Washington Capitalsin viime kausi oli runkosarjan valossa varsin onnistunut. Kuitenkin päällimmäisenä kaudesta mieleen jäi tietynlainen ailahtelevuus aina syksyn voittoputkista mollivoittoisiin pudotuspeleihin.

Totaaliseksi flopiksi jääneet viime kauden pudotuspelit avasivatkin joukkueen tuuletusräppäniä toden teolla. Päävalmentaja Todd Reirden vaihdettiin todelliseen konkariin, kun Peter Laviolette pestattiin joukkueen peräsimeen. Myös kolmen vuoden takaisen mestarivahdin Braden Holtbyn aikakausi maalilla tuli päätökseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle